Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarny Rycerz

Mam przygotowany zestaw 100 pytań dla kobiety, musi odpowiedzieć na 75

Polecane posty

Inaczej mam ją za pustą idiotkę: 1) w którym roku Polska odzyskała niepodległość? 2) czym różni się odcinek od prostej? 3) kim są "naczelni?" 4) z czego składa się CO2 i co to jest? 5) jakie miasto jest stolicą Francji? 6) jakie miasto jest święte dla islamu? 7) czym jest prąd elektryczny? 8) kto przyczynił się do uchwalenia pierwszego kodeksu cywilnego? 9) jak nazywa się składnik który umożliwia fotosyntezę? 10) za jakiego króla była bitwa pod Grunwaldem? 11) kim był Stefan Banach? 12) jaki jest największy kontynent na świecie? 13) czym są gazy szlachetne i dlaczego się tak nazywają? 14) opisz równanie E=mc^2 15) w jakim kraju była wojna secesyjna? 16) kąt prosty to jaki jest (w stopniach i radianach) 17) czego dokonał Juliusz Cezar? 18) jednostka prędkości 19) ilu jest posłów w Sejmie? 20) rozwiń skrót PRL

No jesli szukasz partnerki na podobnym poziomie intelektualnym, to spoko.

O teleturniej! Nie znam odp na pytania nr 7, 8, 11, 13, 14, 16 (90' ?),17, 18 i 19

1) najbardziej elitarna jednostka wojskowa w Rzeczypospolitej Obojga Narodów 2) 5 królestw biologii 3) najsłynniejszy polski pianista 4) jakiego gazy jest najwięcej w atmosferze 5) jakie miasto jest stolicą Włoch? 6) 3 najwybitniejszych greckich filozofów 7) z jakich cząstek składa się światło 8) czym się różni koło od okręgu? 9) jaki obraz Da Vinciego jest w Polsce? 10) jaki król wygrał bitwę pod Wiedniem? 11) jaki kąt ma bok sześciokąta foremnego? 12) jakie morze dzieli Afykę i Europę? 13) z czego składa się stal? 14) co to jest temperatura w sensie fizyki? 15) w jakim wieku USA odzyskało niepodległość? 16) najsłynniejszy chiński komunista 17) czym się różni prąd zmienny od stałego? 18) co to jest inflacja 19) wymień zmysły człowieka 20) pierwszy człowiek w kosmosie

Gość nic nie muszę
ale nie wiem o banachu resztę odp. znam

Gość lalaloolaolaollalalalo
hahahahah wychodzi że największą dupą jestem z historii ;] matematyka,fizyka,biologia,chemia wos spoko ;P z histy nie wiem prawie nic :D

Gość a to ty jestes odpowiedzialny
za mierzenie potencjalu kafe bywalcoff :classic_cool:

Ja was zaskoczę: 1) w którym roku Polska odzyskała niepodległość? Odp. 1974 w listopadzie 2) czym różni się odcinek od prostej? Odp. odcinek je krótki, prosta może iść w nieskońćzoność 3) kim są "naczelni?" odp. szefowie, kierownicy, prezydęt, zależy dla kogo 4) z czego składa się CO2 i co to jest? odp. dwutlenek węgla tlen i wengiel 5) jakie miasto jest stolicą Francji? odp. paryż 6) jakie miasto jest święte dla islamu? Odp. bangladesz 7) czym jest prąd elektryczny? odp. tym, że jak wsadzisz wtyczkie do gniazdka to jest prąd 8) kto przyczynił się do uchwalenia pierwszego kodeksu cywilnego? odp. Jan hcrzciciel 9) jak nazywa się składnik który umożliwia fotosyntezę? odp. Aparat fotograficzny 10) za jakiego króla była bitwa pod Grunwaldem? odp. w 1410 roku jakby kto pytał, za czasó króla mieszka 11) kim był Stefan Banach? odp. Trenerem polskiej reprezętacji piłki nożnej 12) jaki jest największy kontynent na świecie? odp. Afryka 13) czym są gazy szlachetne i dlaczego się tak nazywają? odp. Yyy może to te po fasolówce? 14) opisz równanie E=mc^2 odp. oj, zapomniałam. 15) w jakim kraju była wojna secesyjna? odp. Nie było tej wojny. 16) kąt prosty to jaki jest (w stopniach i radianach) odp. 90 stopni, a radiany to co to? 17) czego dokonał Juliusz Cezar? odp. Zabił goliata 18) jednostka prędkości odp. km/h 19) ilu jest posłów w Sejmie? 400 20) rozwiń skrót PRL odp.przy rondzie w lewo X X X I co chcesz mie?

Gość chyba pamietam jak to szło
dzoana, no błagam :classic_cool:

dawaj rycerzu, zdałam twój egzamin? chcesz mie za żone?

o co błagasz? jak coś źle to poprawcie, człowiek się na błędach uczy, nie jestem pewna co do banacha, ale reszta chyba dobrze? no i te e=mc2 (zapomniałam jak to szło, a film oglondałam!)

Pytanie nr 1 :) bardzo nieprecyzyjne :p dziewczyna ma być przy okazji jasnowidzem żeby zgadywać o którą to niepodleglość chodzi :o :p dalej nie czytałam, pewnie tak samo brak precyzji...

Gość nsjkacn
nsanv

boże kinga jakaś ty ciemna.... jak to o którą niepodległość? a ile Polska tych niepodległości odzyskała? jezu chryste, aż trudno uwirzyć ze takie półgłówki chodzą po tym świecie...

a co mi tam, jadę z drugą turą, może rycerz wybierze mnie i przewiezie na swojim rumaku: X X 1) najbardziej elitarna jednostka wojskowa w Rzeczypospolitej Obojga Narodów odp. Druzyna jarosława Kaczyńśkiego 2) 5 królestw biologii Odp. woda, ogień, ziemia, wiatr, lasy liściaste 3) najsłynniejszy polski pianista odp. Chopin 4) jakiego gazy jest najwięcej w atmosferze odp. Azot 5) jakie miasto jest stolicą Włoch? odp. Watykan 6) 3 najwybitniejszych greckich filozofów odp. Erazm z rotterdamu, tales z miletu i marcin luter 7) z jakich cząstek składa się światło odp. z iskierek 8) czym się różni koło od okręgu? Odp. tym, że okręg jest pusty w środku jak lambadziary, a koło jest wypełnione 9) jaki obraz Da Vinciego jest w Polsce? odp. Ten bez ucha 10) jaki król wygrał bitwę pod Wiedniem? odp. Bolesław chrobry 11) jaki kąt ma bok sześciokąta foremnego? odp. 130 stopni 12) jakie morze dzieli Afykę i Europę? odp. morze bałtyckie 13) z czego składa się stal? odp. z blachy 14) co to jest temperatura w sensie fizyki? odp. no nie wiem o co ci chodzi 15) w jakim wieku USA odzyskało niepodległość? odp. w V p.n.e. 16) najsłynniejszy chiński komunista odp. Ciao Hung 17) czym się różni prąd zmienny od stałego? odp. prąd zmienny to taki, który mozna podłączyć do gniazdka i odłączyć, a stały to np. żyrandol 18) co to jest inflacja odp. przepych 19) wymień zmysły człowieka odp. smak, węch, dotyk, słuch, 20) pierwszy człowiek w kosmosie odp. armstrong

E rycerz, co zatkało kakało czy sprawdzasz z googlami moje odpowiedzi?

Gość wszyscy googluja
az sie net zawiesza :classic_cool: a zta niepodlegloscia to dam wam podpowiedz byl taki film amerykaski chyba :classic_cool: i wtedy w tym filmie byla podawana data, DNIA Niepodleglosci

no wiesz co? Ja tu przelałam całą moją wiedzę, albo chociaż pół (bo resztę zostawiłam na kolejne zestawy pytań) a ty mi tak? Nie spodziewałeś się, że kobieta może znać na wszystko odpowiedź?

Gość wszyscy googluja
e tam gupie pamietak jak kiedys ktos rzucil temat kiedy byk chrzest Polski straszne było to co ludzie odpisywali :classic_cool: