Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienawidze Polski

Kocham UK

Polecane posty

Gość nienawidze Polski

Kuzwa, jak ja kocham Anglię i jednoczenise nienawidze Polski i Polakow tam mieszkajacych - nie wiem, skad mi sie to wzielo. Polacy w UK sa normalni, ale w PL to maja taki dupościsk i siermiężność życia, ze nie da sie togo opisac. Nie ma jak wyspiarski luz......

Gość Ja tez !!!!!!!
hee ja tam samo!! nienawidze polski ani polaczkow :) Uwielbiam Anglie. wyplatki co tydzien. milych, przynaznie nastawionych i uczynnych ludzi ! nawet uwielbiam to ze jest tutaj bardziej chujowa pogoda niz w tej zafajdanej polsce ! ale tonic! i tak tu jest lepiej :)

Gość yhm..............
Yyy bylam w UK.. czym tu sie chwalic? czulam sie jak w starozytnosci.. cisza, nuda, obojetnosc! jedynie londyn daje urok.. reszta to wiocha! a kasa? jedynie fabryki! tygodniowka w zaleznosci od tego czy z agencji zadzwonia .. moze lepsze zarobki jak na PL bo to nie ma co gadac nawet ale tez rewelacji nie ma jezeli zwykly czlowiek bez doswiadczen i jezyka chce wyjechac. Lepiej jechac do Niemiec zarabiac na np budowlance czy na sprzataniu! pisze to z doswiadczenia! powtarzam!!!! Tam lepiej traktuje polakow wbrew pozora! a w uk tylko wykorzystuja!! roboli z was robia!

Gość ayooflashback
no ja terz nienawidze anglij i polski

Gość Jnjdwnn Jan jf n
Nie postacie sie z tym Jukiej

yhm - lepiej się nie chwal takim "doświadczeniem", bo naprawdę nie masz czym ;)

Gość nienawidze Polski
pogoda? najlepsze na świecie. W zimie minimalnie do -5C, latem 25C (tak przyjamniej jest od 9 moich lat w Manchester). Wiec i zima i latem wyjsciesz sam czy z dzieckiem do parku - a nie jak w PL, albo - 15C, albo +35 - usrac sie idzie. Praca ok, od 8 lat w firmie logistycznej (umowa na stale - 1800 funtow na reke + 1500 zony) + rozne benefity - zyc nie umierac (oczywiscie oboje znamy juz biegle angielski, dzieci dwujezyczne :) )

Gość yhm..............
A co ty mozesz o mnie wiedziec? czy mam doswiadczenie czy nie? Przechwalacie sie UK jakbyscie w raju mieszkali.. a tak na prawde to zeruja na was!

Gość Czy to nie dziwne hmm
a ja jestem z Chester hihi ;)

Wiem tyle ile napisałaś. Nikt nie mówi o raju, kraj jak kraj, według mnie całkiem tu przytulnie, ale nie jest to kraj na sezonowe zarabianie. Ktoś kto przyjedzie sobie dorobić z takimi aspiracjami jak zmywanie, sprzątanie czy fabryka faktycznie nie będzie zadowolony, ale tylko siebie możesz za to winić. Poza tym skoro wypowiadasz się w imieniu wszystkich mieszkających w UK (ton Twojej wypowiedzi) to mam prawo się do tego odnieść.

Gość yhm..............
Ja pracuje w Niemczech za 2300 ms ... a nic specjalnego nie robie.. i jestem o tysiąckroć bardziej zadowolona niz wtedy gdy pracowalam w Uk.. Dobranoc!

rok podatkowy od kwietnia do kwietnia a ja tydz temu mialam juz ponad 41 tys funtow zarobionych ;) ale to trzeba robic i napierdalac over time to sie zyje i na wszystko stac :) jak wyplatka 700-800 funtow co tydzien ;) czasami 400-500 jak jestem leniwa i nie ide do pracy. jedyne oplaty to council tax 100 f miesiecznie i chata 600 f miesiecznie. a tak woda co trzymiesiace a gaz i prad jak sobie doladuje :) jak nie doladuje to o swieczkach hihi ;) i cooo? łyso wam, wiem

No i? Jaki to ma związek z osobami żyjącymi w UK którzy z fabrykami nie mają nic wspólnego i są całkiem zadowoleni? Tak, o niczym tak nie marzę jak zamienić mój wygodny fotel na budowlankę w Niemczech, dzięki za radę ;)

wynajmuje. choc wiem, ze tyle samo wynioslaby nas miesieczna splata raty ..trzeba o tym pomyslec :)

Gość jak44
Mocne słowa ,,kocham" ,,nienawidzę" rozumiesz w pełni ich znaczenie durna pało? Jakich słów użyjesz jak naprawdę poczujesz co to miłość lub nienawiść......

ano właśnie, ja na razie wynajmuje bo pewnie sporo się będę jeszcze przemieszczać, ale trochę mi doskwiera, że muszę o wszystko landlorda pytać i trochę zazdroszczę rodzicom ich własnego ogródka (sama mam flata...czyli ogródek mogę najwyżej w doniczce założyć :P)

ja mam ogrodek, ale tez mieszkalam we flacie i to sporo czasu. ale jak poczulam jak to jest mieszkac w domku i do tego z ogrodkiem to juz nigdy w zyciu bym do flata nie wrocila ! i to prawda, nawet scian nie mozna pomalowac ani gwozdzika wbic, bo landlord zaraz z depozytu poleci .. dlatego lepiej kupic i splacac kredyt co miesiac w wysokosci rentu dla landlorda czy agencji :) tyle ze to juz trzeba miec stala prace, bo moze sie jeszcze nie przekonalas ale jak raz zadrzysz z bankiem tak juz koniec, nic na raty dostac nie mozna, tylko jakis czas musi minac ;/

Gość hvnomo;imhcojac
Ci co wyjechali na wyspy myć gary są nieudacznikami którzy nie potrafili znaleźć pracy w Polsce!!!!!!!!!!! W UK każdy głupi znajdzie pracę!!!!!!!! Wyrwie się taki jeden z drugim z wioski cała rodzina zrobi składke na bilet a później wraca i wielki światowy pan a słoma mu z butów wystaje. Bywam czasem w Londynie na zakupach i jak widzę "polaczków" to czasem jest mi wstyd za nich. Skoro tak nienawidzicie Polski to czemu piszecie na polskim forum a nie na brytyjskim???????

O, posty się wyświetliły. Ja nikogo nie "nienawidzę", a w Londynie nigdy nie byłam. Wpadłam na temat z ciekawości i odpowiedziałam grzecznie (chociaż przyznam, że złośliwie) na jeden z postów. Więc nie generalizuj.

Gość do Czy to nie dziwne hmm
ale ty fizycznie tam robisz?

Gość yyuiio
i

Gość jak44
Moryland ,mój post był do inicjatora tematu.

nie. nie po to robilam sobie kursy i dyplomy z medical science level 3,4 i 5 zeby pracowac fizycznie. pracuje w szpitalu jako laborantka. w polsce moglaby. sobie tylko pomarzyc o takiej pracy i to jest smutne

Gość do do Czy to nie dziwne hmm
acha, jednak wuekszosc moich znajomych zapieprza tam fizycznie, chociaz i tak tu nie wroca :) i nic dziwnego, to tyle

Gość do do Czy to nie dziwne hmm
*wiekszosc

Gość nienawidze Polski
pracowalem w UK w korporacji. Po powrocie do polski tez. praca w UK do pracy w PL ma sie nijak. W polsce nie ma zadnej kultury pracy, ŻADNEJ. Tylko chamstwo, cwaniactwo. dupościsk

Gość prawictwo pospolite161
pogoda? najlepsze na świecie. W zimie minimalnie do -5C, latem 25C nie kłam .. Angli ma zjebana pogode przez cały rok ( jest tam duzo deszczu i chmur ) polska ma zjebana pogode przez zime , ale pozostała czesc roku jest lepsza niz w uk

Gość prawictwo pospolite161
Wiec i zima i latem wyjsciesz sam czy z dzieckiem do park ale ja nie twierdze ze zima w anglii jest ciepła .. Osobiscie nie wychodze na dwór gdy jest mniej niz + 15 C w cieniu angielska zima tez jest zjebana + 5 C to nie jest pogoda na opalanie