Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkhjhjhk

UWAGA! CIEKAWY TEMAT - Czy dajecie waszym dzieciom regularnie:

Polecane posty

Gość kkhjhjhk

1. Nutelle i inne masla orzechowe i czekoladowe 2. kakao instant i czekolade instant 3. gotowe desery mleczne z plastikowych pojemnikow 4. frytki 5. parowki 6. pasztety 7. Cole i inne gazowane napoje (Fante, 7 Up, oranżady itp.) 8. kupne soki i nektary 9. chrupki kukurydziane 10. batony i ciastka 11. lizaki i cukierki 12. bita smietane w sprayu 13. gotowe dania z chodni do mikrofalowki 14. gotowe sosy do makaronu i ryzu ze sloikow lub saszetek 15. gotowe dania ze sloikow (flaki, fasola po bretonsku itp.) 16. Maggi 17. gotowe mieszanki smakowe do dań, mięs (Ziarenka Smaku itp.), gotowe marynaty, gotowe panierki 18. smalec 19. dania w proszku (puree itp.) 20. kostki rosolowe 21. zupy z torebek do zalania wrzatkiem (rosolki chinskie, Gorace Kubki itp.) 22. desery instant (Slodka Chwila, Nesvita, kaszka blyskawiczna itp.) 23. budynie i kisiele z proszku 24. kupne slodzone muesli z kawalkami czekolady lub kolorowych suszonych owocow 25. platki sniadaniowe dla dzieci (Nesquick, Cini Minis, Mlekolaki, Jaski itp.) 26. serki homogenizowane 27. smakowe jogurty (rowniez te pitne) 28. smakowe mleko 29. nuggetsy 30. paluszki rybne w panierce 31. suflety serowe 32. chipsy 33. hotdogi i hamburgery 34. pizze z chlodni do mikroalowki albo piekarnika 35. lody i sorbety 36. gotowe ciasta z chlodni do mikrofalowki 37. gotowe mrozone spody do ciast 38. barszcz z kartonika 39. jaja z chowu klatkowego 40. mleko UHT 41. mieso z marketow albo dyskontow 42. faworki, paczki i slodkie bulki drozdzowe 43. ketchup, majonez, musztarde, chrzan 44. gotowe dressingi i sosy salatkowe, do mies itd. (czosnkowy, trysiaca wysp itp.) 45. kupne dzemy, marmolady i inne smarowidla 46. sztuczny miod 47. czekolade 48. jedzenie z puszek (ananasy i brzoskwinie w syropie, groszek, kukurydze i fasole w zalewie itp.) 49. makarony 50. serki topione (Hochland, Lactima itp.) 51. margaryny i substytuty masla (Flora, Masmix, Rama itp.) 52. czarna herbate 53. spready serowe do smarowania (Rama Creme Bonjour, Philadelphia itp.) 54. kolorowe posypki i gotowe sosy do deserow (Kruger, Terravita itp.) 55. ciasta z proszku (kopiec kreta Dr.Oetkera itp.) 56. gotowe wyroby garmazeryjne (pierogi, nalezniki, kluski slaskie, kopytka, leniwe, krokiety, uszka, gotowe salatki itp.) 57. kebaby 58. cieple kanapki robione na miescie z chleba pita (Oscar, Apetit itp.) 59. wrapy, kanapki, muffiny i ciasta z różnych kawiarni na miescie (Coffeeheaven, Subwaya, Starbucksa, Green Coffee itp.) 60. mielonke Nie musicie pisac pod czarnymi nickami, byle byscie byly totalnie szczere! :) Tzn. lepsze sa nawet anonimowe i prawdziwe wpisy, niz czarne nicki wypowiadajace sie na pokaz i nie piszace calej prawdy. Przypominam, ze pytanie dotyczy produktow, ktore dajecie dzieciom REGULARNIE, czyli bardzo czesto, a nie raz na jakis czas. Zobaczmy jak to u was jest. :)

Gość nie, nie......
regularnie dostają obiady domowe, codziennie gotuję, owoce. Parówki i nutelle sporadycznie. A co złego jest w makaronie czy brzoskwiniach z puszki? wg mnie to zdrowe produkty i regularnie je jemy... chrzan tez jest zdrowy...

Gość hania____kowal
a czym się różni mięso z marketu od mięsa z mięsnego? wszystko z jednej hurtowni.

Nie mam jeszcze dziecka ale jak sie urodzi to zapewne będę dawała po jakimś czasie bo i sama jem często ale nie ciągle: nr.5 bo lubie ze 2 razy w miesiącu ,nr.9, nr.16(używam bo u mnie w domu zawsze sie używało i lubię poprostu ale myślę że dla dziecka to od 3rż), 23 ale kupuje te co sie mleka dolewa i samemu cukru ile sie hcce wrzuca, 27,41-to skąd mam wziąć mieso z kurczaka albo wołowe czy rybe?43-uwielbiam ketchum heinza,35-lubię te wodne lody,51-Rame akurat uwielbiam kupjue tą z oliwą,52-ale to po 3rż bo wypłukuje żelazo ponoć-sama uwielbiam pić. i Takie rzeczy jak ciasto do pizzy to robię sama albo jajka mam od kur od tesciowej, dżemy tez robie sama.Miód kupuje za 30-40 od babci z targu za duzy słoik to chyba naturalny:) Do kawiarni nie chadzmy często bo jesteśmy sknery:P

Gość a można wieszieć o co chodzi?
?

Owoce z puszki zawieraja duzo cukru, wiec do konca nie sa takie zdrowe jak swieze owoce, ale nie oszukujmy sie chcac jadac zdrowa zywnosc powinnismy sami prowadzic ogrodek z warzywami, sad owocowy, i na dodatek miesko tez z wlasnego chowu to wiemy co mozna jesc. Moj siostrzeniec jada wszystko ale po trochy(poza gotowymi daniami instant) Ja jestem zdania ze mozna jadac wszystko tylko trzeba znac umiar.

Gość fiolka1298
brzoskwinie są ok, tylko że te w puszcze mają zdecydowanie zbyt dużo cukru, chodzi o ten syrop

Gość kkhjhjhk
UWAGA! Wiecie co - najwygodniej by bylo gdyby kazda wypowiadajaca sie osoba skopiowala cala liste i dopisala przy kazdej pozycji TAK, lub NIE. W ten sposob bedzie przejrzyscie i czytelnie.

Mieso. Platki sniadaniowe. Keczup. Kostki i kucharek. Slodycze glownie czekolada. Te rzeczy jedza regularnie tj kilka razy w tygodniu. Chyba zartujesz ze wszystkie ci beda pisac tak lub nie przy kazdym pytaniu?:O A poza tym co ma na celu twoja ankieta? Myslalam ze sprawdzasz czy dzieci jedza niezdrowo ale niektore rzeczy z twojej listy sa jak najbardziej ok.

Gość gwuydfufdhvhx
z tych 60 punktów daj dziecku rzeczy z 25 punktów. Nie wiem, czy regularnie, dla każdego oznacza to co innego.

Gość kkhjhjhk
Nie zartuje. Prosze o wpisywanie chociazby TAK przy tym co sie podaje regularnie, a opuszczanie tego czego sie nie podaje regularnie lub wstawianie tam znaczka - . To nic trudnego.

Gość amaggiee
1. Nutelle i inne masla orzechowe i czekoladowe- nie 2. kakao instant i czekolade instant- nie 3. gotowe desery mleczne z plastikowych pojemnikow- tak 4. frytki- nie 5. parowki- nie 6. pasztety- nie 7. Cole i inne gazowane napoje (Fante, 7 Up, oranżady itp.)- nie 8. kupne soki i nektary- tak 9. chrupki kukurydziane- tak 10. batony i ciastka- rzadko 11. lizaki i cukierki- rzadko 12. bita smietane w sprayu- nie 13. gotowe dania z chodni do mikrofalowki- nie 14. gotowe sosy do makaronu i ryzu ze sloikow lub saszetek- nie 15. gotowe dania ze sloikow (flaki, fasola po bretonsku itp.)- nie 16. Maggi- nie 17. gotowe mieszanki smakowe do dań, mięs (Ziarenka Smaku itp.), gotowe marynaty, gotowe panierki- nie 18. smalec- nie 19. dania w proszku (puree itp.)- nie 20. kostki rosolowe- nie 21. zupy z torebek do zalania wrzatkiem (rosolki chinskie, Gorace Kubki itp.)- nie 22. desery instant (Slodka Chwila, Nesvita, kaszka blyskawiczna itp.)- nie 23. budynie i kisiele z proszku- tak 24. kupne slodzone muesli z kawalkami czekolady lub kolorowych suszonych owocow- nie 25. platki sniadaniowe dla dzieci (Nesquick, Cini Minis, Mlekolaki, Jaski itp.)- nie 26. serki homogenizowane- tak 27. smakowe jogurty (rowniez te pitne)- tak 28. smakowe mleko- nie 29. nuggetsy- nie 30. paluszki rybne w panierce- nie 31. suflety serowe- nie 32. chipsy- bardzo rzadko 33. hotdogi i hamburgery- nie 34. pizze z chlodni do mikroalowki albo piekarnika- nie 35. lody i sorbety- nie 36. gotowe ciasta z chlodni do mikrofalowki- nie 37. gotowe mrozone spody do ciast- nie 38. barszcz z kartonika- nie 39. jaja z chowu klatkowego- nie 40. mleko UHT- rzadko 41. mieso z marketow albo dyskontow- tak 42. faworki, paczki i slodkie bulki drozdzowe- bardzo rzadko 43. ketchup, majonez, musztarde, chrzan- nie 44. gotowe dressingi i sosy salatkowe, do mies itd. (czosnkowy, trysiaca wysp itp.)- nie 45. kupne dzemy, marmolady i inne smarowidla- nie 46. sztuczny miod- nie 47. czekolade- bardzo rzadko 48. jedzenie z puszek (ananasy i brzoskwinie w syropie, groszek, kukurydze i fasole w zalewie itp.)- rzadko 49. makarony- rzadko 50. serki topione (Hochland, Lactima itp.)- nie 51. margaryny i substytuty masla (Flora, Masmix, Rama itp.)- nie 52. czarna herbate- bardzo rzadko 53. spready serowe do smarowania (Rama Creme Bonjour, Philadelphia itp.)-nie 54. kolorowe posypki i gotowe sosy do deserow (Kruger, Terravita itp.)-nie 55. ciasta z proszku (kopiec kreta Dr.Oetkera itp.)- nie 56. gotowe wyroby garmazeryjne (pierogi, nalezniki, kluski slaskie, kopytka, leniwe, krokiety, uszka, gotowe salatki itp.)- nie 57. kebaby- nie 58. cieple kanapki robione na miescie z chleba pita (Oscar, Apetit itp.)-nie 59. wrapy, kanapki, muffiny i ciasta z różnych kawiarni na miescie (Coffeeheaven, Subwaya, Starbucksa, Green Coffee itp.)- nie 60. mielonke- nie dziecko ma 16 mies

Gość kkhjhjhk
O! Wlasnie mniej wiecej tak jak jak zrobila to amaggiee! :) Slicznie dziekuje!

1. Nutelle i inne masla orzechowe i czekoladowe - NIE, NAWET TEGO NIE KUPUJE ALE SYN CZASAMI JADA W PRZEDSZKOLU - WYSTARCZY 2. kakao instant - MAM W DOMU ALE O NIM ZAPOMINAM 3. gotowe desery mleczne z plastikowych pojemnikow - JEZELI TU ZALICZYC FANTAZJE TO TAK 4. frytki - NIE, SYN NIE LUBI 5. parowki - TAK 6. pasztety - NIE, NIE LUBIMY 7. Cole i inne gazowane napoje (Fante, 7 Up, oranżady itp.) - NIE, SYN NIE LUBI 8. kupne soki i nektary - TAK 9. chrupki kukurydziane - TAK, TAK JAK I INNE SŁODKIE PŁĄTKI - JE RANO JAKO SZYBKIE ŚNIADANIE, PÓŁ GODZ PÓŹNIEJ JE KOLEJNE ŚNIADANIE W PRZEDSZKOLU 10. batony i ciastka - NIE KUPUJĘ, ALE SYN JE, CZASEM DOSTAJĄ W PRZEDSZKOLU GRZEŚKA JAKO PODWIECZOREK 11. lizaki i cukierki - NIE 12. bita smietane w sprayu - NIE KUPUJE NAWET 13. gotowe dania z chodni do mikrofalowki - NIE KUPUJĘ 14. gotowe sosy do makaronu i ryzu ze sloikow lub saszetek - NIE, BO WG MNIE SĄ NIE JADALNE 15. gotowe dania ze sloikow (flaki, fasola po bretonsku itp.) - NIE, ALE CZASEM RATUJĘ SIĘ MROZONKAMI KTORE WCZESNIEJ ROBIĘ I MROZE - NP. PIEROGI, CZASEM JAKIŚ GULASZ - ZAWSZE MAM JAKIEŚ DANIA AWARYJNIE POMROŻONE 16. Maggi - NIE MAM 17. gotowe mieszanki smakowe do dań, mięs (Ziarenka Smaku itp.), gotowe marynaty, gotowe panierki - JEDYNĄ JAKĄ KUPUJĘ TO MARYNATA SZLACHECKA, ALE TEGO SYN NIE JE, Z GOTOWCOW DO MARYNOWANIA CZASEM UŻYWAM MUSZTARDY 18. smalec - NIE KUPUJĘ 19. dania w proszku (puree itp.) - NIE KUPUJE 20. kostki rosolowe - NIE KUPUJE 21. zupy z torebek do zalania wrzatkiem (rosolki chinskie, Gorace Kubki itp.) - TO SAMO CO PKT 15 22. desery instant (Slodka Chwila, Nesvita, kaszka blyskawiczna itp.) - NIE KUPUJE 23. budynie i kisiele z proszku - BUDYNIE TAK, KISIELE RACZEJ NIE, 24. kupne slodzone muesli z kawalkami czekolady lub kolorowych suszonych owocow - KUPUJĘ ALE JA JE JEM A NIE SYN - FITNES Z JOGURTEM 25. platki sniadaniowe dla dzieci (Nesquick, Cini Minis, Mlekolaki, Jaski itp.) - TAK 26. serki homogenizowane 27. smakowe jogurty (rowniez te pitne) - fANTAZJĘ TAK 28. smakowe mleko - NIE KUPUJE 29. nuggetsy ??? 30. paluszki rybne w panierce - NIE, SĄ NIE JADALNE 31. suflety serowe ??? 32. chipsy NIE 33. hotdogi i hamburgery - NIE 34. pizze z chlodni do mikroalowki albo piekarnika - NIE, SĄ NIE JADALNE 35. lody i sorbety - SPORADYCZNIE, MAM THERMOMIX TO LODY/SORBETY ROBIĘ SAMA W 10 SEKUND 36. gotowe ciasta z chlodni do mikrofalowk i - A SĄ TAKIE? 37. gotowe mrozone spody do ciast - A SĄ TAKIE? 38. barszcz z kartonika - KUPUJĘ SOK Z BURAKOW I Z JABŁKIEM I MIESZAM Z MAŚLANKĄ + DODAJĘ OGÓREK ZIELONY - I BIORE W LECIE JAKO CHŁODNIK DO PRACY, SYN TEGO NIE JE 39. jaja z chowu klatkowego - NIE, BO KUPUJĘ OD ZNAJOMEGO Z WIOSKI Z DOSTAWĄ DO DOMU 40. mleko UHT - TAK 41. mieso z marketow albo dyskontow - NIE. BO KUPUJĘ OD ZNAJOMEGO Z WIOSKI Z DOSTAWĄ DO DOMU 42. faworki, paczki i slodkie bulki drozdzowe - NIE, SYN NIE LUBI 43. ketchup, majonez, musztarde, chrzan - TAK, Z TYM ŻE SYN JE JEDYNIE KETCHUP 44. gotowe dressingi i sosy salatkowe, do mies itd. (czosnkowy, trysiaca wysp itp.) - NIE KUPUJE TEGO 45. kupne dzemy, marmolady i inne smarowidla - BABCIA BY NAM OGRANICZYŁA DOPŁYW TLENU 46. sztuczny miod - BABCIA BY NAM OGRANICZYŁA DOPŁYW TLENU 47. czekolade - NIE, SYN NIE LUBI 48. jedzenie z puszek (ananasy i brzoskwinie w syropie, groszek, kukurydze i fasole w zalewie itp.) 49. makarony, KUPUJĘ ALE ROBIE SPORADYCZNIE, TU ZAŚ MĄŻ NIE LUBI 50. serki topione (Hochland, Lactima itp.) - NIE 51. margaryny i substytuty masla (Flora, Masmix, Rama itp.) - TAK 52. czarna herbate - NIE WIEM, MÓJ MĄŻ MA COŚ NA PUNKCIE HERBAT, ON KUPUJE, ALE JAKIEŚ TAKIE LIŚCIASTE 53. spready serowe do smarowania (Rama Creme Bonjour, Philadelphia itp.) ??? 54. kolorowe posypki i gotowe sosy do deserow (Kruger, Terravita itp.) - NIE 55. ciasta z proszku (kopiec kreta Dr.Oetkera itp.) - NIE 56. gotowe wyroby garmazeryjne (pierogi, nalezniki, kluski slaskie, kopytka, leniwe, krokiety, uszka, gotowe salatki itp.) - NIE, BO ALBO MAM MEGA PECHA ALBO SĄ NIE JADALNE. JEDYNIE NA NALESNIKI CHODZIMY CZASEM JAK JESTEŚMY W OPOLU DO NALESNIKARNI 57. kebaby - NIE 58. cieple kanapki robione na miescie z chleba pita (Oscar, Apetit itp.) ??? 59. wrapy, kanapki, muffiny i ciasta z różnych kawiarni na miescie (Coffeeheaven, Subwaya, Starbucksa, Green Coffee itp.) - NIE 60. mielonke - NIE

Boze ze mi sie chce ale niech bedzie, corka 3 lata 8 miesiecy: 1. Nutelle i inne masla orzechowe i czekoladowe- nigdy nie jadla 2. kakao instant i czekolade instant- instant nie, robie jej normalne kakao srednio 2 razy w miesiacu ale wiem ze w przedszolu pije (i tutaj nie kontroluje ) 3. gotowe desery mleczne z plastikowych pojemnikow- nie je, nigdy nie jadla 4. frytki- raz na miesiac 5. parowki- 2 razy w miesiacu 6. pasztety- nie je, nie lubi 7. Cole i inne gazowane napoje (Fante, 7 Up, oranżady itp.)- nie pije wogole 8. kupne soki i nektary- raz w tygodniu (srednio) 9. chrupki kukurydziane-nie je 10. batony i ciastka- batonow nie, ciastka 2 razyw tyg 11. lizaki i cukierki- nie je chyba ze ktos od swieta poczestuje 12. bita smietane w sprayu- nie je 13. gotowe dania z chodni do mikrofalowki- nie je, nie mamy mikrofalowki:-P 14. gotowe sosy do makaronu i ryzu ze sloikow lub saszetek- raz na miesiac 15. gotowe dania ze sloikow (flaki, fasola po bretonsku itp.)- nie jemy 16. Maggi- no bez jaj ze bede liczyc co i ile razy do zupy dodaje w tym wieku, nie wspominajac ze kucharkow przedszkolu tez wyliczac mam? Nie wiem 17. gotowe mieszanki smakowe do dań, mięs (Ziarenka Smaku itp.), gotowe marynaty, gotowe panierki- moze raz na tydzien, ja praktycznie nie uzywam 18. smalec-nie jemy fuj! 19. dania w proszku (puree itp.)- nie jemy 20. kostki rosolowe- patrz punkt 17 21. zupy z torebek do zalania wrzatkiem (rosolki chinskie, Gorace Kubki itp.)- nie jemy 22. desery instant (Slodka Chwila, Nesvita, kaszka blyskawiczna itp.)-2-3 razy na miesiac 23. budynie i kisiele z proszku- 2 razy w tyg 24. kupne slodzone muesli z kawalkami czekolady lub kolorowych suszonych owocow- nie je 25. platki sniadaniowe dla dzieci (Nesquick, Cini Minis, Mlekolaki, Jaski itp.)- nie je, je najzwyklejsze corn flakes czerwone 26. serki homogenizowane- nie je (serio, serio) 27. smakowe jogurty (rowniez te pitne)-2 razy na miesiac 28. smakowe mleko- nie kupujemy 29. nuggetsy- 2 razy na miesiac 30. paluszki rybne w panierce-3 razy na miesiac 31. suflety serowe- a co to jest? 32. chipsy- od swieta 33. hotdogi i hamburgery- raz na miesiac z frytkami 34. pizze z chlodni do mikroalowki albo piekarnika- pizze robie sama 35. lody i sorbety- w okresieletnim srednio 3 razy na tydzien 36. gotowe ciasta z chlodni do mikrofalowki- nie mamy mikrofalowki 37. gotowe mrozone spody do ciast- a gdzie to mozna kupic? 38. barszcz z kartonika- eee???? 39. jaja z chowu klatkowego- jakiego?:-D 40. mleko UHT- codziennie 41. mieso z marketow albo dyskontow- w domu malo jemy miesa, max 2 razy na tydzien, w przedszkolu nie kontroluje 42. faworki, paczki i slodkie bulki drozdzowe- z tych trzech to drozdzowke raz na tydzien 43. ketchup, majonez, musztarde, chrzan- tylko ketchup 2 razy w tyg 44. gotowe dressingi i sosy salatkowe, do mies itd. (czosnkowy, trysiaca wysp itp.)- nie je 45. kupne dzemy, marmolady i inne smarowidla-3 razy w tyg 46. sztuczny miod- nie je 47. czekolade- raz na tydzien 48. jedzenie z puszek (ananasy i brzoskwinie w syropie, groszek, kukurydze i fasole w zalewie itp.)- srednio 2 razy w miesiacu 49. makarony- raz na tydzien minimum 50. serki topione (Hochland, Lactima itp.)- nie je 51. margaryny i substytuty masla (Flora, Masmix, Rama itp.)- ostatnio nie uzywamy, kiedys prawie codziennie 52. czarna herbate- nie pije 53. spready serowe do smarowania (Rama Creme Bonjour, Philadelphia itp.)-2 razy w tygodniu 54. kolorowe posypki i gotowe sosy do deserow (Kruger, Terravita itp.)- nie je wogole 55. ciasta z proszku (kopiec kreta Dr.Oetkera itp.)- ja takich nie pieke, ale cholera wie z czego robia te z cukierni ktore kupujemy 2 razy na tydzien? 56. gotowe wyroby garmazeryjne (pierogi, nalezniki, kluski slaskie, kopytka, leniwe, krokiety, uszka, gotowe salatki itp.)- z wymienionych tylko pierogi ok 2 razy na miesiac 57. kebaby- nie je 58. cieple kanapki robione na miescie z chleba pita (Oscar, Apetit itp.)-nie je 59. wrapy, kanapki, muffiny i ciasta z różnych kawiarni na miescie (Coffeeheaven, Subwaya, Starbucksa, Green Coffee itp.)- nie je 60. mielonke-nawet by nie tknela Tyle Matko, co to moje dziecko w takim razie je?:P

Gość myślisz??????
że mam czas i ochotę tyle pisać? tak lub nie na 50 pytań..... uzywam kostek rosołowych, kakao instant, brzoskwinie z puszki, parówki, serki homo.

POPRAWKA - CHRUPKI KUKURYDZIANE - NIE JE POMYLIŁAM Z ROZPĘDU Z PŁĄTKAMI KUKURYDZINANYMI KRON FLAKES ;D

Gość kassssiiiiiiaaaa
a co złego jest w mleku UHT???? chyba przsadzasz z ta listą niezdrowych rzeczy. 🌻 skopiowane z forum pediatrycznego: proces, jakiemu jest poddawane mleko UHT, nie ma żadnego wpływu na zawartość w nim wapnia ani innych substancji odżywczych. Mleko UHT otrzymuje się przez ogrzanie (na kilka sekund) surowego mleka do temperatury 135-150 st. C i natychmiastowe ochłodzenie do 20 st. C. Takie postępowanie niszczy wszelkie znajdujące się w nim mikroorganizmy, ale nie niszczy substancji odżywczych, czyli witamin (B2, A, D), białka i wapnia.

Gość kassssiiiiiiaaaa
a budynie i kisiele w proszku chyba nie sa takie złe. Nie stawiałabym tych produktów na równi z chipsami, pasztetami czy napojami gazowanymi.

Gość kkhjhjhk
Dziekuje za wszystkie wpisy! :) Zapraszam kolejne osoby! Blondyna.d - w temacie nie chodzi o to co jecie Wy dorosli (czyli mama z tata), tylko o to co je wasze dziecko.

Gość piszę z telefonu
Więc nie skopiuję Frytki-tak ale które sama robię pasztet-też który sama robię Kupne soki i nektary-kilka razy w tygodniu Gotowe sosy do makaronów w słoiku-sporadycznie Kisiel z torebki-raz w miesiącu Płatki śniadaniowe nesquiki od czasu do czasu Jaja z chowu klatkowego kilka razy mleko uht-codziennie Mięso z marketów ketchup,chrzan Brzoskwinie z puszki makarony-ale pełnoziarniste A co to są suflety serowe? i jaki cel w tym temacie?

Gość u nas jest tak oto:
1. Nutelle i inne masla orzechowe i czekoladowe - NIE NIGDY 2. kakao instant i czekolade instant - TAK, kakao 3. gotowe desery mleczne z plastikowych pojemnikow - TAK 4. frytki - NIE 5. parowki - TAK 6. pasztety NIE 7. Cole i inne gazowane napoje (Fante, 7 Up, oranżady itp.) - NIE NIGDY 8. kupne soki i nektary TAK 9. chrupki kukurydziane - NIE 10. batony i ciastka - NIE 11. lizaki i cukierki - NIE 12. bita smietane w sprayu NIE NIGDY 13. gotowe dania z chodni do mikrofalowki NIE NIGDY 14. gotowe sosy do makaronu i ryzu ze sloikow lub saszetek NIE 15. gotowe dania ze sloikow (flaki, fasola po bretonsku itp.) - NIE NIGDY 16. Maggi - NIE NIGDY 17. gotowe mieszanki smakowe do dań, mięs (Ziarenka Smaku itp.), gotowe marynaty, gotowe panierki - NIE NIGDY 18. smalec - NIE NIGDY 19. dania w proszku (puree itp.) - NIE NIGDY 20. kostki rosolowe - NIE NIGDY 21. zupy z torebek do zalania wrzatkiem (rosolki chinskie, Gorace Kubki itp.) - NIE 22. desery instant (Slodka Chwila, Nesvita, kaszka blyskawiczna itp.) - NIE NIGDY 23. budynie i kisiele z proszku - NIE NIGDY 24. kupne slodzone muesli z kawalkami czekolady lub kolorowych suszonych owocow - NIE NIGDY 25. platki sniadaniowe dla dzieci (Nesquick, Cini Minis, Mlekolaki, Jaski itp.) - NIE 26. serki homogenizowane - NIE 27. smakowe jogurty (rowniez te pitne) - NIE NIGDY 28. smakowe mleko - NIE 29. nuggetsy - NIE NIGDY 30. paluszki rybne w panierce - NIE NIGDY 31. suflety serowe - NIE (a co to? ;) ) NIGDY 32. chipsy - NIE NIGDY 33. hotdogi i hamburgery - NIE NIGDY 34. pizze z chlodni do mikroalowki albo piekarnika - NIE NIGDY 35. lody i sorbety - NIE 36. gotowe ciasta z chlodni do mikrofalowki - NIE NIGDY 37. gotowe mrozone spody do ciast - NIE NIGDY 38. barszcz z kartonika - NIE (nie chciał nawet na wigilię;) ) 39. jaja z chowu klatkowego - TAK 40. mleko UHT - NIE NIGDY 41. mieso z marketow albo dyskontow - TAK 42. faworki, paczki i slodkie bulki drozdzowe - NIE NIGDY 43. ketchup, majonez, musztarde, chrzan - NIE 44. gotowe dressingi i sosy salatkowe, do mies itd. (czosnkowy, trysiaca wysp itp.) - NIE NIGDY 45. kupne dzemy, marmolady i inne smarowidla - NIE 46. sztuczny miod - NIE NIGDY 47. czekolade TAK 48. jedzenie z puszek (ananasy i brzoskwinie w syropie, groszek, kukurydze i fasole w zalewie itp.) - NIE NIGDY 49. makarony - NIE 50. serki topione (Hochland, Lactima itp.) - NIE 51. margaryny i substytuty masla (Flora, Masmix, Rama itp.) - NIE NIGDY 52. czarna herbate - NIE owocowe lubi 53. spready serowe do smarowania (Rama Creme Bonjour, Philadelphia itp.) - NIE NIGDY 54. kolorowe posypki i gotowe sosy do deserow (Kruger, Terravita itp.) - NIE NIGDY 55. ciasta z proszku (kopiec kreta Dr.Oetkera itp.) - NIE NIGDY 56. gotowe wyroby garmazeryjne (pierogi, nalezniki, kluski slaskie, kopytka, leniwe, krokiety, uszka, gotowe salatki itp.) - NIE NIGDY 57. kebaby - NIE NIGDY 58. cieple kanapki robione na miescie z chleba pita (Oscar, Apetit itp.) - NIE NIGDY 59. wrapy, kanapki, muffiny i ciasta z różnych kawiarni na miescie (Coffeeheaven, Subwaya, Starbucksa, Green Coffee itp.) NIE NIGDY 60. mielonke - NIE NIGDY tam gdzie dodałam NIGDY, to znaczy, że takich rzeczy nie jada, a tam gdzie jest samo NIE to znaczy, że nie jada tego regularnie albo kilka razy w tygodniu tylko czasem zdarzy się, że to je;)

1 nie 2 tak 3 nie 4 nie 5 tak 6 tak (sama piekę) 7 nie ,mój nie znosi gazowanych :D 8 nie 9 tak 10 tak 11 nie 12 nie 13 nie 14 nie 15 nie 16 nie 17 tak 18 nie 19 nie 20 nie 21 nie 22 tak 23 nie 24 nie 25 tak 26 tak 17 tak 28 tak 29 tak 30 tak 31 nie 32 tak 33 nie 34 tak 35 tak 36 nie 37 nie 38 nie 39 nie 40 tak 41 nie 42 tak 43 tak 44 tak 45 tak 46 nie 47 tak 48 tak 49 tak 50 tak 51 nie 52 tak 53 nie 54 nie 55 nie 56 nie 57 nie 58 nie 59 nie 60 nie

Gość u nas jest tak oto:
w sumie 3 3. gotowe desery mleczne z plastikowych pojemników powinno być - NIE, bo jak zje to może kilka razy w miesiącu, a że zjadł wczoraj i dziś, to jakoś tak odruchowo zaznaczyłam;)

Gość u nas jest tak oto:
może warto też dodać w jakim wieku są dzieci?;) syn ma 4,5 roku córka za mała by jadać cokolwiek z tej listy;)

Gość U nas sprawdziło się przy 3
1. Nutelle i inne masla orzechowe i czekoladowe TAK 2. kakao instant i czekolade instant TAK 3. gotowe desery mleczne z plastikowych pojemnikow TAK 4. frytki TAK 5. parowki TAK 6. pasztety TAK 7. Cole i inne gazowane napoje (Fante, 7 Up, oranżady itp.) TEŻ, TZN. ZDARZA SIĘ 8. kupne soki i nektary TAK 9. chrupki kukurydziane NIE 10. batony i ciastka TAK 11. lizaki i cukierki TAK 12. bita smietane w sprayu UWIELBIAJĄ! NAJLEPIEJ PROSTO DO BUZI 13. gotowe dania z chodni do mikrofalowki Z RZADKA 14. gotowe sosy do makaronu i ryzu ze sloikow lub saszetek GŁÓWNIE PESTO 15. gotowe dania ze sloikow (flaki, fasola po bretonsku itp.) FASOLKA SIE ZDARZA 16. Maggi NIE 17. gotowe mieszanki smakowe do dań, mięs (Ziarenka Smaku itp.), gotowe marynaty, gotowe panierki RACZEJ NIE 18. smalec NIE 19. dania w proszku (puree itp.) NIE 20. kostki rosolowe NIE JEDZĄ ZUP 21. zupy z torebek do zalania wrzatkiem (rosolki chinskie, Gorace Kubki itp.) JAK WYŻEJ 22. desery instant (Slodka Chwila, Nesvita, kaszka blyskawiczna itp.) NIE 23. budynie i kisiele z proszku NIE PRZEPADAJĄ 24. kupne slodzone muesli z kawalkami czekolady lub kolorowych suszonych owocow TAK 25. platki sniadaniowe dla dzieci (Nesquick, Cini Minis, Mlekolaki, Jaski itp.) TAK 26. serki homogenizowane TAK 27. smakowe jogurty (rowniez te pitne) TAK 28. smakowe mleko TAK, HITEM JEST BANANOWE 29. nuggetsy TAK 30. paluszki rybne w panierce NIE LUBIĄ 31. suflety serowe TAK 32. chipsy RZADKO 33. hotdogi i hamburgery NIE 34. pizze z chlodni do mikroalowki albo piekarnika CZASAMI 35. lody i sorbety TAK! 36. gotowe ciasta z chlodni do mikrofalowki NIE 37. gotowe mrozone spody do ciast TAK 38. barszcz z kartonika CZASAMI 39. jaja z chowu klatkowego ZDARZAJĄ SIĘ 40. mleko UHT JAK WYŻEJ 41. mieso z marketow albo dyskontow JAK WYŻEJ 42. faworki, paczki i slodkie bulki drozdzowe TAK 43. ketchup, majonez, musztarde, chrzan TAK 44. gotowe dressingi i sosy salatkowe, do mies itd. (czosnkowy, trysiaca wysp itp.) TAK 45. kupne dzemy, marmolady i inne smarowidla TAK 46. sztuczny miod BYWA, ŻE TAK 47. czekolade TAK 48. jedzenie z puszek (ananasy i brzoskwinie w syropie, groszek, kukurydze i fasole w zalewie itp.) TAK 49. makarony TAK 50. serki topione (Hochland, Lactima itp.) TAK 51. margaryny i substytuty masla (Flora, Masmix, Rama itp.) TEŻ 52. czarna herbate TEŻ 53. spready serowe do smarowania (Rama Creme Bonjour, Philadelphia itp.) TAK 54. kolorowe posypki i gotowe sosy do deserow (Kruger, Terravita itp.) RACZEJ NIE 55. ciasta z proszku (kopiec kreta Dr.Oetkera itp.) NIE 56. gotowe wyroby garmazeryjne (pierogi, nalezniki, kluski slaskie, kopytka, leniwe, krokiety, uszka, gotowe salatki itp.) ZDARZA SIĘ 57. kebaby LUBIĄ 58. cieple kanapki robione na miescie z chleba pita (Oscar, Apetit itp.) DAWNIEJ LUBIŁY 59. wrapy, kanapki, muffiny i ciasta z różnych kawiarni na miescie (Coffeeheaven, Subwaya, Starbucksa, Green Coffee itp.) TAK, SZCZEGÓLNIE NA STACJACH BENZYNOWYCH 60. mielonke NIE DZIECI OD 2 DO 7 LAT

Gość co za różnica
nareszcie ktoś zwrócił na to uwagę !!!!

Gość większości sama nie jem
chyba jakaś chora jestem, jadam :1, 8 ,10,16 do zupy, 22,23 raz na kilka m-cy, 32 czasami- raz, dwa razy w m-cu,42 czesto,43 rzadko,47 codziennie :D,59 raz na kilka m-cy

Gość kkhjhjhk
Potwór z bagien - wielka szkoda, ze nie skopiowalas opisow. Byloby latwiej rozszyfrowac odpowiedzi (co zreszta sama widzisz). :)

Nie wiem po co to:) Każdy podaje dziecku co chce,według swojego uznania:) Ciekawe czy obejdzie się bez sprzeczek... Ja napiszę ze swojego stałego nicka jak zawsze:) Napiszę prawdę,mój obecnie 3,5 latek je większość dań które wymieniłaś. Oczywiście nie w dzień w dzień,nie regularnie,ale je jak kupimy. Nie widzę nic złego w mleku UHT czy w makaronie itp,tak samo w reszcie jak jest podawana z głową.