Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulla06

bezpodstawne zwolnienie z pracy,prosze o rade,czy się sądzić

Polecane posty

Gość ulla06

Witam, mam ogromny problem otóż w piatek dostałam wypowiedzenie bez podania powodu bo takie miał prawo pracodawca miałam umowe do sierpnia.Wypowiedzenie dostałam z dnia na dzien,wogole sie tego nie spodziewałam ,to był szok i nadal jest.Czy mam szanse wygrac w sadzie pracy proces iz zostałam bezprawnie zwolniona,nie czuje sie winna.Na moje miejsce została zatrudniona nowa osoba z "rodziny"lub po znajomosci.Czy warto sobie zawracać tym głowe?Prosze o porady

Gość YOUDITHA
zrobisz co uznasz za stosowne :)

Gość PRZEPADNA mi dukaty
zawsze moga stwierdzic, ze sie nie nadawałas. Masz siły i czas na sąd? Jeśli tak, spróbuj. Chociaż w myśl umowy obie strony mają prawo do 2 tygodniowego wypowiedzenia bez podania przyczyny. Dopiero w umowach na czas nieokreślony, trzeba podać przyczynę zwolnienia.

Gość a jaka miałas umowe
na jaki okres czasu?na okres próbny? od jak dawna tam pracowałas? nic nie podali za powód zwolnienia, nawet jakiegos fikcyjnego nie wymyślili?

Gość ulla06
chodziło mi o cos wiecej,mam czas do piatku

Gość ulla06
pracuje od pazdziernika,było wszystko okey nie dostałam zadnych negatywnych informacji o swojej pracy,nawet by mi do głowy nie przyszło ze zostane zwolniona,dawałam z siebie wszystko,bardzo sie zaangazowałam.Jak pytałam o powód ,to informacje jaka uzyskałam było ze nie musza mi go podawać.Ale ja sie dopytywałam zeby mi powiedzieli to z głowa opuszczona dyrek powiedział ze jest zmniana w godzinach pracy,cos takiego

Gość ulla06
a od poniedziałku jest nowa dziewczyna i pełni moje funkcje:(

Gość wiktoria741
Jeśli chcesz to możesz założyć sprawę w sądzie. Może uda ci się wygrać jakieś odszkodowanie. Z tego co wiem Pan Rafał Sangowski z http://www.sangowski.com/ zajmuje się prawem pracy. Ma ponad 20 letnie doświadczenie i bardzo sympatyczny zespół. Może zgłoś się do niego?

Gość gość
to nie jest zwolnienie dyscyplinarne i pracodawca nie musi podawac powodu zwolnienia , ma prawo cie zwolnic i dac 2 tyg wypowiedzenia

Gość AdamDDD
ja bym się sądził!

Jak chcesz się odwołać od tego że Twój pracodawca rozwiązał stosunek pracy bezpodstawnie to nastaw się na długa wojnę i załatw sobie dobrego prawnika. Ja na początku myślałam ze poradzę sobie sama bo ewidentnie nie było z mojej strony powodu zwolnienia, ale pracodawca jest pracodawca i sobie mogłam tyle co nic. Gdyby nie ten prawnik http://kancelariahawrylak.pl/odwolania-od-rozwiazania-stosunku-pracy/ to jedyne co bym miała z tego całego sadu to opłaty sądowe, na szczęście pomogli mi udowodnić, ze to cale zwolnienie było totalnie bezpodstawne.

Gość Elissska
Może spróbuj zapytać o rade jakiegoś prawnika- on będzie najlepiej widział czy jest szansa na wygrana w sprawie. Od siebie mogę polecić Pana Tomasza Tomaszczyk z JST, doświadczony, skuteczny i zaangażowany, na pewno podpowie Ci co robić.