Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hungara

dlaczego w programie Ugotowani w TVN wszyscy uczestnicy mają wypasione kuchnie

Polecane posty

Gość hungara

piękne domy, kuchnie zawsze drogie itd a w angielskim odpowiedniku tego programu ludzie maja zwyczajne kuchnie, bez wypasu , jednej nawet się piekarnik stary popsuł i musiała danie podsmażyć

Gość hungara
koleżanka mojej sąsiadki nawet zakwalifikowała się do tego programu ale jak ekipa przyjechała do jej domu to odmówili jej uczestnictwa bo miała za biednie urządzone

Gość studentka piękna
a czy dziadostwo i biedota chcialaby ogladac w TV biedote? choc w sobote czy niedziele patrzac w TV zazna swiata wartosciowego

Gość ja mam problem 24
przyjeniej sie patrzy. ale zdarzaly sie tez skromne kuchnie i to doscczesto.

Gość Huszu
a wiecie że w surowych rodzicach rodzice nie są prawdziwi

Gość AS26
Bo nasza TV kłamie ;) A już TVN to w ogóle science fiction :D

Gość vn
nie dość ze mają wypasione kuchnie,to jeszcze maja wypasione całe domy,nikt nie mieszka z rodzicami,kazdy ma własne mieszkanie

Gość hungara
nigdy nie było mieszkania w zwykłym bloku z windą, jakims familoku na śląsku tylko zawsze apartamenty, domy, pałace albo odrestaurowane kamienice z dziwacznym rozkładem mieszkania w angielskim odpowiedniku na BBC pokazują normalnych ludzi, starszych też , bogaci też się zdarzają ale nie są celem programu

Gość R78
Chcą stworzyć przekłamany obraz społeczeństwa, zauważcie, że tak jest też w reklamach, serialach. Może chodzi o to, by ludzie czuli się gorsi, ubodzy. Na pewno takim zakompleksionym, sfrustrowanym społeczeństwem łatwiej sterować.

Gość rosomak z roswell
piękne domy, kuchnie zawsze drogie itd a w angielskim odpowiedniku tego programu ludzie maja zwyczajne kuchnie, bez wypasu , jednej nawet się piekarnik stary popsuł i musiała danie podsmażyć x To jest bardzo ciekawa uwaga. W biednej Polsce kuchnie w TV muszą być wspaniałe, natomiast w zamożnym UK, mogą być właśnie takie jakie ludzie tam mają :D To jest świadectwem niebotycznych kompleksów, oderwania od rzeczywistości, pogardy dla zwykłych ludzi, które to przypadłości dotknęły producentów tego programu i przede wszystkim tych, którzy rządzą tą telewizją. :D

Gość moze miec głupią
bo tacy sie zglaszaja do programu? jak ktos ma bide w domu to raczej nie m a ochoty zapraszac telewizji by mogla ja zobaczyc miliony czy tysiace ludzi

Gość pijany kjójićek
bo tvn musi pokazac jaki to w Polsce jest dobrobyt i jak dobrze sie zyje na zielonej wyspie :)

Gość moze miec głupią
.

Myślę że jest tak w dużej części dlatego, że ludzie nie mający ładnego domu i porządnej kuchni nie zgłaszają się do takiego programu. A poza tym nagroda jest symboliczne i nie ma sie o co bić

Gość rosomak z roswell
Może chodzi o to, by ludzie czuli się gorsi, ubodzy. Na pewno takim zakompleksionym, sfrustrowanym społeczeństwem łatwiej sterować. x To też, może nawet przede wszystkim, ale nie tylko. Ludzie, którzy mają się za elitę, są ślepo wpatrzeni w zachód, czy raczej w to jak sami go widzą, czyli oblane blichtrem świecidełko, do którego się porównują i wszystko co się w tym obrazie nie mieści, uważają za gorsze. Mają swój kraj za nic, bo ciemny lud chodzi jeszcze do kościoła, jest "homofobiczny", biedny i w ogóle sam sobie winny, że taki nieeuropejski, przez co gorszy i skazany na wymarcie.

Gość rosomak z roswell
A ja myślę, że to nieprawda, że przeciętni się nie zgłaszają. Ludzie pchają się teraz do tv bez opamiętania. Przypuszczam, że taka jest właśnie polityka tvn, żeby pokazywać "wzorcowych" posiadaczy kuchni i ich piękne "wzorcowe" kuchnie :D

Gość truje nas smog
i nie walą konia, a przecież ludzie walą konie

Gość a ja myślęee
A ja myślę,że nie wszystkie domy są domami tych uczestników,tylko TVN wynajmuje domy od bogaczy i nagrywają tam programy. Przeciez niedawno mówili o tym programie Perfekcyjna Pani DOmu,ze ten dom nie jest domem prowadzącej Rozenek,wiec na pewno te domy z Ugotowanych nie są w większosci ich domami.

Przecież ten program to fikcja zupełnie jak 90% TVNowskiego szmelcu. Ludzie są podstawieni, to są zwykli aktorzy, domy a raczej wille są wynajęte i kręcą niby program a tak naprawdę nikt się nie zna, aktorzy odgrywają swoją rolę i biznes się kręci.

Gość hungara
widać tez róznice w mentalności i zachowaniu w tym programie między uczestnikami Anglikami a Polakami Anglicy przykładają sie do gotowania tak samo jak Polacy ale robią sobie bekę raczej, śmieją się, żarty nawet damsko-męskie, nie mają kompleksów,na luzie, ogólnie pyszny ubaw a Polacy spinają się, jakieś intrygi, walka o nagrodę a zdarzało się że osoby które zajęły ostatnie miejsce obrażały się, jedna nawet popłakała a u Anglików maja bekę że aż płaczą ze śmiechu , ja przy okazji też się śmieję

hungara Hehe racja ! Idealnie widać tą Polską mentalność która ocieka wredotą i zawiścią :D Widziałem parę razy i jakie tam prymitywy gadały " No jego danie jest dobre ale na pewno nie jest to mistrzostwo świata, myślę że zrobię lepsze" i to z miną jak by chciała go zjeść..W ogóle robią z siebie takich wielkich władców świata i znawców kuchni a tak naprawdę to widać że to bogaci smutni ludzie którzy żyją w swoim świecie.

Gość rosomak z roswell
Pewnie kręcą to i tak i tak. Generalnie jest to jedna wielka ściema, typowa dla tvnu. Niestety mentalność Polaków jest w dużej mierze oparta na kompleksach, wobec "lepszych", więc kto w występuje, spina się niesamowicie, żeby być tym "lepszym" i taki "europejskim", co jest śmieszne i żałosne.

Gość hungara
własnie widać to u Polaków że udaja wielce hrabiowskich znawców "posmak rukoli ....hmmmmm i mina jak znawcy świata ....zmieszana z winem nie dawała coś tam cos tam " chcą być tacy ą ę za wszelką cenę zamiast uśmiechnąć sie i powiedzieć zwyczajnie swoje zdanie w swoim imieniu a nie jakiegoś światowego znawcy posmaków nie mają dystansu jak Anglicy

No bo Polacy tacy właśnie są, wypisz wymaluj krętacze nie potrafią się cieszyć cudzym szczęściem nie potrafią docenić kogoś innego niż tylko własną dupę i tylko o własnej dupie myślą. Mentalność Polska jest naprawdę bardzo żałosna i wstyd mi za to że Polakiem jestem, naprawdę.

Gość rosomak z roswell
Nie mają dystansu, czy może MY;) nie mamy dystansu, bo mamy cholerne kompleksy na tle naszego cywilizacyjnego zacofania, które jest faktem, ale też nie jest tak, że wczoraj właśnie wyszliśmy ze stepów i się dopiero co po tej Europie rozglądamy. Mamy wartościową kulturę, nawet i pewien dorobek cywilizacyjny w sensie naukowym, techniczny, politycznym. Tradycje własne i piękne a wśród nich tradycję włażenie w dupę obcym :D żeby nas pochwalili, jacy to jesteśmy nowocześni :D

Gość mała łasiczka25
A gdzie wy tam wypasione kuchnie widzieliscie? Polowa moich znajomych ma takie albo i lepsze, zwykle nowoczesne kuchnie, robione na wymiar, sama mam taka kuchnie i nie widze w tym nic wypasionego.

Nie uważam że luksusowe, ale w miarę ładne i estetyczne :) a jakieś 20% ludzi ma szafki nie od kompletu, stare sprzęty agd...a jakoś w programie nikogo takiego nie było, więc albo wybierają z tvn żeby pokazywać te troche lepsze mieszkania, albo ludzie z lichymi mieszkankami sie nie zgłaszają :o