Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienawidze Polski

Kocham UK

Polecane posty

Gość prawictwo pospolite161
100 razy lepsza pogode od Anglii ma Francja czy Chorwacja

Gość nienawidze Polski
do prawictwo pospolite: polecam postudiowac geografie i meteorologie Anglii/Wielkiej Brytanii. a jest to tak: - ilość chmur i opadów zalezy od miejsca. - średni pułap chmur w UK jest wyższy niz w PL - wynika to z cisnienia atmosf. i z obecności wód otaczających wyspę (tak jak nad polskim wybrzezem) - konsekwencja czego jest to, ze nawet jak jest pochmurnie w UK, to wpada wiecej dziennego swiatla na ziemie (jest wiekszy widnokrag) - średnia ilość opadów z jednej burzy jest 1/3 tego co spada w ciagu jednej burzy w PL - wniosek - tak, pada czesciej, ale mniej. - co to zjeb...ej pogody w PL - nie wiem, czy wyjscie latem z dzieckiem w PL na 35 stopniowy upal jest bezpieczne - w UK jakos nigdy nie mialem problemu w wyjsciem z dziecmi. - w Uk jak juz pada, to deszcz jest cieplejszy niz w PL.

Gość Heid
Ja też mieszkam w UK dobrych parę lat, ale pałam mniejszym niż Ty entuzjazmem. Zarobki są dobre, to prawda. Jeśli chodzi o kulturę pracy - też przyznam Ci rację. Ale mimo wszystko tęsknię za Polską. Za tym +35 latem i -20 zimą. Za rodziną. Za swojskim jedzeniem. Jestem dumna z tego, że jestem Polką, ale często zachowanie rodaków tutaj (w UK) wprawia mnie w zażenowanie. Dlaczego? Wkurza mnie polskie cwaniactwo. Pobieranie nienależnych benefitów, okradanie pracodawców. Nachalne chwalenie się, kto co ma i za ile. Z drugiej strony, jak patrzę na ciemnogród, który zasiadł w sejmie i deliberuje o prawach homoseksualistów traktując ich jak podludzi, to krew mnie zalewa, wstyd mi i cieszę się, że nie płacę na to podatków. Kocham Polskę, ale to wieśniacki kraj, no przyznajcie sami :/

Gość nienawidze Polski
do Heid: tez tesknie za rodzina, choc nie wiem, czy ta ciut dalsza nie utrzymuje teraz z nami kontaktow na silę, zeby bylo do kogo przyjechac na wakacje, a potem pochwalic sie w pracy, ze ma sie rodzina za granica i bylo sie tu i ówdzie. Tesknie za Polska, ale rozumiana, jako miejsce gdzie sie urodzilem i wychowalem (miesciena 3 tys ludzi w Wlkp). Ale jak sobie pomysle o tej mentalnosci..... najwieksza rodosc to kiedy sasiadowi spali sie chata, albo zdechnie caly chów świń. Co do jedzenie - teraz w UK jest tyle polskich sklepow, ze z kupnem polskiego "żarcia" chyba nie ma wiekszego problemu Tez mnie wkurza polskie cwaniactwo - ale jest tego zdecydowanie mniej wrod polakow w UK niz w PL cale polskie blotko w jakim lubia sie taplac krajanie widac dopiero jak wyjedzie sie z tego (przykro to pisac) chorego kraju (gdzie wszyscy sa bardziej swieci od papieża).

Gość Heid
Niby tak, ale... Mimo upływu lat, czuję się tutaj obco. Jakość produktów w polskich sklepach w UK też pozostawia wiele do życzenia. Mam na myśli produkty świeże, wędliny. Ale generalnie, nie chodzi mi o to, by narzekać, bo jestem zadowolona. I tak jak Ty, tęsknię za miejscem, w którym się wychowałam (też malutka mieścinka granicząca z Wielkopolską), bynajmniej nie tęsknię za polskim społeczeństwem i tym, co ono sobą reprezentuje. Życzliwość, otwarty światopogląd, bezinteresowność...tego właśnie brakuje większości Polaków. Mogę zapytać, skąd jesteś?

Gość nienawidze Polski
do Heid - pytasz skad jestem - ale chodzi CI o UK, czy o PL? Heid - tez moze masz taki poglad - wiesz co Polacy (ale CI w PL) maja najwieksze na świecie? dupościsk i siermiężność życia - czyli dokladnie to, to mnie "zmusilo" do wyjazdu w polski. to babranie sie w katolicko-narodowym bajorku, to przekanianie o wyjatkowości narodu polskiego, ilosci pomnikow, obchodzeniu kazdego mozliwego nieudanego zrywu jako wielkiej i slusznej bitwy/walki (3 powstania w XVII wieku, powstanie warszawskie, katyn/ smolensk), te smutne, zagorzale twarze na ulicach, bo prostu obrzydliswto. W uk mieszkam w Manchester, w PL mieszkalem blisko Gostynia (wielkopolska)

hahahah ale wy smieszni jestescie - licytacja kto wiecej zarabia w UK lub D- masakra az tak niskie samooceny macie? po za tym ja tez uwazam ze zycie w UK jest latwiejsze niz w PL

Gość Ko88lnd
NienawidzePolski ja tez lol !

hvnomo;imhcojac - oj nie wiem ja nigdy nie stalam na tym przyslowiowym 'zmywaku' troche przesadzasz- gadasz to co uslyszalas albo zobaczytlam w filmie Londonczycy:/ - trzeba tutaj zamieszkac aby sie bardziej rozpoznac i potem gadac i wiesz co wole wyjechac i zyc godnie niz zostac i czekac z miesiaca na miesiac , nigdzie na wakacje nie pojechac. To ze masz prace w Pl to nie osoagniecie- zalezy co robisz a nie uwierze ze siedzisz za biureczkiem bez jakiej kolwiek wyzszej szkoly ot co !

Gość w pl najbardziej boli mnie
wpieprzanie sie w zycie innych ludzi , obgadywanie , prostactwo , zawisc i zazdrosc, w zadnym innym kraju nie ma takiej zawisci , niestety dla mnie juz za pozno na wyjazd , i ze wzgledu na zdrowie/

Gość proRzad
Ja od 9 lat w Uk i nigdy przenigdy nie wroce do Polski,nawet juz jej nie odwiedzam.

Gość wfr22
No niestety zgadzam sie z wami, mieszkałem w Irlandi. Polska to dziwny kraj, wszyscy są szarzy i panuje ponuryzm. Wszyscy tego nienawidzą. Najciekawsze jest to że jeśli pojawi sie osoba zadowolona i uśmiechnięta wszystkie ponuraki jednoczą sie żeby jej dokopać hehe. Dlatego też u nas właściwą odpowiedzią na pytanie jak leci? jest oj stara bieda i ... ogólne narzekanie. Skąd to się wzieło? holera wie może klimat czy cos, moze ktoś z was ma jakieś pomysły?

Gość do nienawidze Polski
Czyli musisz mieć dobre wykształcenie i świetny angielski skoro nie pracujesz fizycznie w UK jak 90% polaków.

Gość wfr22
a co jest złego w p-racy fizycznej? troche ruchu, gimnastyki samo zdrowie, sziedzenie na dupie za biurkiem i gapienie sie cały dzien w prostokatny obrazek tzw. monito r jest lepsze?

Polacy sa zawstni i zazdrosni - nawet w UK - ja i moj narzeczony stracilismy bardzo duzo znajomych gdy nagle zaczelo nam sie powodzic, glupie dogadywanki, dazenie za tym samym co my - a ponioewaz my sie bardzo kochamy - to widac wielu nam mowilo ze po roku kazdy pojdzie w swoja strone, ze ktorys z nas pojdzie w bok itd. zostala nam garstka znajomych ktorzy tez do czegos dazyli w UK i to osiagneli :)... jedzenia polskiego mi tutaj nie brakuje - jest tyle polskich sklepow, zreszta sami sabie gotujemy polskie potrawy. Praca super , atmosfera bajeczna , bardzo lubie swoaja prace, nie moge narzekac na swoje zycie. kiedy tylko przyjade do PL slysze tylko ze to ze tam to , ale nie kazdy sie dupa unosi , nie wyjade ze jestem glupia itd ale nie kieruje sie opinia innych ludzi mi sie tutaj podoba , zycie mam na poziomie i nie mam zamiaru wrocic do PL aby biedowac.

Gość do nienawidze Polski
wfr22- skoro uważasz że zapierdalanie w fabrcye jest fajne, to okey, twoja sprawa, każdy ma inny sposób na życie. Nara.

do nienawidze Polski- UK to nie Polska- nie musisz miec ukonczonej szkoly wyzszej aby miec dobra prace u nich liczy sie doswiadczenie a nie papierek. Sa otwarci i pozwalaja zdobyc doswiatczenia w kazdej branzy.

Gość proRzad
Nie nie nikt w Pl fizycznie nie pracuje wszystkie te ponure osoby sa na wysokich stanowiskach i cala Polska wiedzie dostatnie i cudowne zycie.

wiesz nawet jak rok pozapieprza w tej fabrycje - to po roku moze zostac menagerem i siedziec za biurkiem . i nie gadaj bo 99% Polakow pracuje fizycznie tylko ze w PL i za gowniane pieniadze. Wiec nie gadaj ze w UK pracuja tylko na zmywaku czy praca w fabryce jest be - bo polowa nas w pl robi to samo

Gość wfr22
widocznie masz nature starego dziada co by to spedzał całe dni w kapciach przed tv nie ruszając sie,

do nienawidze Polski- ty chyba masz rozowe okulary na nosie ze nie widzisz zeczywistosci. Jestes wlasnie jednym z tych polaczkow zaslepionych i ponurych i taka prawda.

Gość lovemetender
Lubie polskie krajobrazy, zapach polskiego jedzenia itp. czego nie lubie? polskiej mentalnosci, to napewno. Za granica wzyscy sa wyrozumiali, jak dojdziesz do czegos to ciesza sie szczerze z twojego sukcesu itd. Jak wracam do Polski to slysze tylko narzekanie, obgadywanie Polek, ktore w Angli daja d. jakims ciapatym, widze jak Polacy selektuja towarzystwo w ktorym sie obracaja, uwazajac sie za nie wiadomo co, po byle jakich studiach uwazaja sie za profesorow, kobiety , po malzentstwie i urodzeniu dziecka scinaja wlosy i wygladaja jak faceci,grubna i dziwia sie ze maz je zostawia,kompletny brak wyrozumialaosci dla homoseksualnych, prostytutek i ogolnie osob, ktore sa alternatywne , obrzucanie kamieniami chorych na AIDS, obojetnosc na cierpienie zwierzakow , rasizm itd. Caly swiat idzie do przodu a Polacy nie! Jak mamy w firmie (inzynierska) rekrutacje to Polacy z trudem ja przechdza. Wypadaja bardzo zle, wlasnie przez ich brak tolerancji, gdzie w krajach takich jak Usa jast bardzo wazna.

Gość --mam tak
Do lovemetender a ty dlugo jestes w uk?.

Gość wfr22
Polska kraj dla szarych ludzi o twarzy ziemniaka. Przypatrzcie sie na twarze w autobusach... aż odechciewa się żyć, cierpienie, smutek, żal i złość. A przecież kraj ładny, ładne krajobrazy, fajne lato, zima i wiosna, piękna jesień. Za granicą starsi ludzie wychodzą do pubów, spotykają się ze znajomymi, żyją. W Polsce siedzą i gnuśnieją w swoich kanapach przed telewizorem.

Gość lovemetender
Mieszkam w USA, w Londynie bylam raz (jeden dzien, bo z tamtad mialam polaczenie lotnicze). Nie mieszkam w Polsce od 12 lat, ale slysze co sie tam dzieje. Sami Anglicy, jak przyjezdzaja tutaj na konferencje potwierdzaja, ze z wieloma Polakami, maja trudnosci z wspolpraca wlasnie przez ich podejscie do pracy i ogolnie do zycia.

hej, no nie moj temat za bardzo, ale sie wypowiem. ja lepiej czuje sie w Polsce niz w uk- pomimo . ze w pl przeszkadzaja mi minusy- katolicyzm wszedobylski, zawisc- brak zyczliwosci i wpsolpracy, niekompetentni zarzadzajacy, nasza slabosc ekonomiczna,absurdy,"poustawiane zasoby" , brak poczucia bezpieczenstwa, ktory wymusza przedsiebiorczosc -to akurat na plus, choc jest to trudne-gdyz jest malo mozliwosci. ja nie kocham uk. i mysle ze kocham Polske, zalezy mi na jej rozwoju,jak bede mogla to sie do tego chcaialbym przyczynic. a zyc byc moze bede w innym kraju- zalezy od zlecen, okol., moich poszukiwan. jesli ponownie zawitam do uk - to ewentualnie turystycznie-wizytowo ,chyba ze jakis deal mi sie stad trafi.

Gość nie nawidze Polski
do tryggon - piszesz, ze lepiej Ci w Polsce, niz w UK. jak dlugo bylas w UK? co tam robiłaś? ktos pisał, ze musze znac swietnie j. angielski, skoro pracowalem w biurze. No tak, po 9 latach to juz chyba by wapadalo znac ten jezyk w miare plynnie. W polsce przed wyjazdem uczylem sie metoda Callana i akurat ja sobie chwale to "pranie mózgu" (wiem, ze sa różne poglady na tą metodę).

Do nienawidzę Polski Z tymi pomnikami i martyrologią to masz rację:D Weźmy dla przykładu katastrofę Smoleńską. Było mi szczerze żal ofiar i ich rodzin, ale po wszystkich tych cyrkach ze śledztwem, ekshumacjami, karierami politycznymi członków rodzin ofiar, etc, uznałam to wszystko za żałosną farsę. Tak, Polacy mają się za wyjątkowych. Niestety ta wyjątkowość najczęściej oznacza słomę wystającą z butów. Nie chcę nikogo obrażać. Jest wielu Polaków, których podziwiam, mam wielu polskich znajomych na poziomie. I bardzo chciałabym kiedyś wybudować sobie w Polsce dom. Zeby mieć tam swoje miejsce. Bo Polska to piękny kraj. Tylko ludzie k...y