Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mloda mama20

wlasnie sie dowiedzialam- jestem w ciazy:-)

Polecane posty

Gość yukki
odpoczywaj na zapas :), nie czytaj za dużo o chorobach, bo wszystkie sobie zdiagnozujesz :) ciesz się każdą chwilą i nie słuchaj głupich ludzi. gratuluję i życzę spokojnej ciąży

Gość wyjadaczki kafe :D
Cieszę się Twoim szczęściem młoda mamo, przeraziły mnie tylko te okropne komentarze w tym temacie, nie rozumiem jak kobiety mogą być takie okrutne. To pewnie jakieś brzydkie babska które męża nie mają, a dziecka byc chciały, albo nie mogą mieć, albo jest już za późno bo się ksztalcily, edukowaly, wspinaly po szczebach zawodowych, a zycia prywatnego nie mają, siedzą więc na kafe i plują jadem na młode szczęśliwe mamy którym się układa :D żałosne :D

Gość Canpolina90
Dokładnie. Ja zaplanoałam ciąże i w wieku 19 lat i kilku miesiący zostałam mama i NIGDY bym tego nie cofnęła, bo od zasze byłam domatorką i rodzina była dla mnie najważniejsza. Studia przede mną i wiem, że dam radę. Powodzeenia i nie bierz do siebie durnych komentarzy trolli, zniewieściałych starych panien które rzekomo w wieku 30lat mają wszystko...prócz mózgu. Pozdrawiam

Gość Zakrótkowiec
oooo.... wiadomo z kim ?

Poprzedni wpis z mojego nicka to podszyw. Dziekuje dziewczyny za slowa otuchy. Czuje,ze naprawde bede szczesliwa,, juz jestem ;). Tak mamy wybrane imiona:-) jezeli dziewczynka - Aniela jezeli chlopiec - Aleksander.

Zakrotkowiec - ja nie mam tego problemu aby nie wiedziec z kim sie 'wpadlo':-)

Gość hulaj duszo hulaj
Ja mialam 23 jak zaszlam i wieeeeeele mnie minelo. Wspolczuje

Nie ma czego wspolczuc. Dziewczyny a mozecie poradzic mi jaka wyprawke zrobic? Jejkuu ja juz chcialabym miec swoja dziecinke na rekach...

gratuluje, my zaczelismy sie starac o dziecko gdy mialam 20 lat, dobijam do 24 ( za miesiac mam urodziny ) i w ciazy jak nie bylam tak nie jestem.. ale nie wazne, chcialam tylko powiedziec niedowiarkom ze mozna planowac ciaze w mlodym wieku i nie wszystkie ciaze przed czy po 20 to wpadki

Maravilha trzymam kciuki aby sie udalo :* A co w tym dziwnego? Lepiej kupowac stopniowo niz potem hurtowo :-) aa ja juz w myslach urzadzam dla niej/ niego pokoj. Chyba zwariowalam ze szczescia;)

Gość a ja ogladalam dzis...........
matko jak mozna byc takim zjebem i w tym wieku bachory rodzic :-Oza zadne skarby swiata takiej matki bym nie chciala miec :-O GOWNIARY!!!!

Ciesze sie,ze twoja mama byla starsza ale nie mierz innych swoja miarka. Ps. Urodze dziecko,nie bachora a to znaczaca roznica.

przyszla mloda mamo, mowi sie ze nie powinnismy kupowac rzeczy zbyt wczesnie, nigdy nie wiesz co sie stanie, ale z drugiej strony Cie rozumiem i ciuszki w neutralnych kolorach juz bym pewnie kupila :) zabawki, moze pozytywki, planowalam bym pokoj do dziecka itd :) - sama mam przygotowane male buciki i skarpetki, wizje pokoju tez mam, choc pewnie szybko w ciazy nie bede ciesz sie!!!! i nie zawracaj sobie glowy tymi czlowieczymi odpadami Odpoczywaj, mysl pozytywnie, sluchac relaksujacej muzyki, mow do dziecka nawet jesli to dopiero pierwsze tygodnie, jedz zdrowo, nie zapominaj o witaminach i kwasie foliowym

Gość ahahahahahahaha
i dobrze ci tak głoopia ciipoo, jeszcze nie wiesz z czego sie cieszysz

pozatym nie ma co odkladac jezeli ktos chce miec dzieci, kazdy z nas dazy do czegos innego.. ja dostalam lekcje dzisiaj.. nie zwlekac z decyzjami - wczoraj zmarla moja kolezanka, w moim wieku, zostawila 6sciomiesieczne bliznieta i meza rok mlodszego - ale przynajmniej miala przez te swoje krotkie zycie to czego chciala - rodzine - pewnie wielu ludzi wytykalo ja palcami bo zaszla w ciaze majac 23 lata z facetem mlodszym o rok - teraz pewnie wiele z tych ludzi pluje sobie w twarz o o przestance gdybac, bo nie wiecie co sie jutro moze stac, dzis jestescie jutro Was nie ma. Dajcie zyc innym!

Gość kretyńska dziennikara
Mój facet też jest w ciąży, tak od 5 lat, nic go nie kopało, nie miał wymiotów, nie miesiączkuje ale on tak zawsze, za to ma wielki brzuch, więc na pewno ma tam dzidziusia.

Gość debilek 22
Na tej samej zasadzie moja babcia jest w ciąży. Też już parę lat. Muszę donieść proboszczowi.

gratulacje ale z tą wyprawką to chyba jest jeszcze czas , co ? na spokojnie :)

Gość ulaulalllaaaa
Gratulacje dbaj o skórę kup dobre kosmetyki szczególnie nasycone kwasem hialuronowym, który świetnie nawiłża i pomoże utrzymać dobrą kondycję skóry

Gość łyżkę dziegciu
do tego miodu - poczekaj z zakupami do końca pierwszego trymestru. nie chce cię straszyć, ale różnie może być. nie mniej - gratuluje i trzymam kciuki; napisz jak zareagował Twój M.

Kilka postow wczesniej opisalam reakcje mojego tz :-). Jutro mowimy rodzicom. Jestem ciekawa reakcji :p

Gość jmhgjhkk
ty to moze chcesz romantycznie tego dziecka i twoj facio tez, ale jak mu sie swiat zamknie do 4 scian, placzacego dzieciaka i wiecznie zmeczonej zony to zrozumie ze to jego ojcostwo bylo za wczesnie.

Gość ale ladne imiona wybraliscie
Gratulacje :) bedziesz dobra mama:-)

Gość czeka cie samotne macierzynstw
macierzyństwo. Jeśli masz tego świadomosć i godzisz się na to, to ok. Z wiekszością z Was Wasi obecni partnerzy nie będą - statystyka. Jest to naturalne i wynika z etapu rozwojowego na jakim są chłopcy w wieku 19-20, 21, 22 lat - to mentalne dzieci, które romantycznie podchodzą do ojcostwa, sa zakochani w Was, mają szczere intencje, ale na tych intencjach niestety w większości się skończy. Wpaśc i ponieść konsekwencje - to powód do dumu. Śwadomie zajśc w ciąże w tym wieku - głupota. I prosze sobie darować opowieści jak to Was partnerzy kochają, prosze przyjść na topic za rok (w tym czasie rozpadną się pierwsze pary) lub kilka lat (to będzie nastepny sort). Cóż, życie. Po co je sobie komplikowac na starcie z powodu niedojrzałych, romantycznych ciągot do bycia "mamusią"? Nie wiem, zabrakło chyba tu Waszych matek, kogoś dojrzalszego, kto by pewne rzeczy uswiadomił, wskazał inne priorytety. To jest NORMALNE, że w tym okresie w dziewczynie budzi się pierwsze pragnienie dziecka, uwicia gniazda - to czysty biologizm, prosta wścieklizna macicy, która wtórnie wpływa na emocje i decyzje, a wynika z tego, że biologicznie jest to najlepszy czas na dziecko. Organizm więc wysyła swoje sygnały, mylnie interpretowane jako świadoma decyzja. Większośc z Was sie gorzko rozczaruje (co nie znaczy, że będzie żałować dziecka!), ale jednakWasze życie sie skomplikuje. Pytanie czy warto, czy nie lepiej jednak poczekać?

Gość ladna i cwana
Ja mam 21 lat i tez mysle juz o dziecku. To nie jest kestia wieku lecz. psychiki,gotowosci... pozdrawiam i gratulacje.

Ja nie planowalam juz dziecka... ale teraz jestem szczesliwa. Hmm mojemu facetowi to juz blizej do 30 niz 20 wiec mentalnie nie jest juz 'chlopcem'. Zreszta jego zachowanie gdzies od 1,5 roku jest juz typowo meskie,wiec licze,ze nie bedzie tak zle.pozdrawiam.