Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Esterkkkkka

Nie wiem, co robić !!!

Polecane posty

Gość Esterkkkkka

Witam, ma 29 lat. Od 1 roku jestem szczęśliwą mężatką, i od roku osobą bezrobotną. Ta sytuacja mnie dołujeprzez 3 lata pracowałam na umowę o pracę ale z powodu redukcji etatów w firmie straciłam pracę. Ciągle szukam zatrudnienia na umowę o pracę, (obecnie pracuję na umowę o dzieło) , ale mieszkam w takim regionie, ze o prace na etat jest bardzo ciężko. Mam swoje lata, mój zegar biologiczny tyka..maż bardzo pragnie dziecka a ja się martwię jak damy sobie radę? On pracuje nieźle zarabia, mamy gdzie mieszkać, mamy też trochę oszczędnościjenoczesnie wiem jaki ogromne wydatki wiążą się z dzieckiemNie wiem, co zrobić czy zdecydować się na dziecko i przeczekać kryzysczy szukać nadal pracy i wówczas jak ustabilizuje się nasza sytuacja finansowa zdecydować się na dziecko? Prosze o wyważone rady.

Gość Esterkkkkka
Nikt mi nie podpowie....? Wiem, że to moja decyzja ale chciałabym poznać Wasze zdanie, może ktoś doradzi,

Gość klasyka na topie
teraz zacznijcie starania. Uwierz mi zajsc w ciaze nie jest tak latwo jak ci sie wydaje. Pozniej sie okaze, ze beda problemy( tffu wypluc to slowo) i urodzisz dziecko po 40.

Gość trzymaj się
Esterko kryzysy będą zawsze a momentu dobrego na ciążę tak naprawdę może nie być. Poza tym małe dziecko nie musi wcale kosztować majątek, bez połowy rzeczy które rekomendują, można się obyć, kwestia ogarnięcia się.

jak chcesz mieć dziecko to miej i już z pracą dasz sobie radę jak odchowasz maluszka zawsze tak jest nie ma co panikować

Gość ojtam ojtam
dziecko to wcale nie jest aż tak drogie - kwestia podejścia - możesz kupować wszystko nowe firmowe, reklamowanie i wypasione - a możesz kupować taniej, rozsądniej, rzeczy sprawdzone, potrzebne czy nawet używane - mąz nieźle zarabia to dacie radę - wg mnie ważniejsze jest czy jesteście gotowi i chcecie mieć dziecko bo to duża odpowiedzialności i mnóstwo wyrzeczeń

Gość ula kraków
ja bym jednak najpierw postarała się o pracę by być niezxależną od męża , w życiu różnie bywa , dziś porządny odpowiedzialny facet głowa rodzin z dnia na dzień może stać się tyranem lub lekkoduchem.

Gość mam czarny nick ale wstyd..
bzdura , autorka pisze że mąż dobrze zarabia ,mają oszczędności , dziecko -praca pózniej

Gość Esterkkkkka
Bardzo dziękuję wszystkim za słowa wsparcia !!! o otuchy. Myślę, że w końcu zdecyduję się na bycie mamą:)...mam nadzieję, że wszystko się jakoś ułoży...

" On pracuje nieźle zarabia, mamy gdzie mieszkać, mamy też trochę oszczędności" to nad czy tu się zastanawiać:)

Gość pseudonim hania
ula dobrze pisze , faceci są nieobliczalni a kobiety głupie stąd tyle nieporadnych samotnych matek , bez szans na rynku pracy