Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość go s

nie mam pracy:(((

Polecane posty

Gość gość
bedzie dobrze, dacie radę, coś się zmieni...

Gość gość
Od skończenia studiów, od prawie roku szukam pracy. już nawet byle jakiej i nic.

Gość gość
Ja też długo borykałam się z brakiem pracy. To jest jakiś dramat. Zastanawiałam się nad wyjazdem zagranicę, ale nie wiedziałam, czy sobie poradzę. O sprawy zawodowe zapytałam wróżkę ze strony www.wrozka.tv .Nie napisałam jej nic poza tym, że chciałabym wiedzieć co czeka mnie w pracy, więc nie naprowadzałam jej na żaden tor. Pani od razu poinformowała mnie, że czeka mnie wyjazd zagranicę i że nastąpi to w ciągu najbliższych 3 miesięcy, że pomoże mi kobieta. I fakt, pomogła mi przyjaciółka siostry. Teraz jestem już zagranicą i chociaż musiałam wiele poświęcić, to nie żałuję, w końcu wychodzę na prostą.

Gość gość
wyjedz z polski ,szykuja wojne z rosja i usa to edzie na terenie polski nie strasze

Gość gość
Straciłam pracę rok temu dół w jaki wpadłam to istny żywy koszmar Nie spałam nie jadłam chodziłam jak zombie i ta odrobina nadziei po wysłaniu codziennie 20 cv że ktoś zadzwoni, i tak w kółko Teraz pracuje na czarno: ( żadna rewelacja ale płatne na czas ciepło sucho i nikomu nie muszę wchodzić wdrażanie..oczywiście praca poniżej kwalifikacji bo papierek po studiach grzeje komode ale coś trzeba było robić: ) Do wszystkich którzy szukają, nie poddawajcie :)

Gość agabrz
ja też nie mam pracy już od 2 lat, jestem załamana, zrezygnowana - a jak u Was, poprawiło się coś??

Gość DobraRadedam
Moim zdaniem jeżeli naprawdę ktoś szuka pracy to ją znajdzie. Chyba, że ktoś ma wymagania takie na jakie pracodawca się nie zgodzi. Aby znaleźć prace trzeba szukać jej codziennie. Oferty pracy znajda się zawsze. Jeżeli nie ma ofert w twoim zawodzie to trzeba się przekwalifikować. Można o tym bardzo dużo poczytać. http://ek-pro.pl/pracy-nie-ma-czy-ludzie-nie-chca-pracowac-jaka-jest-prawda/ Często jest tak, że ludzie przestają szukać po pierwszej odmowie.

Gość DominiMarii
Większość ludzi nie ma pracy, bo tak na prawdę jej nie chce, złe, negatywne nastawienie sprawia że wolimy płakać niż działać. Jak naprawdę nie możemy znaleźć to może warto podnieść swoje kwalifikacje, jak na przykład nauczyć się jakiegoś języka http://apartamentyplock.pl/edukacja/nauka-francuskiego-rozne-metody/

Gość gość
ja mam pracę za 1500 to tak jakbym nie pracowała, z tego nie da się utrzymać przez miesiąc. Wiecznie zarobiona i brak czasu na inne przyjemności. W naszym kraju nie da się normalnie żyć i pracować.

Gość gość
Trzymajcie namiary - https://www.gowork.pl/praca/rzeszow;l W każdym polskim mieście jest teraz praca, nawet w tych, gdzie były duże problemy z zatrudnieniem. Tak więc jeśli zależy wam na jakimś sensownym etacie, to korzystajcie z możliwości. Ciężko powiedzieć, jak długo rynek będzie w tak dobrej kondycji, ale póki co należy z tego korzystać.

Gość gość
teraz bezrobocie jest niższe niż kilka lat temu, a z racji niżu demograficznego młodym też jest lżej na rynku pracy. Jeśli szukacie pracy, to chyba najlepiej szukać przez internet, bo tutaj jet najwięcej ofert. Pamiętajcie też, żeby sobie przygotować profesjonalne dokumenty aplikacyjne https://list-motywacyjny.pl/, bo to jest podstawa i decyduje o pierwszym wrażeniu…

Gość gość
Szukaj, szukaj i jeszcze raz szukaj.. trzeba dużo przeglądać, słać cv itp. Polecam portal www.jobuj.pl

Gość gość
Nie ma czym się przejmować. Szukaj wszędzie, nie tylko w internecie. Dobrze jest popytać znajomych czy nie wiedzą czy gdzieś nie potrzeba do pracy i warto rozglądać się przechodząc przez miasto. Często na drzwiach różnych firm, czy biur widnieją ogłoszenia. Jeżeli byłabyś zainteresowana, to podsyłam ci link, gdzie salon bmw szuka doradcy do spraw sprzedaży samochodów. http://www.praca-dealerbmw.pl/home/stanowiska-dealer-bmw/doradca-ds-sprzedazy-samochodow/ Warto się do nich odezwać, może akurat znajdzie się miejsce dla ciebie.

Gość pester

EuroKadra - polecam szukanie pracy przez agencję zatrudnienia, bo naprawdę w ten sposób dużo łatwiej o znalezienie zatrudnienia.

Każdy może coś znaleźć, coraz łatwiej można dostać się do solidnych firm. Potencjał pod tym względem jest bardzo duży.

A jak to będzie dalej wyglądało? Ja po prostu radzę wykorzystywanie okazji, póki takie rzeczywiście się pojawiają.

Nie wiadomo, jak długo będą istniały takie możliwości. 

Gość pessoto

Przez EuroKadrę szukajcie opcji zatrudnienia tzn. przez agencję pracy. Realnie teraz można dostać etat w ciągu kilku dni, a w ciągu kilku miesięcy mieć bezpośrednie zatrudnienie. Akurat ten temat przerabialiśmy już nie raz. W naszej okolicy nie jest łatwo o pracę, a przez nich już faktycznie kilka osób szybko coś znalazło. Jeśli komuś zależy na pracy, to na bank coś znajdzie. 

Gość kemde

Również polecam takie działanie. Skoro przez agencje można się dostać do znanych marek, to po co w takim razie kombinować? Nie ma to większego sensu. Iść do małego prywaciarza, mieć podstawę na papierze? Trochę to pozbawione sensu, ale każdy robi tak, jak uważa. Miejcie rozsądne podejście do tematu. 

Gość mistan

EuroKadra - do nich idźcie. Nie ma żadnych problemów ze znalezieniem pracy. Akurat pod tym względem wiele się zmieniło. Jeśli tylko zależy wam na zatrudnieniu, to coś dostaniecie, a na jakich warunkach, to już całkiem inna kwestia. Na pewno możliwości zdobycia sensownej pracy zdecydowanie są - po prostu z nich skorzystajcie. Realnie - każdy może coś dostać. 

Gość bajkolo

Nie ma problemów - teraz znalezienie pracy przez agencję zajmuje kilka dni, więc jeśli komuś zależy na zatrudnieniu, to coś dostanie. Po prostu tak obecnie wygląda rynek. Chcecie pracować, to na bank coś znajdziecie. A jak będzie dalej, to dopiero czas pokaże. Na pewno nie ma teraz żadnych problemów ze znalezieniem sensownego zatrudnienia.