Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cogdziejak

tabletki antykoncepcyjne i konieczność stosowanie innej metody

Polecane posty

Gość cogdziejak

jestem w trakcie przyjmowania drugiego opakowanie tabletek 'daylette' następną wizyte u ginekologa mam dopiero za miesiąc i nie mam jak się tego dowiedzieć, a jestem zielona w te klocki. czy myślicie, że samo stosowanie tabletek anty wystarczy i zabezpieczy przed niechcianą ciążą? czy oprócz tego powinnam stosować jeszcze np prezerwatywy czy nie jest to konieczne?

Gość paola*
nie ma 100 % środka antykoncepcyjnego

Gość a te tabletki co bierzesz
to na bazarze kupiłaś i jeszcze ulotki nie było? Jak sądzisz, w jakim celu je bierzesz? Bo koleżanki mówią że to cool czy dostałaś je żeby nie zajść w niepożądaną ciążę?

Gość cogdziejak
tak tak, wiadomo, ale jeśli nie będę stosować innej metody to powinnam się później martwić czy nie muszę? dopiero zaczynam swoją przygodę z tabletkami więc nie mam pojęcia kompletnie

Gość cogdziejak
akurat nie biorę ich ze względów antykoncepcyjnych tylko sprawy okresowe, miałam straszne zaburzenia, stąd moje pytania.

Zerknij do ulotki...ja biore Midiane, w przypadku gdy zaczyna sie je lykać pierwszego dnia miesiączki chronia przed ciążą od razu, jest tez drugi sposób, gdy zaczyna sie je brać 5 dnia cyklu i wtedy trzeba brać 7 dni, by uznać, że jest sie przed ciążą zabezpieczonym. Z Twoimi powinno być podobnie - ULOTKA TO KLUCZ! No i oczywiście żadnego 100% pewnego sposobu nie ma, niestety ale tabletki to bardzo skuteczny sposób zapobiegania ciąży, jeśli stosujesz je zgodnie z zaleceniami. Jak chcesz mieć pewność, to zrób usg i sprawdź, czy jajniki nie pracują, ale moim zdaniem to strata pieniędzy. Jak tak sie boisz, że dodatkowo stosujesz gumki, to lepiej odpuśc tabletki, dla wątroby niestety obojętne nie są

Gość hhjjiijj
Prawidłowo stosowane tabletki zabezpieczają w 99,8%. Tylko, żeby je prawidłowo stosować to trzeba by przeczytać ulotkę. Tabletki blokują owulację, jeśli nie masz owulacji to nie ma mozliwosci zajscia w ciaze.

Jak się mimo to bardzo obawiasz ciąży to prawidłowo stosowane tabletki + prezeewatywa mają pewnie skuteczność 99,99%

Gość cogdziejak
pocieszyłyście mnie, dziękuję, no bo skoro biorę tabletki to jaki jest sens stosowanie prezerwatywy, odbiera to mnóstwo przyjemności. a co myślicie o tabletkach i stosunku przerywanym?

Gość hhjjiijj
a jaki jest sens stosowania stosunku przerywanego? 🖐️ odbiera tyle samo przyjemności albo i więcej niż prezerwatywa

Gość nutka71836546372948456
Hej dziewczyny . Sprzedam cztery opakowania yasminelle. cena to 15 zł za opakowanie nutkafb@wp.pl Pozdr.