Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkhjhjhk

UWAGA! CIEKAWY TEMAT - Czy dajecie waszym dzieciom regularnie:

Polecane posty

Gość pfffiiii ;p;p :D:D
no to ja jestem okropną matką... :D Moje dwuletnie dziecko jada (wypisze tylko te rzeczy które daje mu często) 2. kakao instant i czekolade instant 3. gotowe desery mleczne z plastikowych pojemnikow 5. parowki 8. kupne soki i nektary - SPORADYCZNIE 9. chrupki kukurydziane 10. batony i ciastka - SPORADYCZNIE 14. gotowe sosy do makaronu i ryzu ze sloikow lub saszetek 16. Maggi 17. gotowe mieszanki smakowe do dań, mięs (Ziarenka Smaku itp.), gotowe marynaty, gotowe panierki 20. kostki rosolowe 22. desery instant (Slodka Chwila, Nesvita, kaszka blyskawiczna itp.) 23. budynie i kisiele z proszku 25. platki sniadaniowe dla dzieci (Nesquick, Cini Minis, Mlekolaki, Jaski itp.) 26. serki homogenizowane 27. smakowe jogurty (rowniez te pitne) 28. smakowe mleko 29. nuggetsy 30. paluszki rybne - SPORADYCZNIE 39. jaja z chowu klatkowego 40. mleko UHT 41. mieso z marketow albo dyskontow 42. faworki, paczki i slodkie bulki drozdzowe 43. ketchup, majonez, musztarde, chrzan 44. gotowe dressingi i sosy salatkowe, do mies itd. (czosnkowy, trysiaca wysp itp.) 45. kupne dzemy, marmolady i inne smarowidla 47. czekolade - SPORADYCZNIE 48. jedzenie z puszek (ananasy i brzoskwinie w syropie, groszek, kukurydze i fasole w zalewie itp.) 49. makarony 50. serki topione (Hochland, Lactima itp.) 51. margaryny i substytuty masla (Flora, Masmix, Rama itp.) 52. czarna herbate 53. spready serowe do smarowania (Rama Creme Bonjour, Philadelphia itp.)

Gość DO co cie to obchodzi
JAK GŁUPI TEMAT TO PO CO PISZESZ? PRZECIEZ MOZESZ ISC W TO MIEJSCE POPODNIECAC SIE MALA MADZIA, ALBO CZYJAS CIAZA DO KTOREJ DOSZLO W OKRES I PRZEZ MAJTKI :O

dodam, że te inne rzeczy też daje dziecku ale nieregularnie/rzadko wiec ich nie wypisywałam. Generalnie je praktycznie wszystko to co my. A widzę, że tu wszystkie matki samymi sałatkami dzieci karmią, zero słodyczy zero cukru zero chemii... :P:P

Gość co cie to obchodzi
Ale o co ci chodzi? Temat głupi i tyle,bo to kazdego sprawa jak dziecko karmi. Małą Madzią,to zes wyskoczyła mało inteligenta papugo:P

Gość Kłamiecie !
To co dzieci jedzą? Brukselki,marchewki z własnego ogródka oczywiście? Bo warzywniak i supermarket to pełno zarazków:D

Gość mama dziewczynki 2 latka
1. Nutelle i inne masla orzechowe i czekoladowe NIE 2. kakao instant i czekolade instant NIE 3. gotowe desery mleczne z plastikowych pojemnikow NIE 4. frytki NIE 5. parowki TaK 6. pasztety NIE 7. Cole i inne gazowane napoje (Fante, 7 Up, oranżady itp.) NIE 8. kupne soki i nektary NIE 9. chrupki kukurydziane NIE 10. batony i ciastka : Batony NIE Ciastka Tak 11. lizaki i cukierki NIE 12. bita smietane w sprayu NIE 13. gotowe dania z chodni do mikrofalowki NIE 14. gotowe sosy do makaronu i ryzu ze sloikow lub saszetek TaK 15. gotowe dania ze sloikow (flaki, fasola po bretonsku itp.) NIE 16. Maggi NIE 17. gotowe mieszanki smakowe do dań, mięs (Ziarenka Smaku itp.), gotowe marynaty, gotowe panierki TaK 18. smalec TaK 19. dania w proszku ( puree itp.) NIE 20. kostki rosolowe NIE 21. zupy z torebek do zalania wrzatkiem (rosolki chinskie, Gorace Kubki itp.) NIE 22. desery instant (Slodka Chwila, Nesvita, kaszka blyskawiczna itp.) NIE 23. budynie i kisiele z proszku TaK 24. kupne slodzone muesli z kawalkami czekolady lub kolorowych suszonych owocow NIE 25. platki sniadaniowe dla dzieci (Nesquick, Cini Minis, Mlekolaki, Jaski itp.) NIE 26. serki homogenizowane TaK 27. smakowe jogurty (rowniez te pitne) TaK 28. smakowe mleko NIE 29. nuggetsy NIE 30. paluszki rybne w panierce NIE 31. suflety serowe NIE 32. chipsy NIE 33. hotdogi i hamburgery NIE 34. pizze z chlodni do mikroalowki albo piekarnika TaK 35. lody i sorbety TaK 36. gotowe ciasta z chlodni do mikrofalowki TaK 37. gotowe mrozone spody do ciast NIE 38. barszcz z kartonika NIE 39. jaja z chowu klatkowego TaK 40. mleko UHT TaK 41. mieso z marketow albo dyskontow TaK 42. faworki, paczki i slodkie bulki drozdzowe TaK 43. ketchup, majonez, musztarde, chrzan TaK 44. gotowe dressingi i sosy salatkowe, do mies itd. (czosnkowy, trysiaca wysp itp.) NIE 45. kupne dzemy, marmolady i inne smarowidla NIE 46. sztuczny miod NIE 47. czekolade NIE 48. jedzenie z puszek (ananasy i brzoskwinie w syropie, groszek, kukurydze i fasole w zalewie itp.) TaK 49. makarony TaK 50. serki topione (Hochland, Lactima itp.) TaK 51. margaryny i substytuty masla (Flora, Masmix, Rama itp.) NIE 52. czarna herbate TaK 53. spready serowe do smarowania (Rama Creme Bonjour, Philadelphia itp.) TaK 54. kolorowe posypki i gotowe sosy do deserow (Kruger, Terravita itp.) NIE 55. ciasta z proszku (kopiec kreta Dr.Oetkera itp.) NIE 56. gotowe wyroby garmazeryjne (pierogi, nalezniki, kluski slaskie, kopytka, leniwe, krokiety, uszka, gotowe salatki itp.) TaK 57. kebaby NIE 58. cieple kanapki robione na miescie z chleba pita (Oscar, Apetit itp.) NIE 59. wrapy, kanapki, muffiny i ciasta z różnych kawiarni na miescie (Coffeeheaven, Subwaya, Starbucksa, Green Coffee itp.) NIE 60. mielonke NIE Nie musicie pisac pod czarnymi nickami, byle byscie byly totalnie szczere! Tzn. lepsze sa nawet anonimowe i prawdziwe wpisy, niz czarne nicki wypowiadajace sie na pokaz i nie piszace calej prawdy. Przypominam, ze pytanie dotyczy produktow, ktore dajecie dzieciom REGULARNIE, czyli bardzo czesto, a nie raz na jakis czas. Zobaczmy jak to u was jest.

Gość NIEKTORZY BYLI FAKTYCZNIE
SZCZERZY A INNI PEWNIE TYLKO UDAJA TAKICH SWIETYCH :)

Gość rozumiem ,ze podane sa tu
produkty niezdrwoe, w wiekszosci sie zgadzam, ale dlaczego np makarony? Chrzan? Czekolada- (nie podano przeciez iloisci )Tym bardziej, ze nie podano wieku dziecka

Gość Po co kłamiecie
i tak jesteście anonimowi? Ktoś robi ankietę i zamiast pisać prawdę to kłamiecie. Z półek produkty chyba same uciekają,zupki gerbera też:D Ale kłamcie dalej.

Gość Po co kłamiecie
nie zdrowe może i są,ale podać można tylko z umiarem i rozsądkiem. A każda unika jak ognia. eco są albo udają.

Gość Moje je mcdonalda,kfc,laysy
ma prawie 4 lata. Nie widzę nic złego jak to je. Nie zdrowe ale to nie znaczy ze mam omijac. Wszyscy jemy. Nie regularnie,ale jemy. kfc moze raz na miesiac czy dwa,laysy czasem raz na tydzien,raz na miesiac,zalezy jak mamy ochote. tak samo inne produkty. Nikt nie ma problemu z zebami,nadwaga itd. Jemy z rozsadkiem.

Gość menu jak u mojej babci :)
frytki i pasztety-sama robię,jaja, mleko uht, mięso również z marketów, ketchup,majonez, dżemy i tyle z tej listy. Co je moje dziecko? dziś śniadanie kubek mleka uht i tost z pieczonym schabem i żółtym serem oraz ketchupem drugie śniadanie herbata owocowa (herbatą jest tylko z nazwy bo w składzie sam susz owocowy i lukrecja),domowe ciasto i kisiel-kompot plus mąka ziemniaczana plus cukier. obiad kasza jaglana, pieczony schab i warzywa na patelnię zrobione na parze. podwieczorek sałatka owocowa kolacja owsianka z rodzynkami na mleku uht dziecko ma 3 lata.

nie wierzę, że ktoś samodzielnie robi dziecku kisiele lub budynie...

Gość nie wiem po co mieliby
udawac swietych na anonimowym forum. Niektorych zdumiewa,ze mozna nie uzywac gotowych zupek, przypraw z glutaminiem, kupowac coli czy kisielu w proszku a dla innych(np mnie) wydaje sie dziwne ,ze ktos to kupuje - tak dla siebie, jak i dla dzicka.

a chleba wogóle dziecku nie dajecie? OMG...

Gość pfffiiii ;p;p :D:D i masła:D
jedza sama wedline,o ile i to jedza

A i jeszcze makarony-umknęło mi. Zamiast kakao woli kawę zbożową. ja czasem robię z prawdziwego kakao kakao dla siebie to się napije,a tak to woli kawę lub samo mleko.i nie uważam się za jakąś eko mamę,po prostu jestem oszczędna,bo te wszystkie super kolorowe płatki i inne cuda kupę kasy kosztują. wolę kupić zwykłą owsiankę.

zawsze robie kisiel sama - po prostu zamiast paczki kisielu do zagotowanych owoców dodaje makę ziemniaczana - jedna robota. Nie odrzyca od tego,ze kupne kisiele sa "O SMAKU" owocow, a nic z owocami wspolnego nie maja. Mam jesc make ziemniaczaną, farbke i sztuczny smak? po co?

Gość nie wiem po co mieliby bo
udaja tutaj eco. Jak napizesz ze masz marchewke z warzywniaka to na ciebie wejda,bo one maja prywatne ogródki,tutaj wszystkie bogate,dobrze zorganizowane, idealne ile w tym prawdy to wiemy sami:D

i nie chodzi tylko o dzieci, dlaczego mam truc siebie i meza? Wedliny nie jemy prawei wcale, od czasu, kiedy zaczeto podawac sklad i zobaczylam ,ile w tym chemii. Wole co jakis czas upiec mieso, wiadomo,ze moze nbyc roznie hodowane, ale na pewno juz o te konserwanty mniej.

przecież chleba na tej liście nie było :O a co za problem zrobić kisiel? robi się równie szybko jak taki gotowy. kilka owoców zalewam wodą i gotuję kompot, potem mąkę ziemniaczaną rozrabiam w zimnej wodzie,wlewam do kompotu, mieszam gotując na małym gazie. żadna mi filozofia. budyniu w ogole nie jemy.

Gość no tutaj same
BOGATE,ECO,IDEALNE ;D TEZ MYSLE ILE W TYM PRAWDY? HAHAHA

Gość TO JA CHYBA SLEPA JESTEM
BO W MCDONALDZIE DUZO OSOB WIDZE A TUTAJ WSZYSCY ZDROWO SIE ODZYWIAJA,OSZUKUJA I KONIEC.

TE DZIEWDZYNY PODAJACE SIE ZA TAKIE IDEALNE TO: A) NIE PRACUJA! B) ZYJA NA WSI I WSZYSTKO MAJA OD CHLOPA I Z OGRODKA C) MAJA BABKI, KTORE ROBIA IM DUZO DOMOWYCH WEKOW, MAKARONOW ITD NIE WIERZE, ZE PRACUJACA DZIEWCZYNA ZYJACA W DUZYM MIESCIE MA SILE I ENERGIE NA PIERNICZENIE SIE W DOMOWE KISIELE I INNE SZALENSTWA. NIEREALNE

no ale dlaczego mieliby TUTAj udawac? Mysle,ze po prostu ludzie sa coraz bardziej swiadomi tego, co jedza. Czytac przeciez potrafia,a dla kogos te sklady sa drukowane. Nie unikniemy bcemiii, ale mozemy ja znacznie ograniczyc.

Ja marchewkę mam z marketu,bo mają dokładnie tego samego dostawcę co warzywniak na osiedlu-dużą giełdę w naszej okolicy :) podobnie jak na rynku-praktycznie wszyscy na giełdzie się zaopatrują. więc po co mam przepłacać? mrożone truskawki,maliny, jagody, agrest i pożeczki mam od rodziców z działki,więc dużo taniej, szybciej i zdrowiej jest zrobić kisiel lub galaretkę.

HAHA! NO WLASNIE! PRZYKLAD: FOODCOURT W ATKADII - MEGA KOLEJKA DO MC DONALDA, A INNE JADLODAJNIE SWIECA PUSTKAMI. GDZIE NIEGDZIE KTOS TAM COS KUPI, ALE TO PRZEWAZNIE SENIORZY ALBO TURYSCI, NATOMIAST 90% KLIENTOW MC DONALDA TO LUDZIE Z DZIECMI W WIEKU PRZEDSZKOLNO-SZKOLNYM!!!!!!!!!!!!!!!!! WSZEDZIE NA STOLE HAPPY MEALE! CIEKAWE JAK TO WYJASNICIE?

* ARKADII

do tej, co sie tak uburza z capsem Po jaka cholere mialabym gotowac kisiel z proszku, skoro taniej, zdrowiej, smaczniej i szybciej zjesc po prostu owoc? Albo ugotowac jalblko ( tyle samo czasu, co gotowanie wody) i dodac make zieniaczana ( tyle samo czasu, co wsypanie kisielu ) - no i taniej.

Ja właśnie głównie z ekonomicznych względów unikam gotowców. pracuję w domu ok 4-5 godzin dziennie. piszę art do pism branżowych-ogólnie wszystko co związane z hodowlą roślin i zagospodarowaniem ogrodów.