Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienawidze Polski

Kocham UK

Polecane posty

Gość nie nawidze Polski
Do Heid To tak jak ja, tez bardzo współczulem rodzina ofiar, tym bardziej, ze wiem cos wiecej o katastrofie niz przecietny Polak (nie, nie zadne teorie spiskowe Macierewicza, po prostu znam kogos, kto byl na miejscu zaraz po katastrofie i widzial ciala....... bez komentarza). I tez uwazam, ze teraz to jest juz farsa. W polsce mam dom (budowany przez moich rodzicow) i za cholere nie wiem, co mam z nim zrobic (trzymac, sprzedac). Czy Polska to piekny kraj? to zalezy kto co lubi.... ja za polami, bocianami, pachnacym zbozem nie przepadam.. :)

Gość dsewsted
skoro tak nienawidzicie polski i polakow, to dlaczego siedziecie na polskim forum? Czy to nie hipokryzja? Wejdzie na forum swoich nowych rodakow i z nimi sie bratajcie - ale zaraz, nie mozecie, bo po I trzeba znac swietnie angielski, a po drugie nikt sie nie chce bratac z polaczkami. I niestety zostaliscie bez ojczyzny, bo ani Polska was nie chce, ani brytyjczycy NIGDY nie beda was brac za "swoich":D🖐️

Gość ,do autora
czy ty przypadkiem nie zakładałeś tu podobnego topa?

Gość donienawidze
f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5410496&start=0

Gość galoikoppppla
mam podobne odczucie, ale się nie dziwie. Polsce potrzebne będą jeszcze dziesiątki lat, aby uzdrowić społeczeństwo. Jeśli politycy nie będą okradać i okłamywać Polaków, a sądy będą sprawiedliwe to w końcu coś sie zmieni. Polska dawniej uważana była za kraj otwarty na ludzi, Polacy nie mieli awersji do obcokrajowców. Historia Polski zrobiła swoje...Dopiero Polacy, którzy wyjeżdżają do innych krajów widzą, że można żyć normalnie, i że w tych krajach cwaniactwo, złodziejstwo, chamstwo nie popłaca. W Polsce to przypomina: kto komu bardziej dopierdoli!

Gość Izabellaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie byłam nigdy w Anglii, ale fascynuje mnie ten kraj, uwielbiam jezyk angielski, angielska kulturą, gdybym mogła to juz jutro bym sie wyprowadziła do Anglii i nie dla kasy. Hamuja mnie tylko dzieci, boje sie tak duzej zmiany dla nich, ale coraz czesciej mysle o wyjezdzie z tego kraju

Gość nienawidze polski
do dsewsted - tak to Twojej wiadomosci - w UK (9 lat zycia) mam wiecej przyjaciol (zarówno POLAKÓW jak i Anglikow) niz w polsce, po 30 latach zycia..... chcialbys jeszcze cos dodac?? Izabelaaaaaaaa - jedz, jedz do UK. Wyrwij sie z tego polskiego błotka (prowincji, kościoła, ponurych pap na ulicy, martyrologii narodowej, pomnikow, rocznic powstań/ upadkow narodowych) - swiat naprawde jest piekny i kolorowy i NIKOGO w europie nie obchodzi co sie w Polsce dzieje (czy samolot zawadzil o brzoze, czy tez cos wybuchlo / czy jest zaplodnienie in vitro / aborcja / zwiazki tej samej plci / pogrzeb kardynala i 3-dniowa zaloba ) NAPRAWDE 10 km od polskiej granicy NIKOGO te nasze "najwazniejsze" sprawy na swiecie NIC nie obchodza. Tylko Polakom w Polsce wydaje sie, ze jesteśmy wprost mesjańskim i naznaczonym przz Boga narodem, ze musimy zbawic swiat, ze tylko my mamy we wszystkim racje, tylko nasz punkt widzenia jest właściwy, a wszyscy inny sie myla/sa w błędzie. to jest jakie narodowy obłęd. Wiesz co polacy maja najwiekszego na swiecie: DUPOŚCISK I SIERMIĘŻNOŚĆ ŻYCIA :) POSŁUCHAJ czego przyjemniejszego http://www.bbc.co.uk/radio/player/bbc_radio_bristol

Gość po co to samo podnosisz?
DUSZĘ sie w Polsce, nie moge tu wytrzymać 13:25 poszukujący przestrzeni kto w Was tez tak ma? ja sie dusze (psychicznie i fizycznie) w tym kraju. Mieszkalem 6 lat w UK i tak tesknie za tamta wolnością i swoboda zycia (ten z was wie o czym pisze, kto tam byl i troche pożył), ze sie po prostu duszę w polsce (tu panuje wszechogarniający DUPOŚCISK i siermiężność życia. Czy ktos z Was wrócił z UK do PL i teraz tego strasznie żałuje?

Gość aesgfcv
tylko sie nie zesraj :D

Gość POLACZEK POSPOLITY
mieszkalem 6 lat w UK gdzie nie wyjedziecie za granice , to odczujecie jak sie pracuje w PL a jak w UE podejscie do pracy, podejscie do pracownika , szanowanie itp itd. co mnie sie nie podobalo w UK. to jedynie miejsce w ktorym mieszkalem a takze pogoda mala miescina ok 80tys osob jedyna rozrywka to jeziora i centrym gdzie jest kilka pubow i 2 dyskoteki. a pogoda jak to pogoda jak kocham slonce i cieplo na szczescie w firmie ktorej pracuje , mamy kilka odzialow nie tylko w UK a takze we wloszech wiec poprosilem by mnie tzw.przeniesli i ku mojemu zdziwieniu przystali na taka propozycje. takze nie bede mowil o zarobkach ale zle na tym nie wyszedlem mieszkal nie daleko Mediolanu, i wreszcie nie narzekam na slonce.

Gość mariolaaaaaaaaa
my z mezem zyjemy tu juz 5 rok znaczy sie w UK nie zariabiamy duzo maz ma 1200 funtow ja ok 100o bo pracuje przez agnecje ale stac nas na wynajecie domu z 2 pokojami gdzie w polsce by to bylo nie mozliwe 2 razy do roku wyjezdzamy na wkacje jest inaczej tak jak ludzie tutaj pisza ludzie sa mili nie zawistni jak w polsce, mamy duzo angielskich przyjaciol wyjezdzajac z mezem myslelismy ze wrocimy do polski ale z biegiem czasu i to co widzimy w tv nam sie odechiewa ale kto wie moze kiedys jak bedzie lepiej,, hmmm tylko kiedy w tej polsce bedzie lepiej pozdrawiam wszystkich emigrantow

Gość fox and deer
moze ktos cos doda? ja tez love UK. nearly 10 years.