Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ga ra da Ma

Rozwód z jego winy - ile ugram jeżeliu zarabia 9 tys na ręke.

Polecane posty

Gość Ga ra da Ma

Mogę liczyć na 4 - 5 tys jeżeli nigdy nie pracowała? Mamy 2 mieszkania - małą kawalerkę która wynajmujemy i to w którym mieszkamy. Czy dostanę po połowie każdego?

Gość pro_KURY_tor
nie..po prostu pójdziesz do pracy :classic_cool:

Gość chyba sobie jaja robisz
A macie dzieci?

Gość jnxhjshbfluwbk
te byle zony to serio sa nie normalne. nie dziwnie sie ze facet cie zostawil... do roboty a nie wyciagac od faceta!!! darmozjad..

Gość Ga ra da Ma
Nie, nie mamy dzieci.

Gość Ga ra da Ma
up :(

Gość uwielbiam polki
czyli teraz facet ma ci placic do konca zycia dlatego ze mu sie chcialo podupczyc ?

Jezeli sad orzeknie rzeczywiscie wine exa to dostaniesz. Nie wiecej niz 1000 zl alimentow i byc moze te kawalerke lub mieszkanie ale tutaj pewnie ze splata roznicy . Jesli rozwod bez orzekania to prawdopodobnie alimentow nie dostaniesz

Gość Ga ra da Ma
A co zrobić abym dostała więcej niz mniej?

Gość E-lena26
autorko jesli nie macie dzieci to z jakiej racji facet ma Ci placić połowe swoich zarobków ? To niedorzeczne :-O

Gość E-lena26
autorko jesli nie macie dzieci to z jakiej racji facet ma Ci placić połowe swoich zarobków ? To niedorzeczne :-O

Gość chyba sobie jaja robisz
to skoro nie macie dzieci to o czym w ogóle mowa? :O Podział majątku - ok, jasne. Ale kasa co miesiąc? Z JAKIEJ RACJI??? :o:o DO ROBOTY SIĘ WEŹ!!!

Niestety nic nie zrobisz. Nie macie dzieci wiec tak jakbyscie nie stanowili rodziny - trzeba sie modlic aby s dostala cokolwiek bo chyba bedzie trudno , moze jedynie tak jak pisalam , mieszkanie

Gość tyle ile się należy
Nic nie zrobisz, dostaniesz połowę ze wspólnego majatku. A jeśli mu winę udowodnisz i sąd tak orzeknie, to alimenty możesz dostać jeżeli ci się sytuacja materialna pogorszy. Jaki powód masz że nie pracujesz? Jesteś cieżko chora? Bo jeśli nie, to idź sobie do pracy, a potem udowodnij sądawi, że ci źle. Nie ma tak łatwo.

Gość Ga ra da Ma
A gdyby było dziecko? Dałoby 4-5 tys?

Gość E-lena26
a gdyby było..Ale nie ma autorko wiec po co to pytanie

Gość Ga ra da Ma
No ale zostawiłam dla niego wszystko, zajmowałam się domem, nie pracowałam.

Gość zegda
nie licz na dużo. sąd w takich przypadkach nie jest szczodry

Gość zenobia pietruszyńskazz
możesz dostać okresowo do momentu znalezienia pracy, ale i na to nie licz

Gość butelka z wodą mineralną
Jak nie macie o czymś pojęcia to po cholerę się wypowiadacie? Sytuacja wygląda następująco, jeśli sąd orzeknie rozwód z twojej winy bądź wspólną winę, to na alimenty mogłabyś liczyć tylko wówczas jeśli nie byłabyś zdolna do pracy lub wychowywała dzieci. Jednak jeśli orzeknie rozwód winy męża to możesz się starać o alimenty jeśli w związku z rozwodem znacznie pogorszy się twoja sytuacja finansowa. Czy tak jest, ustali sąd.Wniosek można złożyć w pozwie rozwodowym lub zgłosić go w obecności męża w trakcie rozprawy. Możesz tez żądać alimentów w odrębnym postępowaniu. Wniosek należy złożyć do sądu rejonowego ze względu na miejsce zamieszkania twój lub byłego męża

Gość wertyukil Iza
sjak nie ma dzieci sąd nie bierze pod uwagę, czy pracujesz, czy nie, tylko czy jesteś zdolna do pracy. Szanse na alimenty minimalne.

Gość miła dziewuszka
Jak lubisz sie bawić zrób to. Udaj że masz depresje, stany lekowe idż do lekarza. A wszystko z jego winyyy to napewno pomoże w zdobyciu wiekszej gotówki.

Gość Ga ra da Ma
BARDZO Ci dziękuje butelka z wodą mineralną :) On chciał to załatwić polubownie ale nie bawi mnie to że spadnie mi stopa życiowa więc wniosę.

Gość a ja sądzę, że
no nie wiem jak to będzie i wątpie ze sąd przyzna Ci 4-5 tysięcy ja jestem dzieckiem z rozbitego małzeństwa-rodzice rozwiedli się, tata mieszka od lat w USA i na dzień dzisiejszy dostaję 880 zł a mam 24 lata, dodam że te pieniądze moja mama sama wywalczyła bo sędzina uważała ze dobrze zarabia więc nie masz co liczyc moim zdaniem na 4-5 tys powodzenia

gdyby autorka byla kobieta z wieloletnim stazem malżenskim, poswiecila np. 20 lat mezowi nie pracujac i nie mialaby juz szans na prace to ok ale po paru nawet latach malzenstwa, mloda kobieta zdolna do pracy, malzenstwo bez dzieci - sad moze w wyjatkowych przypadkach orzec alimenty na okreslony czas i to max 1000 zl . Autorka zapytala czy ma szanse a nie jaka jest procedura :-) niestety taka jest praktyka sadowa. Nawet depresja w przypadku malzenstwa z krotkim stosunkowo stazem nie jest przeslanka do alimentow na ex... wina pozwanego dziala na korzysc ale nie stosuje sie obligatoryinie alimentow w takiej sytuacji jak sie wam wydaje

Powiem tak ja mam dwoje dzieci, nie pracuje , ex zarabial w momencie rozwodu 18 tys. Netto - dostalam 4000 zl na dzieci i czasowo 500 zl na siebie tj. Do czasu znalezienia pracy - malzenstwo 14 lat

Gość Ga ra da Ma
Hm...może jednak czas pomysleć o dziecku.

Gość wredniucha10
a te mieszkania na które się zasadzasz autorko to nabyte w trakcie małżeństwa, czy były jego przed ślubem? to ważne!