Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prominujaca

przemieszczajacy sie guzek u dziecka,pomocy :(((

Polecane posty

Gość prominujaca

Dzisiaj w trakcie głaskania po twarzy dziecka wyczulam przemieszczający się malu guzek z boku szczeki przy uchu.Dokladnie znajduje się on na kosci szczękowej.Co to może być? :( Synus ma 22 miesiące.

Gość RSDJIT5
prawdopodobnie węzeł chłonny. tak jakby z boku pod szczeką? dzieci czesto je maja powiekszone, przy kazdym katarze nawet. jesli jest maly, niebolesny, to obserwuj tylko czy zniknie za jakis czas.

Gość Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie wiem co to moze byc, ale ja mam takie cos od jakis 25 lat i nie wiem co to jest, nigdy nie byłam z tym u lekarza i nic sie z tym nie dzieje. Idz pokaz to pediatrze ale nie panikuj

ja miałam często mniej wiecej w tym miejscu wezła chłonnego. Wyłaził od przeziębienia a nawet od zmiany kolczyków (kiedyś mogłam nosic tylko złote). Pamietam, że lekarz kazał to grzać i łazić w szaliku. I zabronił mi tego ruszac. Wyrosłam z tego i już nie wyłazi ;P

Gość prominujaca
wiesz co maly był chory w grudniu,mial powiększone wezly chłonne,ale na ostatniej kontroli lekarz ogladal i powiedział ze wszystko ok.Moze lekko ok 1-2 cm pod ta koscia,ale jak się nim rusza przemieszcza się tak jakby centralnie na szczeke.Nie bolało go jak go dotykałam.

Mój mały ma od ponad roku guzka na węzłach, który powstał po pierwszym przeziębieniu. Lekarz mi powiedział,że to zwapnienie i jeżeli przesuwa się, nie boli i nie rośnie to nic groźnego. Trzeba to tylko obserwować.

Gość jup;
jak sie martwisz, zrob morfologie z rozmazem