Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mSOK

Brązowa wydzielina z pochwy?

Polecane posty

Gość mSOK

Mam tak że w ciągu całego miesiąca z pochwy wylatuje mi brązowa, bordowa wydzielina z pochwy. Jest tego codziennie pare dość sporych kropelek. Często mnie też 'tam' piecze i swędzi, troche puchnie, czasem wylatuje takie białe, galaretowate 'coś'. Byłam przekonana że to zapalenie bakteryjne i udałam się do lekarza. Pobrał mi próbkę i wysłał do laboratorium ale żadnych bakterii nie wykryli. Okres mam regularny może 3/4 dni różnicy, podczas okresu rwie mnie w plecach. Nie uzywam tabletek antykoncepcyjnych, żadnych hormonów, nie współżyje seksualnie. Co to może być? Wspomne że mam tak od dobrych 2 lat.

Gość mSOK
nikt pojęcia nie ma?

A może to nie bakteria a grzybica? Chociaż powinno na wymazie wyjść... Dobrze Ci pobrał próbkę do wymazu lekarz?

Brzmi jak przed pierwszą miesiączką (te brązowe plamienia) a reszta może być zakażeniem np grzybiczym ( łatwo załapać na basenie lub przy niewłaściwej higienie). Proponuję wizytę u ginekologa.

Gość kaloszka
To normalne. Wszystkie kobiety tak mają. Jesteś głupia.

Gość mSOK
na tyle normalne że żadna z moich koleżanek tak nie ma. Lekarz ponoć jeden z lepszych (wiecie jak to bywa) i dostałam maść taką universalną na zapalenia itd pomaga chwilowo. A te plamy mam cały miesiąc. Nie mówie nieraz o nieprzyjemnych zapachach. Zapomniałam napisać.. napiałam że nic mnie nie boli ale ostatnio mnie tam coś kłuje, tzn miałam tydzien temu tak

Gość trzepacz25
to przez brak sexu.

Ja skonsultowałabym się jeszcze z innym lekarzem, bo skoro on nie widzi w tym nic dziwnego to dla mnie oznacza że słabo się przyłożył. Bo nawet jeśli to są jakieś plamienia w środku cyklu to nie jest to normalne.

Gość i co lekarz na to
wszystko ? pewno nic. powinnas pojsc do innego lekarza, zrobic usg i podstawowe badania ciekawe czy masz sklonnosc do wdec wiele kobiet mimo regularnych badan dosc pozno dowaiduje sie o zmianach np nie chce straszyc ale raka jajnika te bole w krzyzu, plamienia rwanie w podbrzuszu ­ zapisz sie na prywatna wizyte w ramach jej lekarz zrobi usg dopochwowe wtedy widzi czy w srodku ;) jestes zdrowa i badania

Gość Kaloszka
Gdybyście w niedzielę chodziły do kościoła i modliły się do Boga, to byście tak nie miały.

Gość mSOK
Uprawiam czasem z chłopakiem sex - najpierw anal a potem normalnie. Oczywiście bez gumki :(

Tak myślę czy to nie będzie nadżerka? Bo wiem że i są przy niej plamienia, i bóle (kłucie) - tzn koleżanka moja tak miała. Tyle że gin powinien nadżerkę zauważyć. Cytologię miałaś robioną?

Gość mSOK
miałam pobierany wymaz i nic, ale niedługo wybieram się do innej pani ginekolog. Pytam się na forum, może ktoś miał podobnie. Wiem że coś mi jest, nie mam na nic siły, chodze cały czas zmęczona, śpię bardzo długo, ogólnie nie mam nigdy humoru, a przed okresem jestem wściekła, krzycze na wszystko co stanie mi na drodze. Boje się troche bo moja ciocia ma usuniętą macicę, a ja po niej 'odziedziczyłam' wszystkie choroby. Miałam już guza, problemy z nerkami, chore serce.

Gość może masz problemy z prolaktyn
ą - u mnie pojawiła się brązowa wydzielina ale między miesiączkami. Leczenie tabletkami pomogło

Gość Ja też tak czasami mam
I okazało się że to wina hormonów. Takie plamienia to najczęściej wina zaburzeń hormonalnych. Też jestem bardzo wkurzona przed okresem, a właściwie czasami to nwet już od połowy cyklu, do tego strasznie bolą mnie piersi itd. Co do pieczenia to może to być grzybica, ale dziwne że w wymazie nie wyszło... Poza tym grzybica ogólnoustrojowa może powodować zmęczenie, większe zapotrzebowanie na sen itd

mSOK, Na Twoim miejscu poszłabym na następną wizytę i opowiedziała ponownie o tych objawach. Sam wymaz to nie wystarczające badanie, trzeba ustalić przyczynę nieprawidłowej wydzieliny.