Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Normalnamama

Denerwują was dzieci,którym wszystko wolno?

Polecane posty

Gość dziecko wychowane w rodzinie
pamietam, mialam chyba 7-8 lat, zostalam sama w domu, bo bylam chora i obrysowalam cala kuchnie "freskami", wydawaly mi sie bardzo piekne, choc oczywiscie , patrzac z perspektywy czasu, byly dosc szkaradne. Mam nie gniewala sie, bo wiedziala,ze chcialm jej zrobic przyjemnosc, upilekszyc kucnię, poza tym zdawala sobie sprawe,ze zostawila mnie bez opieki( ale akurat musiala).No i nie wpadla na to,ze akurat zaczne rysowac w kuchni. I co? nic sie nie stalo. Sciany sie z czasem zamalowalo a ja skonczyłam ASP

Gość i dziwić się
Jeronimo.38 No właśnie powtarzać opłaciło się? Pewnie tak. Nie ma czegos takiego jak moje dziecko jest ruchliwe nie rozumie! To jest sie leniem i tyle. Trzeba tyle powtarzac ile potrzeba. Siostry dziecko ma 4 lata za złe zachowanie do swojego pokoju wychodzi i siedzi tam,czasem placze ale rozumie pozniej ze nie wolno kopac innych,czy rzucac rzeczami. Przeprasza i jest poprawa!

Gość TU TEZ MATKI POLKI
JAK NIE PSEUDO ZDROWĄ ŻYWNOŚĆ DAJĄ TO TERAZ DZIECI ROZPIESZCZAJĄ,CO SIĘ DZIEJE NA TYM ŚWIECIE.

Gość Płyny chemiczne też dacie?
Bo dziecko zachce sie pobawić

Gość pewnie daja
bo co zrobią jak dziecko chce i koniec. Krzyczy płacze i nie mozna mu podskoczyc.

Gość KOCHANE ZAJRZYJCIE TUTAJ
macie te rozpuszczone dzieci gdzie dla rodziców to norma.

Gość gdfd
moje dziecko ma gdzieś nakazy i zakazy; ma 20 mieisęcy, nie bardzo wiem jak je ukarać, a bić nie chcę; i co mi poradzicie?

Gość kroczekowa
a mnie denerwują mauśki, którym sie wydaje, ze skoro ich dziecko jest posłuszne to wszystkie dzieci da sie "wyszkolic". Otóż nie. Wyobraźcie sobie dziecko np. z autyzmem. Wygląda "normalnie" a zachowuje się jak mały zbój. I co? Też wina matki? Albo dziecko z dezintegracja sensoryczną- takie potrafi krzyczeć i bic pół godziny bo go metka uwiera, a nie powie o co chodzi. Wiec drogie mamy, patrzcie na swoje dzieci i wychowujcie je jak najlepiej, ale weźcie pod uwage, ze dzieci są różne. I tak szczerze czasem mozecie strasznie kogos skrzywdzic wydając opinie, ze matka jest leniwa. Bo przyczyna "niegrzecznych" zachowań często nie jest zależna od rodzicow.

Gość do gdfd moje w tym wieku
lądowało w wózku,łóżeczku. starsze było to wyprowadzane z pokoju. jak rzucalo zabawką to mu zabierałam

Gość kroczekowa tak se tłumacz
dalej :D

Gość phi ja mam 33
TAK ! wczoraj na klatce schodowej gdy schodziłam na spacer z psem spotkałam dziecko z dziadkami , chlopiec około 5 -7 lat , zaczął skakać szczekać , piszczeć ,drażnić psa , pies zaczął szczekać normalne to raczej ,a dziadkowie oburzeni jaki ten pies nie wychowany , nie dyskutowałam ,szkoda mi gardła .

Gość gdfd
ja nie chcę go dawać do łóżeczka 'za karę'; jak maluje po ścianie to mu zabieram kredki i co? następnego dnia znowu maluje i tak w kółko; jak mi kręci pokrętłami od piekarnika to mu ręce zabieram 10 razy, a on za chwile znowu idzie i kręci; i tak w kółko - jak go sciągam ze stołu to za chwilę znowu wychodzi

Gość a to ktos ma was uczyc wych
wychowywania dzieci? Ktos ma wam pisac co macie robić? Dobrze się czujecie:P?

Gość gdfd
w ole nie przemawiaja do mnie takie kary jak pozostawienie w pokoju, kącie , na karnym jeżu; pamiętam, że jak sama byłam dzieckiem to nie mogłam zrozumieć o co chodzi w tych karach.........

Gość gdfd za mało wymagająca jesteś
rób tak dalej:) Niech Ci wejzie całkowicie na głowę. Szkoda mi takich co później mają problem,bo z lenistwa dziecku granice wyznaczyć nie potrafią:) Bo do łóżeczka nie chcesz bo co bo trauma?:D Moje nie raz lądowało w wózku czy łóżeczku i żadnej traumy nie ma. Teraz wypraszane jest z pokoju do drugiego i co też trauma :D świetne jestescie. Ale o tyle plus,że śmiać sie z was na ulicy mozna :D

Gość kroczekowa
ja sobie nic nie tłumaczę, po prostu znam takie dzieci- z racji zawodu. Moje dziecko jest zdrowe, wie, czego nie wolno. Stosowałam karne jeżyki- u nas to działało. Teraz ma cztery lata, mogę z nia isc do sklepu, do urzędu- nie drzę czy nie dostanie ataku szału. Ale nauczyłam sie nie oceniać innych matek i innych dzieci. Bo nigdy nie wiemy czy normalnie wyglądające dziecko jest niewychowane czy chore. Więc skończcie już te debaty!

Gość gdfd to wychowaj rozwydrzone
dziecko:P Jak ja uwielbiam takie nie zdary jak ty.

Gość phi ja mam 23
phi ja mam 33 TAK ! wczoraj na klatce schodowej gdy schodziłam na spacer z psem spotkałam dziecko z dziadkami , chlopiec około 5 -7 lat , zaczął skakać szczekać , piszczeć ,drażnić psa , pies zaczął szczekać normalne to raczej ,a dziadkowie oburzeni jaki ten pies nie wychowany , nie dyskutowałam ,szkoda mi gardła . PEWNO TRZYMACIE PSY W BLOKACH A PÓZNIEJ TRAGEDIA

Gość gdfd
moje dziecko nie będzie rozwydrzone, będzie wychowane a nie wytresowane

Gość kroczekowa JA JESTEM opiekunką
i nie raz miałam takie dzieci. Więc proszę odpuść innym. Bo mam Ci napisać prawdę? Jesteś w błędzie. Bo wszystko zależy od rodziców na ile wyznaczą granice i na ile będą silni. Miałam dziecko do opieki,rodzice uprzedzili,że dziecko nie posłuszne,trzeba za nim co rusz chodzić. Ale zgodzili się na współprace i na nad popracowaniem nad tym. Nie mieli żalu. Już wcześniej ich rodzice chcieli im pomóc,ale oni nie bo nie. A z czasem dziecko zaczęło zachowywać się jeszcze bardziej nie grzecznie. Tak włączyliśmy w to jeżyki,zabieranie zabawek,czy inne odpowiednie kary. Oczywiście bez przemocy. Dzięki silnej cierpliwości po kilku miesiącach dziecko diametralnie się zmieniło. Teraz też czasami psoci,coś weźmie jak kto dzieciak,ale jednak jest o wiele lżej. Nie ma że on chce sam iść na ruchliwej ulicy,gdzie jest dużo aut i ludzi. Idzie....ale za rączkę,albo siedzi w wózku. Problem z wózkiem? Płacze? Nie popłacze,ale siedzi w wózku,w końcu się uspokoi. I tak dalej trzymamy się razem,bo spodziewają się drugiego dziecka.

Gość gdfd heh
moje nie jest wytresowane. Zna zasady,które powinien znać każdy człowiek,bez względu na wiek. A Ty rób jak uważasz i się męcz dalej. Powodzenia :O

Gość gdfd
'niezdary' jak już coś

Gość gdfd
jeny, przecież kroczekowa pisze o dzieciach chorych, po których choroby nie widać - co się jej tak czepiacie; a ja się pytam poważnie - co mam zrobić jak mi dziecko w kółko kręci gałkami przy piekarniku albo wychodzi ciągle na stół? pytam konkretnie, co mam zrobic w tych 2 sytuacjach?

Gość gdfd heh
tak dalej się usprawiedliwiaj jak ci pomoże:)

Gość gdfd w tyłek dać
ku**a jak nie wiesz co :O ile ty masz lat szczeniaro ze nie potrafisz dziecka wychowac!

Gość kroczekowa
Ty jestes opiekunką i miałaś zdrowe dziecko pod opieką. Ja jestem psychologiem dzieciecym i prowadzę terapie dla dzieci autystycznych. W poradni prowadzimy też zajecia z integracji sensorycznej. Wiec błagam Cię, nie zaczynaj z mądrosciami, ok? gdfd- bądź KONSEKWENTNA. Jeśli dziecko maluje ściany powiedz, ze bierzesz kredki i dzisiaj ich nie dostanie. Daj nastepnego dnia, jak tylko zacznie malować po scianie bierz. Kreci gałkami w kuchence? Najpierw ostrzeżenie, ze pójdzie do kata, jak nie podziała dajesz do kata i nie pozwalasz wyjsc. Dziecko musi wiedzieć, ze kara za takie zachowanie jest PEWNA i dotkliwa. Inaczej się nie nauczy. Jak ryczy przed wyjściem na spacer, na spacer nie idziecie- nawet jak sie uspokoi.

Gość gdfd heh
Postawić garnekę na ogniu i go zostawić:O Ja pier*le Ty na prawdę tępa jesteś? Chyba proste,że go zabrać od takich wszelkich urządzeń,chociaż tutaj dziewczyny piszą że dziecko bawiące się czajnikiem to normalne:P Nie pasują Ci wszelkie kary,bo dziecko stresu się nabawi to nikt Ci nie doradzi. Bo tu nie ma magicznego słowa które nauczy Twoje dziecko. Tutaj musisz być cierpliwa i wprowadzić Ty zasady.

Ale jaka mi sens pisanie o chorych dzieciach? Piszemy moja droga teraz o zdrowych dzieciach,ten temat zapewne też jest o ZDROWYCH dzieciach:)

mądrościami? A no tak Pani znawczyni się tutaj znalazła od wszystkiego,musimy podziwiać:O żenada..... Tutaj rownież mogę być psychologiem jak i psychiatrą,nie martw się to forum ma wiele zalet:)

W szczególności takie zalety,że możesz spełnić swoje najskrytsze marzenia zostać psychologiem:) Pozdrawiam!