Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Undefined

USG DOPOCHWOWE

Polecane posty

Gość Undefined

Hej, niedawno zrobiłam test i jestem w ciąży, idę za tydzień do lekarza na potwierdzenie ciąży, tylko strasznie boje sie tego USG DOPOCHWOWEGO, strasznie mnie to krępuje, powiedzcie jak to było z Wami na pierwszej wizycie?

Gość toolisaa
nie no, litosci masz jeszcze jakis problem?

Gość glhlk
zalezy od "umiejetnosci" gina. moj robi tak ze tego nie czuje

w ciaży do 12 tc robią usg dopochwowe - więc raczej się przyzwyczaj :)

Gość minipizza
nic nie boli, ja byłam ostatnio i miałam dopochwowe pierwszy raz... a od niedawna współżyję, więc bardzo się bałam. nic strasznego, bedzie ok

Gość asdewq
nie żartuj, a czego się boisz dokładnie? To nic a nic nie boli. Jest zdecydowanie mniejsze w obwodzie niż penis. Lekarz nakłada prezerwatywę (ze względów higienicznych), smaruje żelem i już.

Gość nie ma się czego bac
Nie jest to miłe ale nie ma się czego bać! Mało boli, w zasadzie mnie dużo bardziej drażni cytologia niż takie usg... 10 razy wole to niż np. wizytę u dentysty. Choć wiadomo, ogólnie za jednym i drugim nie przepadam:)

Gość Undefined
Toolisa, ja nie prosiłam o takie komentarze,jak Ci się nie podoba to nie odpisuj.

Nie wiedziałam że będzie dopochwowe, więc zaliczyłam nie złe zdziwko;]. Lekarz zakłada na taką plastikową rurkę kondom, na to żel poślizgowy (strasznie zimny:P) I wkłada do środka. I na tym kończy się cała zabawa.

Gość Undefined
Może nie tyle co boje, ale bardziej krępuje. :)

Gość joann712
TEZ SIE WSTYDZILAM ALE ROBISZ TO PRZECIEZ DLA SWOJEGO DZIECKA I SIE NIE STRESUJ BO TO CO CI LEKARZ POWIE PRZY BADANIU TO JUZ SIE PRZESTANIESZ WSTYDZIC I Z CHECIA BEDZIESZ GNALA DO GINA BYLE TYLKO WIEDZIEC CZY Z DZIDZIOLEM OK :-) pozdrawiam

Gość Maria Natalia...
jak ty idiotko chcesz urodzic skoro cie krępuje usg dopochwowe???????????? buahahahahhahaahahhaahha

Gość glhlk
to zadna roznica we wstydzie miedzy wkladaniem wziernika a usg dopochwowym. zaloz cos dlugiego co zakryje uda to nie bedziesz widziala tego momentu

Gość Undefined
Maria Natalia, nie znasz mnie a mnie wzywasz i oceniasz? trochę kultury.

Gość glhlk
poza tym bedziesz skupiona na ekranie monitora i na tym co bedzie mowil gin

Gość Undefined
Jest to moją pierwsza ciąża, dlatego tak panikuje ;)

Gość asdewq
Dajcie dziewczynie spokój, bedzie mieć robione to pierwszy raz to sie denerwuje. Autorko, nie ma czym się stresować. Pomyśl sobie, że ten lekarz w swoim życiu widział już setki kroczy w trakcie porodów, popękanych, poncinanych. Na twoje będzie patrzył dosłownie przez sekundę wkładając ten sprzęt, a później juz zerka tylko w monitor. Dla niego to rutyna i nie towarzyszą mu przy tym chyba żadne emocje. Nie ma się czego wstydzić.

Gość no nieźle to chyba
masz 16 lat skoro pierwszy raz masz usg robione albo starsza jestes ale nigdy nie byłas u ginekologa kretynko !!! średnio raz na pół roku sie chodzi do ginekologa i robi usg skoro ty nie miałaś to nie wiem .... szkoda ze się przed swoim nie wstydziłaś nóg rozkładać a przed ginekologiem sie boisz co ci nawet patrzec miedzy nogi nie bedzie Boże co za ciemnogród !

Gość ZawszeCiekawaaa
Nie masz czego sie obawiać. Ja też jestem w ciąży i na początku czułam sie skrepowana że mam sie rozebrać przed obcym facetem. No ale wmówiłam sobie że to lekarz jak każdy inny i nie ma co sie obawiać. Założysz jakąś dłuższą bluzkę i będzie ok. Na drugiej wizycie już będzie łatwiej, zobaczysz. Ja miałam usg dopochwowe przy każdej wizycie, aż do 29tc. Najpierw tylko to jedno a później i dopochwowe i zwykle usg. Dopiero na ostatniej wizycie czyli 34tc nie robil dopochwowego no ale wiadomo że pokazać sie i tak trzeba bo sprawdza ph, długość szyjki i wg. Pomysl sobie że to tak jakby pokazać zeby u dentysty czy cos.

"no nieźle to chyba masz 16 lat skoro pierwszy raz masz usg robione albo starsza jestes ale nigdy nie byłas u ginekologa kretynko !!! średnio raz na pół roku sie chodzi do ginekologa i robi usg skoro ty nie miałaś to nie wiem .... szkoda ze się przed swoim nie wstydziłaś nóg rozkładać a przed ginekologiem sie boisz co ci nawet patrzec miedzy nogi nie bedzie Boże co za ciemnogród !" Moja siostra (niedzieciata) ma 30lat, chodzi do ginekologa regularnie od -nastu lat, miała dwa razy nadżerkę wypalaną, korzystała z usług hmm 3 może 4 ginekologów... nie miała nigdy usg. Moja szwagierka 25 lat, od -nastu regularnie do ginekologa ( nie jednego) , tabletki anty, nadżerka... rok temu zaszła w ciąże - pierwsze usg dopochwowe. Moja kuzynka 30lat, pierwsze dziecko ma ok 10lat, regularne wizyty u ginekologa od -nastu lat, pierwsze usg dopochwowe miała 3 lata temu będąc w drugiej ciąży. Ja przed ciążą byłam u dwóch babek, później w ciąży zaczęłam chodzić prywatnie do "swojego" lekarza - dopiero i póki co jedynie w ciążach miałam robione usg dopochwowe. Nie wiem od czego to zależy, ale jednak nie każdy ginekolog wykonuje takie usg na normalnych wizytach więc mnie pytanie autorki nie dziwi. Zresztą jak ja miałam pierwszy raz robione to lekarz mi tłumaczył co i jak czyli spodziewał się, że nigdy nie miałam