Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja córka koło roku

Ile owoców dziennie dajecie dzieciom?

Polecane posty

I w jakiej formie? jako przekąska czy jako posiłek?

Banana miksuje z mlekiem mm i dodaje kleiku kukurydzianego - to jest posiłek około 12tej. Dodatkowo dostaje do przegryzienia jedno z owoców: jabłko, mandarynkę, pomarańcza, winogrona, truskawki, brzoskwinkę. Oczywiście zdarza się dzień w którym nie dostanie nic:)

Gość kurka bez pazurka
moje jedzą dużo- i owoców i warzyw. nie liczę tego- często przegryzają owoce między posiłkami

Gość marcyska89
moj dostaje kilka razy dziennie, ale on uwielbia, i sam sobie bierze. w sumie to je z 5 owoców dziennie. warzyw tyle samo.

No moja córka też właśnie lubi owoce i ja jej daje w międzyczasie, tzn po śniadaniu obieram jej na talerzyk owoce i ona sobie wcina, dzisiaj np. zjadła pomarańczę i kiwi jakieś pół godziny po śniadanie,ale sama chciała.

Różnie, zależnie od dnia i ochoty. Zawsze na stole leżą owoce i jak chce to sobie bierze, czasami zdarza się, ale rzadko że podaję jej do posiłku (w sensie jako przekąska). Wczoraj zjadła 3 mandarynki i pół banana.

Starsza z owoców je tylko jabłka, i to nie codziennie. Młodsza 1-2 razy dziennie - banany, jabłka, kiwi, brzoskwinie i ananasy z puszki, mandarynki, praktycznie wszystkie owoce.

Gość dfsfsdfsd
mój syn zjada przeważnie 0,5-1 jabłka i albo banana/mandarynki/gruszkę/maliny - przeważnie daję po śniadaniu i tak ok 15-16 jako przekąskę; syn ma 20 miesięcy

Gość 2-3 razy dziennie
kroję na kawałki banana i kiwi, do miseczek i dla dzieci (dwoje) -jabłko - mandarynki - brzoskwinie z puszki winogrona, córka lubi też khaki jedzą też suszoną żurawinę.

Gość b.e.a.t.a
2 albo wiecej: na sniadanie zazwyczaj owsianka z tartym jablkiem, 2gie sniadanie - banan z jogurtem (w sezonie truskawki, jagody itp), na podwieczorek czesto jablo, mandarynki, rodzynki albo suszone morele.

Gość do poprzedniczki
temat jest o owocach nie w sezonie bo tu jest chyba kłopot. latem wybór jest ogromny.

Gość hmm....hmm...
moje jedza tyle ile chcą (czyli sporo), preferują surowe warzywa i owoce i takie dostają przede wszystkim

Do owocow mają nieoograniczony dostep,ale z racji ich "wstretu do jedzenia" nie obzerają sie nimi ,tylko kiedy chcą to sobie wezmą Owoce są u nas bezlimitowe, lecz czesto jest tak ,ze obiadu by nie jadly, kolacji tez nie, tylko owoce albo Pomidor/Ogórek marchewka, ale jednak glowny posilek jest najbardziej wartosciowy w ciągu dnia :o ...

Gość fanka anka
b.e.a.t.a. jak robisz owsianke dzieicom???

Gość kqqkdmewnfo2q
moj zjada prawie zawsze jablko i banana-zmiksowane jako podwieczorek.

Gość b.e.a.t.a
Platki owsiane zalewam mlekiem, gotuje az wyjdzie gesta papka i tyle. Czasem dodaje utarte jablko, rozgniecionego banana, garsc rodzynkow albo pol lyzeczki kakao. Platkow sypie ok 4 lyzki na szklanke mleka.

Gość mój jadłby same owoce i warzyw
Mój to by jadł same owoce i warzywa. W ciągu dnia często woła że coś chce. Jada do posiłku i jako przekąskę. śniadanie-kubek mleka, banan, pół grahamki drugie śniadanie-owsianka z jabłkiem i rodzynkami obiad zupa warzywna drugie danie ziemniak, dwa gryzy mięsa, duża porcja warzyw-papryka,ogórek, pomidor kolacja płatki na mleku w międzyczasie zje kawałek papryki, pomidora koktajlowego, mandarynkę, grejfruta, marchewkę. no i suszone daktyle, figi, żurawinę.

banana lub pół do owsianki na kolację, na podwieczorek - jabłko, parę kawałków gruszki, winogrona, melon, czasem też na drugie śniadanie do jogurtu coś zjedzą