Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ms.Ocean

Problem za problemem i tak w kółko ....

Polecane posty

Nie wiem czy ktoś to przeczyta czy nie ale czasami mam cichą nadzieje, że może jednak i doradzi co robić, poprostu musze się wygadać gdzieś, nie lubię o swoich problemach opowiadać przyjaciołom bo oni wiecznie mają jedne i te same rady nic nowego do mojego zycia nie wnoszą :( Przede wszystkim moim największym problemem, który mnie wpędza w depresję i kompleksy jest to że do tej pory nie miałam żadnego chłopaka mam 23 lata i ciągle jestem sama, samiuteńka, wszyscy do około się mizdrzą, całują, opowiadają jak to jest z ich drugimi połówkami a ja chuj nic się nie odzywam, bo przecież nie mam nic do powiedznia totalna porażka a potrzebuję tej miłości i wsparcia jak cholera ... :( (umyślnie psuje związek przyjaciółki z jej chłopakiem z zadrości, zazdroszczę jej tego, że ona ma się do kogo przytulić, wyżalić a ja nie, i to jest kolejnym powodem mojej depresji bo ona mnie odtrąca dla niego, już tyle razy mnie zostawiła bo musi się z nim spotkac bo ma on problem itd (ale ciągle powtarza, że przjaźń najważniejsza) a do tego dochodzą te upokarzające momemnty kiedy oni się mizdrzą a ja stoje jak ten debil sama obok bez nikogo, kiedy oni we dwoje idą za rękę to ona specjalnie bierze jeszcze mnie za rękę i tak we 3 idziemy jak te debile, nie dość, że żałosny widok to widoć kto jest tu "piątym kołem u wozu" :( czy ja naprawdę jestem taka beznadziejna ?) Kolejnym problemem jest to, że nie mam pracy od 3 lat siedzę na garnuszku rodziców, muszę prosić ich o każdą złotówkę, przez to oni mnie kontrolują ciągle, gdzie jestem, co robię, bo przecież mają prawo, żyję za ich pod ich dachem ... to jest takie upokarzające :( Ojciec despota, ciągle wszystkich terroryzuje a jak pił to już w ogóle była totalna porażka, prawi mi kazania o tym żebym poszła na studia byłam już tyle razy i na każdym uniwerku mówili goodbye po jakimś czasie mimo tego, że wkładałam w nie mnóstwo pracy :/ i znowu szykany ojca, że głupia, że tępa itd jedyne co słyszę to "idź na studia, idź na studia, żyjesz za moje więc troche szacunku, i o zgrozo najgorsze: o 11 najpóźniej w domu !. Ja mam 23 lata a traktują mnie jakbym miała 15 :( jednym słowem jestem beznadziejna, bez chłopaka, bez pracy, bez perspektyw na przyszłość totalne dno :( i tak od 5 lat jest i od 5 lat chce się zabić ale tu kolejnym problem jestem tchórzem i nie mam odwagi tego zrobić, zamiast tego się tne jak pojebane dziecko emo ale jak poczuje ten ból przez chwile to emocje ze mne schodzą przynajmniej ... i do tego ciągle płacze, czasami tego nie kontroluje idę przez miasto i emocje same się uwalniają i zaczynam płakać ... Pora umierać już chyba :(

Gość bvn5b6b6btrf
idz do psychiatry i to szybko,nie pisze tego zlosliwe ale mam wrazenie ze jestes niebezpieczna powoli dla otoczenia,po lekach pewnie bedzie dobrze

myślałam o tym tyle razy żeby iść, ale jak pójdę to już na zawsze dostanę łatkę "psycholki" ;/ ukrywam swoje problemy przed społeczeństwem, jestem cicha, wstydlia i się nie wyżalam nikogu, wole słuchać innych. Z rodziną też nie mogę o tym porozmawiać, bo już kiedyś próbowałam... wyśmiali mnie, "Ty masz problemy niby jakie ? Masz co jeść, w co się ubraż, pieniędzy tez nam nie brak..."

Gość Autorko_
Na pewno potrzebujesz jakiejś pomocy. Potrzebujesz wsparcia, zrozumienia, akceptacji. Z ich braku wynika cięcie się. Nie zabijaj się!!! Bądź odważna i walcz z przeciwnościami:) A to, ze jesteś sama, to pewnie te twoje problemy czynia z Ciebie smutasa, a tak to już jest, że smutek odpycha. Mężczyźni wola dziewczyny uśmiechnięte.

Ale jak się tu uśmiechać jak nawet powodu nie ma do tego :( Zgnije w tym domu sama, brzydka i bezużyteczna :( A gdzie tej pomocy szukać ? Moi znajomi jak słyszą o tym, ze jeszcze nie miałam chłopaka "Nie szukaj go sobie, sam przyjdzie, baw się póki możesz bo potem będziesz tęskniła do takiego życia" a problem w tym, że ja chce do niego tęskniś, chce wiedzieć jak to jest :( że mam problem z rodzicami "wyprowadź się" gdzie kurwa, za co, do kogo ?

Gość alaldlalala
a kto oprocz Ciebie musi wiedziec ze do lekarza chodzisz?nic nie mow nikomu.Nie myslalas o wyjezdzie za granice?

wiesz ile razy o tym myślałam ? Ale tatuś despota nie pozwala, mam najpierw skończyć studia :( kasy na bilet nie mam, pożyczyć od kogoś też nie mam, zarobić nie dam rady bo pracy brak... poza tym czuje taką dziwną więź z nimi, muszę wiedzieć że oni w jakiś sposób to popierają bo jak nie wypali to zostanę sama, nie będę miała gdzie wrócić, a ja sobie sama nie poradzę w zyciu :( w końcu, zaczną sie dopytywać wszyscy gdzie tak łaże, co robię a kłmastwa mi się kończą powoli :(

Gość Autorko_
Na początku napisz w ogóle gdzie mieszkasz?? Duże miasto czy raczej małe miasteczko??. Duże miasto daje większe szanse.

małe miasteczko do 50 tys. mieszkańców, rodzice nie są skłonni mi pomóc jeśli chodzi o przeprowadzkę, a znojomi z większych miast mają swoje problemy :/

Gość nbnhgchgchfg
w takim razie nigdy nie dorosniesz.pracowac mozna nawet w mcdonald jakby ci naprawde zalezalo,podejrzewam wiec ze poprostu jestes rozwydzona mentalnie gowniara ktora lubi narzekac i zazdroscic wszystkim wokol,mamy cie poglaskac po glowie i pozalowac cie?zapomnij

zawsze szczery, skoczyć też nie skoczę bo się boje nie mam na tyle odwagi ... -.-

Gość nbnhgchgchfg
co za wredota,jeszcze od jedynej kolezanki ktora ma rozwala zwiazek,naprawde masz zaburzenia a piszesz jakbys miala 13 lat