Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjuggyugy

CO ILE MYJECIE WŁOSY BO JA CO 2 DZIEN TO CHYBA ZA CZESTO

Polecane posty

Gość Kaloszka
Ja myję włosy raz w miesiącu.

Gość amber8758
myje 2x w tygodniu zawsze wygladaja dobrze. nie uzywam nic do stylizacji.

Myje średnio 2 razy w tygodniu, włosy poldlugie, nie przetluszczajace sie. Praktycznie ich nie susze suszarka, tylko zawijam w ręcznik, po paru minutach nakładam odżywke bez splukiwania, rozczesuje je i pozwalam im wyschnac bez suszarki. Nie mam żadnych problemów z włosami. Moje zdanie jest takie, ze nadmiar kosmetyków na włosy, prostowanica czy suszarka - to główne powody nadmiernego przetluszczania sie włosów, a tym samym potrzeby mycia włosów codziennie. Szczególnie zima jest to uciążliwe.

Gość mrófka B
Myję codziennie rano, bo muszę (w zasadzie są tłuste już po 10 godz.) Kto boryka się z problemami hormonalnymi ten wie, że nie da się tak łatwo uniknąć tłustych włosów, a bajki o tym, że częste mycie wzmaga tłustość można sobie wsadzić nie powiem gdzie.

Co 2-3 dni, jak nie mam jak umyć co 2 dni to na 3ci dzień idę w kucyku. Końcówki są przesuszone od rozjaśniania, farbowania, od suszarek, prostownic - a włosy "przy głowie" nie doświadczyły jeszcze aż tyle "zła" żeby być wysuszone ;) A końcówki nieraz mają po 2-3 lata, zależy jak się obcina i ile zapuszcza. Ja polecam do pielęgnacji oleje do włosów :)

mrófka - ależ oczywiście że częste mycie wzmaga przetłuszczanie - w szamponie (w większości) masz mocny detergent który drażni skórę głowy, a ona się broni wytwarzaniem łoju i stąd przetłuszczanie - co najmniej u połowy osób które mają z tym problem. Popatrz na swój szampon, na 2 albo na 3 miejscu będziesz mieć albo sodium layryl sulfate albo sodium laureth sulfate - a to są właśnie te detergenty, nawet w płynie do naczyń one są, w domestosach różnych itd...

Gość Kaloszka
Po co myć tak często? To niezdrowe. Ja myję raz na miesiąc wystarczy. Dopiero jak zaczynają mieć brzydki zapach to myję.

Gość Nie mam smalcu na głowie
Jestem mężczyzną i myje głowę 2 razy dziennie lub czasem częściej. Wynika to z faktu, iż używał pasty modelującej włosy a przede wszystkim z tego że rano po przebudzeniu moje włosy sterczą we wszystkich kierunkach świata i nie mam możliwości rozczesania ich w żaden sposób więc muszę je umyć (wieczorem również je myję żeby nie kłaść się brudnym spać). Włosy raczej mi się nie przetłuszczają, nie mam po 3 godzinach tzw smalcu. Robię tak od 8 lat chociaż wiem, że częste mycie skraca i tak już krótkie życie... Jeśli ma to jakieś znaczenie korzystam również z bidetu i to kilka razy dziennie, ciągle żyję więc dziewczyny myślę, że jeżeli zdarzy Wam się umyć głowę częściej niż raz dziennie prawdopodobnie nic złego się nie stanie.