Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kto dobry z matematyki?

Trudna matematyczna zagadka z TV kto rozwiąże?

Polecane posty

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
wiem tempaku że trzeba było mnożyć napisałem że jak po nawiasie jest mnożenie to wynik będzie taki bo gdybym założył że tam nie ma mnożenia tylko odejmowanie to wynik byłby inny. można dodać liczbę 5 i minus 5 liczby ujemne to też liczby i też się je DODAJE dlatego znaki są ważne. juz drugi raz natknąlem się jak wklejasz jakaś zagadkę z polonii i drugi raz nie wiesz nawet czy poprawnie przepisałaś. nie dziwie się że oglądasz telquizy kierowane do tępoty :O

to tempaku miało być w cudzysłowie ale widzę że nie wszeł bo na miano tępaka nie zasługujesz.

Gość thtyjk
wiem tempaku że trzeba było mnożyć :D:D:D:D:D:D:D Kto to jest tempak? twoje dywagacje sa bez sensu 🖐️ tam nie trzeba nic mnozyc

Gość uwarzam irz
bedzie to liczba 69

W temacie jest napisane dokładnie jak wyglądała zagadka. I wiem, że DOBRZE przpisałam

wyjaśniłem wyżej że nic nie mnożyłem w wariancie pierwszym ale gdyby tam nie było mnożenia tylko odejmowanie to wynik by się zmienił. co za ludzie ja nie wiem jak wam wychodzi inny wynik no chyba że ktoś z minus 5 robi plus 5 to wtedy być może :D

Wynik to 410

przecież tam macie ułamek 12/7 więc ja naprawdę jestem, zdumiony że wam wychodzą liczby całkowite przy samym dodawaniu :D idę stąd bo skretynieje do reszty jak za długo będę tu przebywał :d

Gość sssssssssssssss ss 28
wynik to 237

????

Nie, wynik był podany 410

znowu 10 osób pisze..,,, nie było ułamka bo polecenie było żeby TYLKO dodawać, nie dzielić

Gość thtyjk
przecież tam macie ułamek 12/7 to nie ułamek to liczba 12 podzielić przez liczbę 7

przecież tam macie ułamek 12/7 to nie ułamek to liczba 12 podzielić przez liczbę 7 - brak mi już słów naprawdę :D a może to 12 razy jedna siódma :D albo po prostu ułamek to ułamek a minus pięc to też liczba :D ? ja tam nie widzę infromacji aby dodać tylko liczby całkowite czy dodatnie :D zresztą te quizy dla kretynów są po to aby kretyn dzwonił i nabijał kasę coś musi być niedopowiedziane bo gdyby wszystko było normalnei sformułowane to zadzwonił by pierwszy normalny i wygrał co jest do wygrania a tak dzwonią kretyni i zastanawiają się nad sensem czegoś co z zasady musi być bez sensu bo odbiorca tego to kretyn. być może też kretyn te zagadki układa.

Gość Elektronikełe ausf.II
to nie jest zagadka czysto matematyczna tylko logiczna 12/7 to liczba 12 i cyfra 7 a po dodaniu liczb wyjdzie tylko 12 tak samo można 19x2 uznać za liczbę 38 itp

to jakim sposobnem trzeba to rozwiazac by wyszllo 410

to nie jest zagadka czysto matematyczna tylko logiczna - nie masz pojęcia co to logika. matematyka nierozerwalnie wiąże sie z logiką. logika dotyczy ścisłego i jasnego formułowania myśli. zagadka dla kretynów faktycznie jest świetnym przykładem logiki :D:D:D gratuluje logiki.