Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość praca na budowie francja

majac 1200e brutto ile to bedzie na reke we francji

Polecane posty

?

Gość kiok[0o0
we francji najnizsza pensja to 13xx euro

We Francji 1200 euro brutto to 924 netto (tax 23%) Tyle tylko ze SMIC, czyli minimalny zarobek ,to cos ok 1425 euro (czyli niecale 1100 netto) i teoretycznie nikt nie ma prawa placic mniej ... no chyba ze na niepelny etat ;)

Gość Elektronikełe ausf.II
facet nie zniżaj się do takiego poziomu, w Polsce bez problemu zarobisz 3k na budowie

Gość maria antonina :)
najniższa stawka w budownictwie to 9.24 e za godzinę brutto oczywiście

Gość vbalblabla
nie opyla sie mieszkac we francjii ,podatki zabiujaja nawet tych bogatych :D

bogatych, a my nie jestesmy milionerami wiec bez przesady

Gość katastrofffa
W Polsce zabija wszystko wiec tak czy siak oplaca sie jechac do francji ;)

Gość maria antonina :)
bzdury bzdury i jeszcze raz bzdury mieszkam we Francji i co do podatków to płaca jedynie zamozni zycie tansze niz w Polsce ,super pomoc socjalna,dodatki mieszkaniowe i wiele wile przywilejów wiec jesli ktos nie ma pojecia a swa wiedze czerpie jedynie z plotek i internetu niech zamilknie pozdrawiam

Gość katastrofffa
Ja tez mieszkam we francji i nie przypominam sobie zeby tylko zamozni placili podatki.Moze ustal najpierw kto dla ciebie jest zamozny.Podatkow nie placa tylko ci ktorzy maja tzw minimum badz nie maja zadnych dochodow.Samotne matki itp.Pomoce sa zdecydowanie lepsze od tych ktore oferuje Polska ale wiekszosc ludzi jedzie do Francji po to zeby pracowac a nie siedziec na dupie i kozystac z przywilejow dodatkow,zapomog,darmowej sluzby zdrowia itp.

Gość praca w paryzu
czy latwo znalezc prace w paryzu z komunikatywna znajomoscia jezyka?

"co do podatków to płaca jedynie zamozni ..." Hehe :D :D .... Maria Antonina, naprawde uwazasz ze jak sie ma wiecej niz 5 963 euro na rok na czlonka rodziny to jest sie "zamoznym" ?? :D:D :D :D To w takim razie jak sie wynajmuje mieszkanie to tez sie jest zamoznym ... ze juz nie wspomne o tych ktorzy maja mieszkania wlasnosciowe albo domy bo to juz chyba prawdziwi bogacze :D .... Podatki sie placi we Francji NORMALNIE, jak wszedzie... Fakt, ponizej jakiegos minimum (wlasnie te niecale 6 000 euro na czlonka rodziny) nie placi sie podatku DOCHODOWEGO... ale we Francji, sa 4 podatki dla osob prywatnych : * impot sur le revenu * taxe habitation * taxe fonciere * ISF Ja osobiscie zaczne sie uwazac za osobe "zamozna" kiedy bede objeta tym ostatnim podatkiem ;) .... :P A co do zasilkow i pomocy socjalnej to nie bede tematu rozwijac, bo nie chce sobie niepotrzebnie przed week-end'em humoru psuc ;) :P ... powiem jedno : dobrze ze istnieje i dobrze ze pomaga sie tym ktorzy znajduja sie chwilowo, z roznych powodow, w ciezkiej sytuacji ... niestety w 80% pomoc trafia nie do tych do ktorych powinna .... niestety :O

ja odniosłąm sie do podatku dochodowego moje drogie;) pracuję ja i mąz także i nie zpłaciłam jeszce nawet 1 euro podatku od 8 lat!owszem tah habitation ale to co innego