Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sammmiiiiiiiiiii

Robicie w ciazy test na hiv?

Polecane posty

Robiłam, było to wymagane, obowiązkowe. Nie wiem jak w innych miastach, ale u nas trzeba było robić

Gość hmm*hmm
no nie jest ale powinno byc w ciazy obowiazkowe i darmowe

Gość sammmiiiiiiiiiii
Najbardziej sie przerazilam, gdy znalazlam w necie, ze moj problem zdrowotny moze wystepowac przy nosicielstwie-chociaz w sumie isnieje szereg przyczyn powodujacych go. ale w tej chwili tylko o tym mysle. Wczesniej jakos sie trzymalam.

Gość sammmiiiiiiiiiii
Zwlaszcza, ze ten problem zdrowotny mialam w wakacje, gdy bylam zagranica na wakacjach u siostry. Przebadano mnie tam wzdluz i wszerz, ale nie znalezli przyczyny, choc konsylium lekarskie moj przypadek omawialo. Mialam tam pelno badan zrobione-12 probowek krwi wzieli, ale w sumie nie wiem, czy na hiv badanie robili, cukier, morfologia, badania na zapalenia w organizmie-wszystkie wyszly dobrze. W Polsce juz poszlam do swojego lekarza i on tez nie podal hiv jako mozliwej przyczyny.

Gość onaonanoaona
a jakie masz objawy które mogą świadczyć o hiv a nie muszą?

Gość sammmiiiiiiiiiii
Zaniki miesiaczkowania (ale to moze byc wynikiem anoreksji, ktora mialam stwierdzona w wieku 17 lat) i problem z oczami (zgrubienie na cialku szklistym, krwawienie wewnatrz oka-zdarzylo sie 3 razy, ale od prawie dwoch lat nie wystepuja, mam tylko mety w oku).

Gość sammmiiiiiiiiiii
Ja bylam wczesniakiem, wiec zagranica lekarze stwierdzili, ze moze mam nawrot retinopatii. Z siatkowka wszysko ok, nie odwarstwia sie.

Gość sammmiiiiiiiiiii
bylam sie troche przewietrzyc. Naprawde temat hiv jest malo znany. Mam nadzieje, ze jutro sie okaze, ze to tylko moje urojenia sa.

Gość Rozumiem Twoje
rozterki i samopoczucie, jednak badz dobrej mysli, nie ma co sie zadreczac na zapas, nie znasz jeszcze wyniku. Byc moze naprawde teraz wszystko Ci pasuje, jesli chodzi o dolegliwosci. Trzymam kciuki, zeby test wyszedl negatywny !

Ja jestem w 14tc i w 12 lekarz dal mi skierowanie na badania mocz, krew, toksoplazmowa itd i tam tez bylo skierowanie na badania na hiv, hpv i cos jeszcze musialabym na skierowaniu sprawdzic dokladnie

Gość sammmiiiiiiiiiii
Zaluje, ze nie zrobilam tego badania w ciazy na wlasna reke, przynajmniej moglabym uchronic dziecko, a tak nie wiem nic, modle sie, zeby wynik wyszedl ujemny :(

Gość sammmiiiiiiiiiii
Zadzwonilam do Centrum i pani polaczyla mnie z lekarka, ktora 16 lat pracuje z chorymi na hiv. i ona mi dala nadzieje-powiedziala, ze nie kazde ryzykowne zachowanie (seks bez zabezpieczenia) konczy sie zakazeniem hiv. A dziecko 5-letnie niby byloby juz bardzo chore, gdyby bylo zakazone. Te moje dolegliwosci tez moga miec szereg innych przyczyn. Troche spokojniejsza jestem. Dzwonilam wczesniej na telefon zaufania, to tam od niechcenia ze mna rozmawiano, zawiodlam sie na ich "poradach".

Gość sammmiiiiiiiiiii
Pani tez mowila, ze prawdopodobnie juz w wakacje, gdy mialam problem z oczami, zagranica zrobili mi test na hiv, tylko mi powiedziaeli ogolnie-ze to na zapalenia w organizmie.

Gość dfsfsdfsd
ja nie robiłam, ale w sumie nie mam podstaw, żeby sądzic że jestem nosicielką

Gość Ja dostałam
skierowanie od lekarza na te badanie.

Gość sammmiiiiiiiiiii
Widze, ze wszyscy odpowiadaja na pytanie z tematu, ja sie tu produkuje -pisze sama do siebie chyba. W kazdym badz razie ciesze sie, ze wyrzucilam to z siebie.

Gość b.e.a.t.a
Ja robilam, ale w UK to standardowy test w ciazy.

Gość sammmiiiiiiiiiii
Test wyszedl ujemny :D Ale kamien spadl mi z serca.