Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxxxx222

zbyt intensywne ruchy? 30 tc doradźcie prosze...

Polecane posty

Gość xxxxxx222

Dziewczyny doradźcie,bo nie zasnę.... Jestem w 30 tc od tygodnia liczę ruchy 3 razy dziennie,wyniki są rózne czasem jest ich 9 czasem 30...dziś cały dzień moje dziecko wariuje,pierwszy raz coś takiego,brzuch mi się trzęsie i troche boli. Kopie,gdy leze na boku,jakby mu przeszkadzało,wiec siedze,ledwo dyszę,bo niewygodnie i cieżko...zastanawiam się czy takie wzmożone ruchy to normalne? No cały dzień rozrabia,może coś mu się dzieje??? Byłam teraz chora,ale brałam tylko syrop dla kobiet i paracetamol,to chyba nie ma związku? A może przewraca się głową w dół? Ile może trwać taki proces odwrotu z pozycji pośladkowej do pozycji głową w dół???

Gość xxxxxx222
???? :(

Gość widzisz,a nie grzmisz!!
Niechce uśpić twojej czujności,ale ja np.tak naprawde czeste i mocne ruchy poczułam po 30tc. Czujesz ruchy cały czas bez przerwy? Dziecko nie spalo? Też słyszałam,że nagła zmiana ilości i typu ruchów może sugerować,że dzieje sie coś złego. Ja na to nie zwracałam już uwagi,bo moje dziecko miało 3dni lenia i 1 dzień wariacji totalnej. Czułam jak sie obraca gdzieś ok.29-30 tc- pół nocy nie spałam,miałam wrażenie,że mam ośmiornice w brzuchu. Bolało. Potem zauważyłam,że czkawke czuje na dole. Już tak długo czujesz ruchy,źe mniej wiecej powinnaś już znać swoje dziecie.

Gość Adela850
Podejdz do tego, ze takie 30 tygodniowe dziecko to juz taki odczuwajacy czlowiek. Tak jak kazdy czlowiek, tak i dziecko w brzuchu zachowuje sie inaczej kazdego dnia. Jednego dnia jestes w stanie wysprzatac caly dom, ugotowac 2 daniowy obiad i upiec ciasto, isc na 3 godzinny spacer, a innego dnia masz wszystko gleboko w d* i jedynie bys polezala i nic nie robila. Moj lekarz mi powiedzial odnosnie ruchow: nie licz bo oszalejesz; brak ruchow (bo ja sie go pytalam co robic jak sie nie czuje ruchow) nie jest oznaka, ze cos jest nie tak. Jesli cos jest nie tak, to sklada sie na to rowniez zle samopoczucie kobiety. A po za tym, zeczywiscie moze sie juz obrocic. Moja ksiezniczka obrocila sie w 28 tygodniu a wlasnie kolo 30 zapragnela wykonac w moim brzuchi jeszcze kilka fikolkow. I od tamtej pory niezmiennie lezy glowka w dol. Obserwuj i nie denerwuj sie!

Gość Adela850
rzeczywiscie mialo byc :-)

Gość dsafASFdsa
Adela Twój lekarz to jakiś konował za przeproszeniem!!! jak się coś dzieje z dzieckiem to się kobieta źle czuje??? bzdury!!! bzdurą jest też nie liczenie ruchów!!!! zbyt intensywne ruchy dziecka mogą ale nie muszą być oznaką czegoś złego u nas w szpitalu biorą w takich przypadkach na całodniowy zapis ktg żeby sprawdzić czy nie ma spadków tętna dziecko może się plątać w pępowinie lub może się coś potajemnie dziać z łożyskiem na twoim miejscu autorko już dawno byłabym na IP żeby to sprawdzić nie chce przytaczać konkretnych przypadków bo nie chcę cię niepotrzebnie straszyć

dokładnie jedź do szpitala na ktg. Pewnie jest wszystko ok, ale lepiej dmuchać na zimne.

Gość xxxxxx222
DZięki dziewczyny...pojadę :( Dziś jestem słaba i chce mi się wymiotować,nie wiem czy to po tej chorobie czy co... ;( Popjade do szpitala i dowiem się :(