Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiulka7775

liczna rodzina

Polecane posty

Gość siostra 10latki
stylish- masz w 100% racje! mam siostre kilkanascie lat mlodsza. czesto siedza u nas w domu z kolezankami. glupio sie przyznac ale ostatnio podsluchalam ich rozmowe;). niby nic zlego nie mowily poza tym ze konkretnie obmawialy i nasmiewaly sie z kogos tam ze szkoly. nawet planowaly jak tu mu dokuczyc:)-nic strasznego a jednak. z tego co wiem siostra ma dobre oceny i wzorowe zachowanie (teraz to chyba jakies punkty sa czy cos). a jednak nie jest swieta a nauczyciele nic nie widza bo mama wraca z wywiadowki zadowolona.

Gość siostra 10latki
inkognito- przyklad naiwnej mamy "inne dziecko od razu by powiedzialo" ale nie moje :D :D :D :D :D dobreeeeeeeeeee!!!!!!! ja mam 21 lat i jestem chyba troche bardziej na czasie- sory maiwne mamy za szczerosc.

Gość stylish29
kobiety- widze ze juz zapomnialyscie jak bylyscie dziecmi. ja nie zapomnialam- zawsze bylam zywiolowym dzieckiem i rozne zeczy wyprawialam w wieku powiedzmy okolo 10 lat. a to kopnelam kolege a to wepchnelam kolezanke w struge blota i takie tam bzdety. najlepsze jest to ze nigdy zaden nauczyciel mnie nie nakryl. zawsze mialam bardzo dobre oceny (bylam 2 w klasie a raz moja srednia wynosila 5,9- na swiadectwie mialam same 6 i tylko jedna 5 chyba w czwartej klasie) i wzorowe zachowanie:). pamietam duzo rzeczy z tego okresu i nikt mi teraz nie wmowi ze rodzice wiedza o wszystkim. dla jasnosci- nie jestem z patologicznej rodziny, skonczylam studia, jestem ogarnieta zyciowo.

Gość nie stac to sie nie rodziiii
jasne, jak poczytalam do konca to szczerze watpie w twoja inteligencje dziewczyno

Gość nie stac to sie nie rodziiii
w necie same wyksztalcone i ogarniete zyciowo:D :D

Gość stylish29
nie musisz wierzyc-spoko nie ma problemu. wiem ze dziecko jest tylko dzieckiem i rozne rzeczy wyprawia. z czasem oczywiscie spoważniałam i juz nie robilam takich glupot. a co do samych 6 i jednej 5 na swiadectwie to sama sie teraz sobie dziwie:). ale to stare dzieje tylko w podstawowce bylam takim kujonem w liceum i na studiach odpuscilam sobie.

Gość halu haluuu
...

Gość toooojaaam
Pozwólcie, że się przyłączę. Odpowiadając na pytanie autorki: uważam, że rodzicielstwo w takim wieku to norma, nawet z biologicznego punktu widzenia, a tylko w tym szalonym dzisiejszym świecie utarło się, że dziecka "nie powinno rodzić się przed trzydziestką". Co do dalszej rozmowy: nie pochodzę z bogatej rodziny, ale też nie z żadnej patologii. Moi rodzice starali mi się wpoić różne wartości. Inne dzieciaki chwaliły się w szkole komórkami, konsolami, czy co tam kto miał - ja nie miałam. A nawet jeśli już coś miałam, nie mogłam nosić tego do szkoły. Nie dajmy się zwarować, jeśli naszym dzieciom będziemy pozwalać na szpanowanie przed innymi dziećmi jakimiś drogimi gadżetami, nie będą one się niczym różniły od tych rozwydrzonych dzieciaków 'z bogatych rodzin'.

Gość temat to ścciema
09:45 [zgłoś do usunięcia]mama 6latki :)) Tak tak starałam się w wieku 17 i Ty dziewczyno piszesz,ze znasz zycie, w 17 latach rodzac dziecko:D normalnie smiech na sali, bys chociaz nick zmienila bo na kazdym topiku co innego piszesz i nic sie kupy nie trzyma:D:D:D