Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość butelkowa mamusia

Jakiej firmy butelki dla niemowląt polecacie?

Polecane posty

Gość butelkowa mamusia

j/w

avent- to nowa seria naturals jest naprawdę niezła. TT też sa przyzwoite.

avent ew Tommee tippe ale te pierwsze zdecydowanie lepsze

Gość agatanogazamiata
Dr Browns-antykolkowe

Gość butelkowa mamusia
Każdy poleca mi avent w szczególności te "złote" i właśnie nad nimi zastanawiam się, ale jedna koleżanka wypowiadała się bardzo pozytywnie o butelkach lovii (czy jakoś tak). Czy któraś z Was używała?

Gość ojtam ojtam
lovi też są ok ale dla starszego dziecka - noworodek nie podoła bo smoczek najmniejszy ma tak wielką dziurkę że mój 2 miesięczniak wymiotował po wypiciu mleka- fajnie nadaje się ale do mleka zagęszczonego czy kaszki - a wogóle to smoczki lovi pasują do butelek avent - ja karmiłam aventem a na kaszki zmieniałam na lovi

Gość jsnsns
Ja polecam lovi,uzywam mleka bebilon comfort,antykolkowe i nieco gestsze od zwyklego i smoczki sie nie zapychaja a z avent tak

Gość jsnsns
Ale dziecko faktycznie troche wymiotuje

Gość butelkowa mamusia
Ok, czyli kupujemy Avent ;). Jeszcze jedno pytanko: lepiej kupić na allegro cały zestaw startowy, czy wystarczy kupić jedną dwie butelki?

To zależy czy chcesz karmić tylko butelką czy np dokarmiać.

Gość co sie bedziesz
kup całe allegro

Gość Nuk
My mamy szklaną, jest super, nawet na kafelki mi rypła i cała :D małemu się bardzo dobrze z niej je, nigdy nie wymiotował :) Mleko nie leci za szybko bo dziurka jest naprawdę maleńka.

Gość kurde no wiesz
lovi z systemem trójprzepływowym , silikonowa butelka , smoczek trzeba dokupić odpowiedni, a nie mówić że mają duże dziurki, reguluje się przepływ ściskając butelkę i odwracać w dół smoczkiem i puścić uścisk żeby zassałą powietrze , można dostosować sobie w zależności od umiejętności dziecka , a nie trzeba kupować co chwilę smoczka

Gość ja polecammm
ja polecam butelki tommee tippee uzywam ich ja i takze moja siostra sa super ze smoczka nie kapie, sa antykolkowe i ogolnie jestem z nich zadowolona odradzam lovi moje dziecko radzilo sobie z dziurka lecz nawet bez ciagniecia lecialo z nich mleko poza tym bardzo miekki smoczek ktory sie wssysal i dziecko sie denerwowwalo bo nic mu nie lecialo ;/

Gość 09o90o90o90o9
a czy uzywał ktoś tych rossmanowskich butelek? Może ktoś coś o nich powiedzieć? Bo wszędzie tylko piszą o tych aventach a inne marki już sie nie liczą...

Gość butelkowa mamusia
U mnie będzie maluch karmiony mm, po cesarce, będę mieć od razu zabieg i obawiam się braku pokarmu.

Znam dużo mam które karmiły piersią po cesarce. Na początek kup dwie butelki bo mogą się okazać nieprzydatne. Zawsze można dokupić potem więcej.

Gość ojtam ojtam
kup zestaw - masz tam 2 małe na początek i 2 duże na potem - ja też byłam po cc i po paru dniach dokupiłam drugi taki zestaw bo nie musiałam w środku nocy gonić myć i parzyć butelki tylko wieczorem nalewałam do każdej odpowiednią ilość wody i jedną wkładałam do podgrzewacza na najniższą temperaturę i jak przyszedł czas jedzenia wyjmowałam butelkę z idealną wodą dodawałam mleka, maly zjadał a ja dawałam drugą do podgrzewacza z wodą i potem znów pobudka i dosypałam mleko i jadł a ja dałam trzecią butelkę i tak do rana.. a rano mycie... a co do karmienia to pokarm pojawił mi się po jakiś 3,4 dobach ale mały totalnie nie chciał ssać a był głodny, przystawiałam ile się dało ale była to męczarnia dla mnie i dla synka, w końcu zaczęłam odciągać i podawałam z butli w dzień i dokarmiałam mm - w nocy tylko mm

Gość FlightlessBird
my mamy Canpola, szklane i bardzo chwalę ;) mała nie ma problemu z brzuszkiem, cena jest atrakcyjna, z biegiem czasu używania nic nie dzieje się zarówno z butelką jak i smoczkiem. Do tego używam szczotki do mycia butelek tej samej marki - nie rysuje. Poza tym dodatkowy plus za atrkacyjny design i cenę :)