Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Shesadda

Jak skutecznie zarabiać czyniąc dobre rzeczy

Polecane posty

Chrześcijańskie podejście do zarabiania pieniędzy. Jeśli chciałbyś nauczyć się, jak zarabiać więcej robiąc dobre rzeczy, w zgodzie ze swoimi wartościami, to zapraszam Cię na organizowane przez Piotra seminarium, które odbędzie się 22-23 lutego w Warszawie. To seminarium nie tylko zrewolucjonizuje Twoje myślenie o zarabianiu, ale też wywoła ogromną burzę! Wstrząśnie Twoim światopoglądem i nakieruje na zupełnie nowe punkty odniesienia, których dotychczas mogłeś nie dostrzegać...

To fragment maila jaki otrzymałam od organizatorów, pomyślałam że podzielę się też z Wami tym, może ktoś bedzie zainteresowany i się wybierze? "Zostałem przez Piotra zaproszony na to seminarium jako jeden z prelegentów. Opowiem na nim, jak od zera zbudowałem Klub Książki Tolle.pl. Wśród innych gości pojawi się jeden z najbogatszych Polaków - miliarder, który nie wstydzi się mówić o swojej wierze..." http://strategie-rozwoju.pl/zapisy/tolle.html

Gość Huszu
co ty gadasz biblia mówi wyraźnie że jednego człowiek może mieć pana boga albo mamonę jezus gadał w nowym testamencie że byśmy się o kasę nie martwili bo bóg się nami opiekuje i nam pomoże ciulu

no tak , to siądźmy sobie na krawężniku i czekajmy - Wszystko spadnie z nieba :) Gdzie ta konferencja ?

Czy w życiu liczy się tylko kasa? Czy w świecie, w którym rządzi pieniądz i wszechobecny wyścig szczurów, Twoje osobiste wartości mają jakikolwiek sens? Czy można przetrwać pracując w zgodzie ze swoimi wartościami? Zobacz jak pogodzić pieniądze i sumienie Na tym seminarium poznasz najefektywniejsze metody generowania pieniędzy w 2013 roku, niezależnie od kryzysu, a nawet tym bardziej skuteczne w kryzysie. Wszystkie będą efektywne i zarazem dobre dla innych ludzi. Dowiesz się, jak zyskać na autentyczności i trosce o drugiego człowieka. Zobaczysz jak ją wyrażać i dlaczego powoduje ona wzrost dochodów. Dowiesz się wielu rzeczy, o których nikt wcześniej Ci nie mówił!22-23 lutego w Warszawie poznasz nowe, unikalne sposoby na zarabianie pieniędzy. W końcu bez nich nie będziesz w stanie zapewnić bezpieczeństwa dla swojej rodziny, utrzymać firmy, inwestować czy rozwijać się zawodowo. Zobaczysz jak zdobywać pieniądze w dobrym celu, zgodnie z wartościami. Ponadto poczujesz wymierne korzyści z zastosowania tych technik, bo kierowanie się w życiu sumieniem po prostu się opłaca. Zarabiaj pieniądze nie sprzedając swojej duszy Wyobrażasz sobie szczęśliwego człowieka, który wszystkie pieniądze zarobił wbrew swoim zasadom? Czy zyskana w ten sposób wolność finansowa może dać pełną satysfakcję? Duchowość i wartości obowiązują także w interesach. Potwierdzają to biznesy prowadzone przez znane osoby, które nie wstydzą się mówić o swoich wartościach i wierze.

trochę za daleko dla mnie - niestety . Ale lubię tego rodzaju akcje ,bo one odczarowują mit z jednej strony ,że bogacze to ludzie zaprzedani diabłu a człek pobożny powinien być biedny ;) a z drugiej strony pokazują inne , nowe możliwości pracy . Pomagania sobie i innym :)

Huszu, Kotuś jest napisane że mamy się nadmiernie nie troszczyć, ze najpierw o sprawy Boże(Królestwo Niebieskie)a reszta nam będzie dodana, ale to nie oznacza żeby sobie olać wszystko na amen i czekać na mannę z nieba.Służyć mamonie oznacza uczynić ją swoim bożkiem, Bog ma być na 1 miejscu, nie pieniądz.I o tym też jest to seminarium jak sądzę

Racja Alium-tez uważam że dobre jest to odczarowanie.Jak tak sobie czasem poczytałam wypowiedzi niektórych osob piszących że katolik (sorki wierzący ogólnie :) to ma być jakaś patologia, bieda z nędzą,to aż mnie skręcało,włosy mi wypadały ;) Ja też niestety nie mogę się wybrać -ale może ktoś inny skorzysta ?

nie patologia - tylko biedna rodzina z ośmiorgiem dizeci , których jedyną rozrywką jest chodzenie do kościoła :D

Hehe, no cóż :D Jak nie ma "chleba" to dobrze że choć"igrzyska"są ;)

Gość joannaaaa
pocałój w dupe bobra

Asiu pocałuj pisze się przez "u" :) -idz się pouczyć z polaka bo na kartkówce cienko będzie ;)

Gość o fajne
może sie wybiore fajny pomysł

Gość Idąc przed siebie
jehowi :o

Gość terefsuh
też mam takie skojarzenie ,że jehowici

Roman Kluska od początku prowadził swoją firmę zgodnie z etyką i szacunkiem dla pracowników. Jak sam mówi, to dzięki nim zaszedł tak daleko, a Optimus stał się marką znanym na całym świecie. Kiedy niesłusznie oskarżony trafił do więzienia, wielu urzędników zadało sobie sporo trudu, żeby znaleźć na niego „haka. Nic takiego nie zdobyli, bo firma była prowadzona zgodnie z prawem. To etyczne prowadzenie firmy dało mi szansę, że nic nie znaleźli. „Bo gdyby cokolwiek znaleźli, to ja bym tutaj nie stał mówił na jednym ze spotkań. Krzysztof Jędrzejewski główny udziałowiec grupy Kopex, znajdujący się na 13. pozycji na liście 100 Najbogatszych Polaków, posiadający majątek o wartości 1.050 mln zł, również jest przykładem tego, że wielki biznes można prowadzić zgodnie ze swoją wiarą i wartościami. Jak sam mówi: „Nie wstydzę się mówić o Bogu, że Bóg jest dla mnie najważniejszy. W biznesie często spotykam się z niezrozumieniem i konsternacją, natomiast to mnie w żaden sposób nie powstrzymuje przed tym, aby na ten temat mówić, pomimo że nie wszyscy to rozumieją. Ci i im podobni ludzie rozumieją, że zarabianie w zgodzie z wartościami się opłaca. Stajemy się bardziej wiarygodni, a ponadto poświęcając czas innym ludziom lepiej rozumiemy ich potrzeby i możemy lepiej odpowiedzieć na potrzeby rynku. Jeszcze jedno w pracy spędzamy większą część dnia. Dlaczego tylko po godzinach mielibyśmy żyć zgodnie ze swoim sumieniem?

Dobre pieniądze biorą się z troski o dobro drugiego człowieka. Moim zdaniem wolność finansowa to nie tylko stały wpływ gotówki na konto. Wolność finansowa to umiejętność pozbycia się swojego nadmiernego przywiązania do pieniędzy. Takiego przywiązania, które sprawia, że boisz się stracić to, co posiadasz, i że nie możesz spać po nocach, bo nakręca cię żądza pieniędzy. Dopiero po uwolnieniu się od tego nadmiernego pożądania i przywiązania jesteś w stanie podjąć twórcze ryzyko i zrobić coś wspaniałego, na co nie zdobył się nikt przed Tobą! Dlaczego? Bo dopiero wtedy przestajesz kierować się w życiu strachem, a zaczynasz robić to, co podpowiada Ci serce, Twój głos sumienia. Zaczynasz robić wspaniałe i wielkie rzeczy. Na tym seminarium będziemy mówić nie tylko o tym jak zdobyć pieniądze. Przede wszystkim nauczysz się je zdobywać w sposób, który uczyni Cię szczęśliwym człowiekiem.

Gość handluj jajkami z wolnego chow
zakupuj bezposrednio u producenta

Szkolenie prowadzą : 1. Piotr Michalak jeden z najpopularniejszych w Polsce trenerów biznesu. Współwłaściciel firmy Strategie Rozwoju sp. z o.o. Producent systemu do email marketingu NetMailer i systemu do sprzedaży internetowej NetSelling. Zrealizował wszystkie z trzech rekordowych kampanii typu zmasowany atak (kampanii promocji sprzedaży) w branży trenerów ebiznesu: NSZ - 170 tys. zł, SPP - 125 tys. zł netto, NS - 147 tys. zł.Autor bestsellerów Sztuka pisania perswazyjnych tekstów oraz Marketing wirusowy w internecie. Jego biuletyn śledzi 22 tysiące osób. Prywatnie ojciec Zuzi i mąż Doroty. Przeprowadził się dla rodziny z Gdańska na Mazury. Lubi czytać dzieła największych mistyków duchowości chrześcijańskiej, meloman muzyki klasycznej i sakralnej. 2. Krzysztof Jędrzejewski Główny akcjonariusz, były prezes, obecnie prezes rady nadzorczej Grupy Kopex, trzeciego na świecie koncernu z branży górniczej. Jego majątek jest wyceniany na 1050 mln zł. Zajmuje 13. miejsce na liście najbogatszych Polaków Forbesa oraz 24. miejsce na liście Wprost. Jego firma produkuje maszyny górnicze, a także buduje i rozbudowuje kopalnie (m.in. wydrążyła system podziemnych komór i tuneli dla europejskiego Centrum Badań Jądrowych CERN koło Genewy).W skład Grupy Kopex wchodzą m.in.: Fabryka Maszyn i Urządzeń Tagor w Tarnowskich Górach, Dozut-Tagor w Zabrzu, Zakłady Urządzeń Technicznych Wamag w Wałbrzychu, Kopex-Famago w Zgorzelcu oraz Przedsiębiorstwo Budowy Szybów w Bytomiu. 3. Damian Redmer Autor jednego z najpopularniejszych blogów o rozwoju osobistym w Polsce - Rozwojowiec.pl. Utrzymuje się wyłącznie ze sprzedaży wiedzy. Autor popularnego kursu Klucze Szczęścia. Pasjonat odkryć nauki, które pozwalają wydobywać maksymalny potencjał z ludzkiego ciała i umysłu. Znany z tego, że informacje na temat rozwoju osobistego czerpie wyłącznie z badań i eksperymentów naukowych. Były zawodnik (z 12-letnim stażem) sportowego tańca towarzyskiego. 4. Paweł Królak Właściciel jednej z największych katolickich księgarni internetowych Tolle.pl, 10-osobowej firmy.Prowadzi również firmę pozycjonerską.Czyta ok. 150 książek rocznie. Pasjonat systemowego rozwijania biznesu. Potrafi budować organizacje oparte na ludziach, dobrej atmosferze w pracy, traktowaniu pracowników jak ludzi - dzięki temu jego pracownicy wkładają serce w to, co robią. 5. Maciej Gnyszka Właściciel firmy Gnyszka Fundraising Advisors. Dla organizacji pozarządowych zebrał już prawie 2 000 000 zł.Spotkał ze sobą i zachęcił do współpracy setki osób, co zaowocowało dziesiątkami udanych interesów na kwotę ponad 2 000 000 zł.W 2010 r. stworzył Towarzystwa Biznesowe.Skończył socjologię na Uniwersytecie Warszawskim oraz architekturę na Politechnice Warszawskiej.Stypendysta Prezesa Rady Ministrów, Ministra Edukacji Narodowej i Sportu, Krajowego Funduszu na rzecz Dzieci oraz Batuz Foundation. 6. Zdzisław Miara W 1998 r. założył i do dziś prowadzi Edukację Finansową Crown. Od lat pasjonuje go zagadnienie przywództwa. Współtwórca programu rozwoju przywództwa Arrow, jeden z założycieli spotkań małżeńskich ALMA, skarbnik Aliansu Ewangelicznego. Mentor i doradca. Konsultant Kompasu Kariery Crown.Z wykształcenia matematyk. Studia w dziedzinie matematyki teoretycznej ukończył w roku 1984 w Krakowie.

Gość handluj jajkami z wolnego chow
ja nie jestem pewna tego czy takie jadłam. swego czasu kupowałam jajka między innymi z nr.1 z przodu, ale później przeczytałam artykuł w internecie, że te pieczątki nie są wiarygodne. widocznie nikt tego nie kontroluje i stąd te oszustwa.

Gość jdjskssllal
mobilny zakład fryzjersko kosmetyczny to jest dobry pomysł.usługi w domu klijenta

Masz rację, pieczątki sklepowe są zupełnie niewiarygodne niestety. Sama znam fermę która reklamuje swoje produkty jako jaja wybiegowe -czyli że niby od kur wolno chodzących, tymczasem te kurki są stłoczone w pomieszczeniu pdo lampą, "wybieg"mają tylko na 2 h dziennie, podczas czyszczenia, ale to też żadne wybieg, po prostu są w ogrodzeniu, na małej przestrzeni, bez trawy, tylko ziemia.Karmione oczywiście chemicznymi paszami.Takie jajka nie są ani zdrowe ani zbyt smaczne. Prawdziwe jajko od wiejskiej kury, która chodzi cały dzien na słoncu, ma trawkę, różne robaczki w ziemi, jest zdrowa niekarmiona paszami -to zupełnie co innego.Takie jajko to samo zdrowie.Tylko skad tych producentów wziąć ? To jest pytanie ..

Gość anna.milczarz
hehe omamieni przez michalaka - śmiech z Was :)