Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam nicka, mam 21 lat :)

Praca w UK...

Polecane posty

Powiedzcie proszę czy łatwo jest dostać pracę jako kasjerka/sprzedawca w UK? W np.H&M, River Island, Asdzie, Tesco itd. Czy duże są wymagania do takiej pracy? Czy konieczne jest doświadczenie? Co do języka to znam w stopniu co najmniej komunikatywnym, więc to nie problem. Wiem też, że aplikacje składa się teraz najczęściej on-line (chociaż można i roznosić CV bezpośrednio po sklepach), potem jak pozytywnie rozpatrzą to interview...Proszę o jakieś konkrety też odnośnie zarobków i tym podobnych. Z góry dziękuję. Pozdrawiam

Gość martin_Synop
"Co do języka to znam w stopniu co najmniej komunikatywnym, więc to nie problem" no raczej problem :O bo to praca z ludźmi a nie w fabryce

Gość katarrrynkkka
Trudno powiedziec, czy trudno znalezc, na pewno sa jakies oferty, ale nie wiem czy jest duzo chetnych na jedno miejsce. Duzo zalezy od szczescia. Zarobki - nastaw sie na najnizsza krajowa.

Gość aadsddgv
dziewczyno, gdzie ty starujesz z komunikatywnym angielskim ? phi, ja znajac komunikatywnie zalapalam sie do pracy fizycznej. dopiero, gdy nauczylam sie angielskiego biegle startowalam do pracy umyslowej. a doswiadczenie chyba wiadomo, ze byloby na plus ... tym bardziej, z angielski u Ciebie na niskim poziomie.

Gość na początek myślę
ze załap sie na sprzatanie,czy fabryke...poważnie(tam nawet bez ang cie przyjma) bo do pracy w sklepie musisz znac bardzo dobrze bo masz tam kontakt juz na prawde z ludzmi różnymi.

Boże...niektórzy to potrafią tylko zdołować...Mieszkam w UK i doskonale rozumiem co, kto do mnie mówi, nie mam też problemu z prawidłowym komunikowaniem się...Nie znam języka biegle, ale bardzo, bardzo dobrze!

pracowalam w river island i tam bardzo trudno sie bylo dostac, bylo 17 na group interview i wzieli 3. poza tym tam pracujac musisz miec radio w uchu, odbierac telefony od klientow, rozwiazywac wszelkiego rodzaju problemy wiec musisz dobrze znac angielski.

Gość w tesco nie powinno byc
trudno, ale w takim sklepie tyou river island lub h&m juz będzie trudniej,

Gość w tesco nie powinno byc
a co w UK robisz, jak długo tam mieszkasz?

Gość zielonapanienka
nie ma czegos takiego jak praca TYLKO na kasie w reiver islad czy h&m. Tam przyjmuja do pracy w sklepie i bedziesz musiala spelnic ic wymagania takze do obslugi klienta nie tylko na sama kase. Natomiast jesli chcesz pracowac tylko na kasie to wlasnie tesco sada i i wieksze superkmarkety robia takie przyjecia.

Angielski mimo wszystko musi być zaawansowany i doświadczenie "mile widziane" - czyli ludzie z doświadczeniem jako pierwsi. Wyjątkiem są bardzo młode osoby, dorabiające nastolatki. I jak ktoś już pisał - nie pracujesz tylko na kasie, gdzie Cię rzucą tam pójdziesz, czyli najpewniej będziesz musiała się idealnie dogadywać z klientami.

Gość gość
Mam dla Was bardzo ciekawą i przydatną stronę o Wielkiej Brytanii: http://wielkabrytania.click Codziennie świeże oferty pracy!

Gość gość
Praca jest do wyboru do koloru i to najważniejsze. Jak znasz angielski to twoje szanse wzrastają 100% a stawka początkowa od 2.000£/rączkę wzwyż.

Gość gość
W sklepie z odzieza, bizuteria, itp. bez plynnego angielskiego Cie na pewno nie wezma. Do Tesco, na spozywke masz szanse. I radzilbym zaczac tam, przepracowac 0,5 roku (na stronie Tesco/Asdy, itp sa oferty) a potem z latwoscia dostaniesz prace w H&M czy czyms takim jak bedziesz miala angielska prace na CV. Pozdraiwam.

Gość gość
I nie zgadzaj się na pensję poniżej 2.000£. Od tego się zaczyna.

Gość gość
Taa 2000f bueheheeeeee chyba po 3 latach stazu

Gość gość
Gość pisze prawdę. 2.000£to dziś każdy dostaje na początek pod warunkiem że chociaż trochę duka po angielsku. Za mniej niż 2.000£ nie ma sensu pracować bo to nie starczy na normalne życie.

Gość gość
A ten znowu peerdoli o jakichs mitycznych £2,000. Skad ty sie urwales pazdzierzu? Tyle to malo ktory anglik ma z dobrym wyksztalceniem.

Gość gość
Jak chcesz wegetować to do PL. My tu przyjechaliśmy żeby zarabiać kasę a nie robić za bezdurno. Przez takich jak ty Polacy zaniżają stawki. Powtarzam: od 2.000£ wzwyż. Wszyscy moi znajomi tak mają a ja mam konkretnie 2.380 po roku pracy.

Gość gość
Gość prawdę pisze. 2.000£/rękę to wcale nie tak dużo. Wystarczy na życie na start w nowym kraju. Ale po kilku latach jak opanujesz język i zawód z łatwością zarobisz dwa razy tyle albo i jeszcze więcej. W UK emerytura jest fantastyczna. Anglicy podróżują sobie po świecie i kupują nieruchomości bo ich na to stać. Nie tak jak Polacy którzy dziadują z pokolenia na pokolenie nie wspominając o polskiej emeryturze która nie wiadomo czy w ogóle będzie.

Gość Joanna from Leicester
Najlepiej znając język podjąć pracę bezpośrednio u pracodawcy nie po przez agencję pracy bo Ci pobierają prowizję. Na początek to można podjąć pracę przez agencję ale należy szukać na własną rękę i będzie lepiej. Polecam napisać CV po angielsku Resume - http://www.coolfreecv.com i spróbować bo całkiem możliwe że po Brexicie będzie ograniczony rynek pracy w Wielkiej Brytanii.

Gość gość
No tak, ale te marne 2.000£ to ty każdy ma a tego w PL nigdy nie zarobi chyba że jest księdzem, politykiem albo ku/rwą!

Gość gość
Angielski podłapiesz jako tako w rok a później już z górki. Wszystko łatwo przychodzi. W UK mieszkają araby ciapate 20 i więcej lat nie znając ani słowa po angielsku i dobrze prosperują. Dasz rady jak zechcesz bo się bardzo opłaca

Gość gość
Marne 2000f kazdy ma :D ty UK cwelu to widziales na google maps i w tv :D

Gość gość
2000f w uk tylko angole maja na managerskich stanowiskach. Nikt 10000zl nie bedzie placil w uk za zmywanie garow czy siedzenia na kasie. Polaczki w uk je/bią za 1300f max.

Gość gość
Jakoś mój mąż Polak ma 1800 netto ... :D

Gość gość
... a ja mam niecałe 1300 to fakt, i tak tak pisz że jestem z nim dla pieniędzy ,pisz, czekam :D w naszym miescie łączny dochód 3060 to faaaajna kasa dla pary z dzieckiem (wiadomo, zero dodatków)