Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZUS w górę

ZUS w górę

Polecane posty

Gość ZUS w górę

Nowy rok-nowy ZUS oczywiście jeszcze drożej:) Czy tylko mi się odechciewa pracować uczciwie??

Gość kochanka Francesca
donek musi miec na samoloty do domu

Gość jkjlj
ile wiecej?

Gość ZUS w górę
Zmiany w prawie takie sa, ze cięzko bedzie działać nawet firmom, ktore maja fajne obroty;/

Gość Mały Książ.
już 1038pln :)

Gość ZUS w górę
pare zlotych doslownie ale mnie to juz przeraza

Gość hjjhkhyj
Ja prowadzę małą działalność od 1,5 roku i jestem na tym niskim ZUS 408zł/miesiąc a i tak ciężko jest :(

Gość agusia md
chyba was pojebało ! jaki bilion zadłużenia? jakie bankructwo coraz droższego ZUSu? jaka zapaść demograficzna? jaki upadek wojska, kolei i służby zdrowia? WAŻNE ŻEBY PEDAŁY MOGŁY SIĘ RUCHAĆ W DUPĘ A POTEM TO ZLIZYWAĆ Z URZĘDOWĄ PIECZĄTKĄ NA PAPIERZE! buhahahahah _ POlaczki :P

Gość jkjlj
A JA salon kosmetyczny, więc ZUS, PODATEK, SANEPID, KSIĘGOWA, WYWÓZ ODPADÓW, CZYNSZ, RATY

Gość ZUS w górę
Mi też dochodzi mnóstwo innych opłat, dlatego piszę że niedlugo będe pracowac na same oplaty. Szlag mnie trafia jak widze w mojej branzy mnóstwo odób pracujacych na lewo...zadnych stresow, kontroli, papierkow a zarabiaja tyle ile ja mam obrotu, pracuje tez w kosmetyce więc sama jestem w stanie zrobic ograniczony obrót

Gość ZUS w górę
koniec?

Gość jkjlj
czego?

Gość Szef firmy Łódź
Zatrudnienie 12 osób, podatki i opłaty ok. 10 tyś miesięcznie ... generalnie mam już dość, moje zarobki są coraz niższe a mój duch podpowiada mi abym w marcu dał sobie z tym wszystkim spokój. Jak to jest że za moją własność na posesji, dając ludziom pracę, płacąc ZUS, Skarbówkę i inne pobiera się ode mnie podatek powierzchniowy od działalności gospodarczej w wysokości 5 tyś kwartalnie !!! Jeśli Nas pracodawców będą tak gnoić to w końcu kto w tym kraju będzie pracował ... Na początek zaczynam zwalniać ludzi a ostatni ja gaszę w firmie światło ... ile Państwo będzie mieć z tego ? Niech płacą 12 osobą bezrobotne (12 w związkach małżeńskich) no i mnie ... :/

Gość olfdfr
przeciez nawet ten niski ZUS wcale taki niski nie jest, gdyby byl np. 200 zl to sama chetnie bym otworzyla firme, ale po co otwierac firme jak sie ma dochod np. 600-800 zl?

Gość dobranoc tuyibtuy
do Szfa firmy tak masz rację !!! chory kraj !!!! Ja tez daje soebie spokój z firma i gonia na zachód!! pozdr

Gość aaaaabrakadabraaaaaaa
zatrudniasz 12 osób i za wszystkie 12 wypłat, zusy iu skarbówkę płacić szok.10tys? to ile ty ludziom płacisz? po 300zł na miesiąc?

Gość y8oigiu80o
Ja prowadzę od czterech lat małą firmę głównie ja pracuję w niej i pomaga mi moja dziewczyna którą zatrudniam póki co na umowę zlecenie. Powiem tak, jest strasznie, opłaty, vat, paliwo i ten ZUS chrzaniony z początku byłem na niskim przez dwa lata to ok jeszcze ale i tak w porównaniu do tego ile zarabiałem to było to bardzo dużo, później rozkręciłem firmę ale wskoczyłem znowu na normalny Zus i teraz płacę 1000zł/miesiąc i już mi się nie opłaca prowadzić biznesu. No i co ? zamknę i Państwo gówno będzie mieć a ja będę na bezrobociu. Nie lepiej było by iść na rękę małym firmom ? Nie , lepiej wydoić ile się da i chuj.

Gość blablablaaaa
ej ty wyzej, vat to placa klienci! a jak jestes vatowcem to jeszcze i sobie odliczysz od np wyposażenia. Po to niski zus zeby firme rozkrecic kraj tez pojebany poki co daje rady wyciagam z 5 tys ale ten zus mnie szlag tez trafia

no więc właśnie, ja tego też nie rozumiem :-O co za kretyn to wszystko wymyslił? czy oni naprawde nie widzą tego kuriozum??? Ja też mam małą firmę, jednoosobową, nie zarabiam kokosów, ale płace tylko ZUS zdrowotny (znowu podnieśli w tym roku ponad 260zł), bo jestem na etacie w innej pracy :-O pracuję po 12-14 h dziennie i tak naprawdę gówno z tego mam :-( nie dałabym rady utrzymać się tylko z firmy, bo zjadłyby mnie opłaty, zresztą i tak sie zastanawiam czy ejst sens to ciągnąc i płacić ten dodatkowy pieprzony ZUS i US i inne zbdury

Gość jkjlj
powiem wam, że ja też daję sobie czas do września i jak nic się nie zmieni to bye. W tym miesiącu po wszystkich opłatach zostało mi na życie 150 zł :/ jaki sens prowadzić firmę skoro cała kasa idzie na opłaty? noż kurwa!!!

Gość jkjlj
a jak wygląda zawieszenie działalności np. na 4 miesiące?

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
chociaż kaczorowi,komuchom i palikotom by można tu przypisać pewną winą jak we wszystkim zresztą :D kaczorowi bo solidarność to jego bojówka a oni windują płace minimalne więc średnia rośnie. komuchy i palikoty jak na lewaków przystało też obiecują wszystkim wszystko w tym i wyższe p[ensje. lewaki mają to do siebie że potrafią obiecywać w telewizornii i wyższe pensje i niższe zusy bo tez nie wiadzą skąd się wysokośc składki bierze :D

zgłaszasz w zusie i US-ie i tak toi wygląda teraz jest jakiś elektroniczny system wieć być może wysatrczy zgłośić w jednym miejscu.

Gość y8oigiu80o
Do blablabla Jak to VAT płacą klienci ? Ja jestem na ryczałcie i do każdego nowego towaru który kupuję w hurtowniach doliczają mi VAT rozumiesz problem ? Handlowałem odzieżą to koszulka w sklepie nowa na hurtowni kosztuje 7.50zł a po doliczeniu do tego vat 23% płacę już 9.20zł także nie kupuję koszulki za 7,50zł tylko w istocie za 9.20zł..

Gość jkjlj
dzięki za odpowiedź

a za ile ją sprzedasz? wtedy liczysz zysk z koszulki od kwoty 9,20 i tak wychodzi że vat płaca klienci. Ty mozesz podnieśc cenę żeby wyrównać róznicę w vacie

Gość blablablaaaa
nie wiem bo na ryczałcie sie nie znam wiec jak mam sie mylic wole nic nie napisac

Gość Mały Książ.
jak w sejmie siedzi 460 baranów to kto to ma widzieć? :D

vat płaci klient z założenia bo w polsce nie do końca bo obrót firma-firma też jest ovatowany. mimo że masz ryczałt i tak vat płaci konsument bo przecież masz fv zakupu od niej odliczasz vat a przy zakupie naliczasz. gdyby vatu nie było to nie sprzedawałbyś danej rzeczy za 123zł tylko za 100zł. źle myślisz dlateog wydaje Ci się że Ty go płacisz.

no tych baranów nie ma tam w wyniku tego że pies pasterki ich tam zagonił tylko inne barany wybrały podobnych sopbie :D może jak baran jeden z drugim dowie się skąd się bierze wymiar składki to następnym razem baran który obiecuje wyższą płacę minimalna i niższy zus będzie miał jeden głos mniej.