Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przezcałąciążęęę

Zmiana imienia w ostatniej chwilii

Polecane posty

Gość Przezcałąciążęęę

Przez całą ciążę wśród wszystkich utarło się, że mój synek będzie miał na imię Piotruś.. Jednak z biegiem czasu przestało mi się podobać to imię i myślę nad zmianą, syna rodzę za ok. 3 tygodnie. Mam już literki na ścianę z jego imieniem, wszyscy się do tego imienia przyzwyczaili chciałabym je jednak zmienić.. myślicie że wypada?

Gość piotr brzydkie imie
Zmień. Mnie się imię Piotr nie podoba, nie wiem czemu ale kojarzy mi się z rudzielcem nakrapianym piegami. A jakie teraz imię wchodzi w rachubę? ps. co tam jakieś literki z imieniem? przciez syn z tym imieniem będzie musiał zyc do smierci

Gość vgbhjinjoklnmj
Wypada. Imię powinnaś wybrać wspólnie z ojcem dziecka i nie patrzeć na to, co powie rodzina. To wasze dziecko i to wy decydujecie o jego imieniu.

Gość Naga_Prawda
a w czym problem? poza tym w ostatniej chwili to jest w USC a nie 3 tyg przed porodem

To przecież Twoje dziecko ! To, że kupiłaś jakieś tam literki na ścianę i to, że przestało Ci się to imię podobać ma wpłynąć na to, że całe życie to imię będzie Ci się nie podobać? Przecież niejednokrotnie jest tak, że dopiero jak matka ujrzy dziecko to wpada imię, które chce mu nadać. Jesteś w ciąży, hormony szaleją, preferencje co do imienia też się mogą zmieniać i to co chwilę. Nikomu nic do tego.

Gość aha123456
Piotr ładne imię, choc mi sie tez kojarzy z piegusem:) ale to oczywiscie Tobie i mezowi ma się podobac, jesli się odpodalo oczywiscie ze mozna zmienic, i nawet nie mysl czy to wypada czy nie wypada bo to nawet smieszne jest, przeciez to rodzice podejmują decyzje, tesciowa opowiadala ze jak urodzila to wszyscy na jej synka (mojego męża) mowili Piotruś, tak ją to wkurzalo ze dala inne imie :)

Gość Przezcałąciążęęę
Ojciec dziecka nie uczestniczy w moim życiu ani dziecka, odszedł od Nas w 5 miesiącu. Podoba mi się jeszcze Aleks, Ksawery, Franek i Tymon :)

Gość nono92839832
Piotrus to nieładne imie!!

Gość Przezcałąciążęęę
Tych literek nawet sama nie kupiłam tylko dostałam w prezencie bo ktoś kątem ucha usłyszał imię.. :/

Gość nono92839832
Z tych które wymieniłaś najładniejsze jest Franek.

A mi się imię Piotruś bardzo podoba... Szczerze bardzo mało ludzi daje synkom tak na imię, to inne imie niż wszystkie Marcele, Oliviery, Filipy itd..

Gość incognito*
jasne, ze wypada, powiem więcej, mój chrześniak miał się nazywać Kacper, juz nawet szatkę z tym imieniem zamówiłam, a bratowa w ostaniej chwili zmienili imie:) no i musialam na szybko druga kupić

Gość oj tammmm
to juz lepiej zostaw Piotr

Gość zuzannaZ
zmieniaj, przecież masz czas do chwili porodu:) To, że sie już ktoś przyzwyczaił nie ma znaczenia, do innego też sie przyzwyczają. Zresztą to nie jest sprawa rodziny. Pochwal się nowym imieniem:)

to juz lepiej zostaw piotrus te co wymienilas sa beznadziejne mi sie piotrek nawet podoba podoba mi sie jeszcze miłosz sebastian adrian

Gość i bardzo qrwa
zuzannaZ zmieniaj, przecież masz czas do chwili porodu To, że sie już ktoś przyzwyczaił nie ma znaczenia, do innego też sie przyzwyczają. Zresztą to nie jest sprawa rodziny. Pochwal się nowym imieniem aaaaaaaaaaaaaaaaa do jakiego porodu, znajoma zmienial imię kilka dni przed chrzcinami, zmiana w urzedzie to nie problem

Gość do: mieszekkk
adrian, sebastian albo miłosz? sorry ale wszystkie są szpetne!