Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sammmiiiiiiiiiii

Robicie w ciazy test na hiv?

Polecane posty

Gość sammmiiiiiiiiiii

Ja rodzilam prawie 5 lat temu i lekarz mnie nie skierowal... Teraz caly czas sobie wkrecam, ze moge byc nosicielka-roznie bywa. Moje dziecko skonczy 5 lat w tym roku, ale nie ma zadnych objawow-3 infekcje w ciagu roku, rozwija sie ruchowo i psychicznie bardzo dobrze. Gdyby bylo zarazone, to po tylu latach chyba juz by byly jakies objawy? Normalnie juz w obsesje wpadlam, wiec wczoraj poszlam zrobic test. Boje sie strasznie, wkrecam sobie najgorsze. Zwlaszcza, ze mam jeden problem zdrowotny i na jednej stronie w necie przeczytalam, ze tak moze byc przy nosicielstwie hiv :( Oczywiscie przyczyn tego problemu moze byc wiele, ale ja siedze jak na szpilkach, jesc nie moge. Jutro bedzie wynik badania. Chyba umre z nerwow.

Gość młoda mamusia.;)
Ja robilam ten test na początku ciąży bo lekarz kazał zrobić.

Ja robiłam na początku jednej i drugiej ciąży. A masz jakieś podstawy, żeby sądzić, że jesteś nosicielką hiv? Nie wiem, przypadkowi partnerzy, przetaczanie krwi, zabiegi jakieś?

Gość Eeerrr
Rece opadaja jak sie czyta takie durne posty...

Gość olk
Ja nie robiłam ,rodziłam 2 lata temu i nawet na toksoplazmozę nie robiłam bo niby skąd miałam wiedzieć że trzeba ,moja lekarka mnie nie kierowała a moją koleżankę co zaszła w ciążę trzy miesiące po tym jak ja urodziłam juz kierowała na te badania ,teraz jest taki wymóg dotyczący Hiv że trzeba te badania przeprowadzić .

Gość sammmiiiiiiiiiii
Mialam przed mezem kilku partnerow seksualnych. Ale wtedy hiv byl jeszcze tematem tabu, za mlodu nie myslalo sie o tym. Nie wiem, co zrobie jak test wyjdzie pozytywnie :( Wkrecam sobie, nawet maz sie wczoraj pytal, dlaczego taka dziwna jestem.

Gość sammmiiiiiiiiiii
Zdarzylo sie 2 przypadkowych partnerow za mlodu. Dlatego sie teraz boje... Zmarnuje zycie wszystkim. Nie wiem, musze sie wygadac, chociaz tutaj, bo juz mi slabo sie robi.

Gość sammmiiiiiiiiiii
Ja pytalam lekarza o to badanie na hiv, jak w ciazy bylam, ale stwierrdzil, ze kieruja tylko te kobiety, u ktorych jakies podejrzenie istnieje, np. ktore przyjmuja narkotyki.

Gość pocotooo
jasne,że robiłam,przy pierwszej"turze" badań,łącznie z toksoplazmozą,cytomegalowirusem i innymi dziadostwami,każdy normalny lekarz to zleca'

Gość sammmiiiiiiiiiii
Dlaczego durne posty? Mam problem, chce sie wygadac. Nie wierze, ze za mlodu wszystkie kobiety byly swiete a maz jest ich pierwszym i jedynym partnerem. Dzwonilam wczoraj na telefon zaufania, ktory znalazlam na stronce poswieconej hiv, ale pani nie umiala mi zadnych informacji udzielic. Stwierdzila, ze u dziecka chyba powinny juz jakies objawy byc. Ze nie mam sie martwic i zrobic test.

Robiłam dużo przed ciążą i w ciąży. Przypadkowych partnerów nie miałam, ale kilku stałych tak, oni też kogoś mieli, tak samo mąż- przecież miał jakieś partnerki przede mną.

Gość sammmiiiiiiiiiii
Ja w ciazy tylko robilam mocz, ob, morfologie i na weneryczne.

Gość pocotooo
no to na jakiegoś konowała trafiłaś:("

To chyba zależy od lekarza, ale generalnie kieruje się wszystkie kobiety tak dla świętego spokoju. Gdyby jednak coś wyszło wtedy można ochronić dziecko przed zakażeniem.

lepiej sie przypomniec z tymi badaniami, bo w ciazy mozesz je zrobic, ale nie kazdy lekarz daje skierowanie.

oczywiście. i w pierwszej i drugiej ciazy robiłam

Gość sammmiiiiiiiiiii
No wlasnie-w tych czasach chyba kazdy mial jakichs partnerow seksualnych, dlatego nigdy nic nie wiadomo.

"sammmiiiiiiiiiii Ja pytalam lekarza o to badanie na hiv, jak w ciazy bylam, ale stwierrdzil, ze kieruja tylko te kobiety, u ktorych jakies podejrzenie istnieje, np. ktore przyjmuja narkotyki. " zmień może lekarza ;) hivem mozesz sie zarazic nawet w gabinecie stomatologicznym

Gość tralalalalla
ja robiłam wszystkie badania-ale dostałam tylko zlecenie a za badania musiałam zapłacić,bo do lekarza chodzę prywatnie.Kilka stówek poszło i mam z głowy:) Koleżanka chodziła w tym samym czasie na NFZ i powiedział,że jej skierowania nie da.Sama poleciała do laboratorium,zapłaciła i zrobiła-głowę ma spokojną. Jeżeli chodzicie na NFZ i lekarz nie chce dać skierowania-to waszym obowiązkiem jest iść,zapłacić i sobie to badanie zrobić.Takie jest moje zdanie.

Gość sammmiiiiiiiiiii
Umre do jutra. Wynikn bedzie dopiero kolo 12.

Gość sammmiiiiiiiiiii
Ja teraz to wszytsko wiem-ze bylam nieodpowiedzialna, ze powinnam przed ciaza to badanie zrobic. ale czasu juz nie cofne, chopc bym chciala.

Gość sammmiiiiiiiiiii
Dziewczyny, ja tylko chce z siebie wyrzucic emocje, nie potrzebuje umoralniania. Szkoda, ze mam urlop teraz, bo w pracy mialabym zajete mysli, a tak snuje sie po mieszkaniu i sobie wkrecam.

Gość mamusiasaruni:*
ja robiłam,ale skierowania od lekarza nie dostałam.Sama poszłam i zapłaciłam żeby mieć spokojną głowę.Chyba każda która nie dostała skierowania powinna iść i zrobić na własny koszt.Nie wszyscy lekarze na NFZ chcą dawać skierowania,bo to badanie tanie nie jest.

Gość Lena204
robilam na poczatku ciazy

Gość hmm*hmm
moj lekarz mnie wysmial jak sobie zrobilam na toksoplazmoze i cytomegalie oczywiscie prywatnie,na hiv nie robilam bo maz jest honorowym dawca krwi i jest zdrowy to i ja tez:) Wiadomo mozna zarazic sie wszedzie u fryzjera,kosmetyczki ,stomatologa itp dlatego warto sobie zrobic tymbardziej w ciazy.

Gość hmm*hmm
a ile kosztuje to badanie na hiv?

Gość sammmiiiiiiiiiii
Arszenika-dzieki za dobre slowo. Ja sie pocieszam tym, ze dziecko powinno miec jakies objawy, a skoro nie ma mimo, iz ma juz prawie 5 lat, to jest w porzadku.

Gość sammmiiiiiiiiiii
Ja zaplacilam 32 zl. Majatek to nie jest.