Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ms8

Imię dla córeczki, niekoniecznie Julka...

Polecane posty

ostatnio widzialam taka 2 letnia dziewczynke na spacerze z babcia, babcia odwrocila sie do malej i zawolala- Łucjo, chodz juz.... osobiscie znam dwie siostry- jedna ma na imie Dobromiła, druga Dobrogniewa, ta druga nazywaja wszyscy Gniewka

Gość Łucja jest akurat dosyć popula
rne w mojej okolicy;) znam dwie małe Łucje (3,5 i 1,5-roczne)

Gość MARTYNA charyzmatyczne?
:D bardzo mnie to rozbawiło:D co w tym imieniu charyzmatycznego?:D

wszędzie, gdzie się nie ruszę słyszę tylko Maja i Lenka... juz nie idzie... sowja corkę nazwałabym troche z niemiecka, ale Vanessa, bardzo mi się te imie podoba, poza tym nie slyszlam, by ktos nazwal tak corkę:)

Gość a ja znam małe Vaneski
ze strasznej patologii i jeszcze Amanda:O masakra straszna:O

Vanessy sa popularne dosyc, ale jakos zle mi sie kojarza, albo Angeliki :O o Rosalindzie nie wspomne

Gość fwefsfsd
ELA

Moja córeczka miała się nazywac Majeczka...JUleczka oczywiście to piękne imię ale sama tak się nazywam;) hehe

Gość a może ona myśli
Liliana, Lilianna, Pola, Paula

wiecie, każdy ma jakieś skojarzenia odnośnie imion, jedne z czymś negatywnym sie kojarzą, inne wręcz przeciwnie:)

ja tez tak mam- np. imie Dagmara mi sie zle kojarzy bo mialam taka kolezanke w klasie- nie lubilam jej- zawsze pozostaje jakis obraz w przeszlosci ktory nam wokol imienia robi taka otoczke- pozytywna lub negatywna :)

Fajny temat ;) tzn dla mnie, bo aktualnie poszukuje imienia dla drugiej córeczki. Wstępnie i niepodważalnie miała być Alicja. jednak, gdy płec się potwierdziła to doszły wątpliwości (bo przecież imie jest na całe życie no i czy bedzie pasować do dziecka) a wiec typy: Alicja Marianna (po mojej mamie, ale mama nie lubiła tego imienia...) Izabela Nina Ewa i co dnia dochodzą nowe imiona a mętlik coraz większy...

Nina kojarzy mi sie z pania zza wschodniej granicy pracujaca w Polsce :P Marianna- zdrobniale to chyba Mania?

Gość ! Terenia !
Anielka dobre, ale trzeba zwracać uwagę na swoje gabaryty, jeśli oboje z mężem jesteście wysocy, a na domiar złego utuczyliście się to wasze dziecko też takie będzie, a wielka i zwalista "Anielka" będzie komiczna.

Gość dssdkksjdks
Frankie_Stein - Jesteś w ciąży?

o ja miło,że ktoś w tych czasach chce moim imieniem nazwać dziecko:), Ewki to fajne babki:P

Antosia, Eliza, Laura. Klara wydają się bardziej oryginalne :) Anielka też ładnie :) Popieram! wybierajmy jak najbardziej oryginalne imiona :D

Gość ! Terenia !
Brzydko Jagoda :O I w ogóle jak można nazwać dziecko jak owoc? :O Te wszystkie Maliny, Jagody to śmiech na sali

Hanka- tak zwracaja sie do mojej cioci- ktorej nie cierpie za jej "pysk", ale Hania to juz jest przesliczne :)

Jagoda ladne, ale wyobraz sobie p. Jagoda Jakastam- prezes, specjalita itd.... jakos nie pasuje :O

moja byla tesciowa ma Aniela, wiec mi sie zle kojarzy :O

Gość Mama Marcelinki
Marcelina. Przez całe życie inna forma. Aktualnie jako mała dziewczynka nazywana jest Marcysią, jako nostolatka będzie mogła być Marcelą a jako dorosła kobieta Marceliną.

Gość Justyś88
Moje typy to: Laura Blanka Bianka Liwia Kaja Nina Lilianna