Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perfectionsss

Czy powinno sie zglaszac zlodzieji benefitow?

Polecane posty

Gość perfectionsss

Co myslicie ? Gdybyscie wiedzieli ze ktos pobiera benefity a robi to nielegalnie, czyli klamiac i chowajac swoje dochody. Co byscie zrobili?

Gość moim zdaniem too
takich kłótni już było tu wiele nie wiem czy sama bym zgłosiła, może.. ale nie potępiam tych co zgłaszają

Tak. Nie popieram przestepczosci,i kazdy kto lamie prawo pownien zostac ukarany.

Gość daisy303
tak, choc wiekszosc tutaj popiera zlodziejstwo i powie, ze nie. Ale jak by ktos im cos ukradl pewnie pierwsi by byli na komisariacie.

Gość wredniucha10
zdecydowanie zgłaszać!!!

Gość starocie shit
tak, jak najbardziej zareagowałabym jakby ktoś właził sąsiadowi przez okno, wyciągał portfel czy okradał państwo w którym żyje, i chce żeby się mi i dzieciom żyło w nim jak najlepiej, uczciwie. A te pieniądze mógłby iść na coś użytecznego a nie nierobów i złodziei:o

Gość perfectionsss
Mysle ze to cos wiecej niz kradziez sasiadowi przez okno, bo ma z tej kradziezy dochod caly czas. Zglosilam dzis jedna dziewczyne ,( rozmowa byla na temacie o pzaurkach) za to oberwalo mi sie ladnie :D:D coz zdannianie zmienie . Nie toleruje przestapstwa i tyle.

Gość daisy303
perfections bo wszyscy od razu uwazaja, ze zazdroscisz i dlatego zglaszasz. Bardzo dobrze zrobilas. Czytalam ta "rozmowe" wczoraj i wiem, ze wszystkie naskoczyly na ciebie.

Gość jak najbardziej zglosic
!!!

Gość hjdbsjbhcsj
zalezy jaka jest sytuacja. Znam rodzine wielodzietna ktorej zaden benefit sie nie nalezal bo ojciec pracowal (nie zarabial wielkich pieniedzy). Ale nie starczalo na zycie. Po prostu. Zycie jest coraz drozsze a nie liczy sie dochod na glowe tylko ogolny. Trzeba kazda sytuacje ropatrzyc indywidualnie. Zglaszac tych ktorzy bezczelnie biora i nic sobie z tego nie robia, oszukuja na wszystkie strony.... Ale wiem ze sa przypadki kiedy naprawde potrzebujacy musza isc okrezna droga zeby dostac i jakos przezyc. Czasami ci oszukujacy latwiej dostana benefity niz ci ktorz naprawde potrzebuja. Dlatego pomyslcie czasami zanim kogos zglosicie, nie wszystko jest takie oczywiste.

Nie trzeba zglaszac panstwo samo dojdzie do tego ze ktos oszukuje i wtedy bedzie musical wszystko oddac

Gość fdkjshfkjdshf
Taaak okrezna droga :D:Dskoro nie chca im dac benefitow ,znaczy nie maja tak malo ! Ale kombinator zawsze znajdzie obejscie sytuacji :)

zgłosić wszystkich cyganów na początek. A jak i komu to się zgłasza?

Gość ffshddfkjdshfkjdf
wpisz benefit froud w google :)

Nie znam nikogo kto bierze ale nawet jakbym znała to nie moja sprawa. Naprawdę mnie to nie obchodzi. Ale znam taką paniusie- Polke z resztą- której życiem jest weszenie kto bierze benefity i ile. Zawsze się tym podnieca. Straszna baba. może na tym topicu siedzi :D No...ale jak ktoś nie ma życia to przynajmniej ma jakiś cel.

Oczywiście, że tak. Skoro oczekujemy czegoś od państwa (chociażby przyjazdu policji jak trzeba) to nie możemy przymykać oka na oszukiwanie systemu.

Gość daisy303
charmsy popierasz zlodziejstwo?

dzięki. Nie wiedziałem że taka strona jest. Zachowałem w ulubionych na pewno się przyda

Nie zglosilabym bo i jak? Ja sie nie interesuje tym ile kto ma i ile kto pobiera i skad, to i nie wiem. I naprawde nie obchodzi mnie to ile kto pieniedzy ma i z jakich zrodel. ma to ma, nie ma to nie ma. Nie lubie robilc ludziom balaganu w zyciu, to nie moja sprawa i nie moj styl. Jesli ktos oszukuje panstwo, to jego problem i problem jego sumienia. A nie moj problem. Tymbardziej Polakow nigdy bym nie zglosila bo to moi rodacy i nie podlozylabym nikomu swini. Wy doniesiecie na Polke, a za rogiem tysiace Somalijczykow wyludza zapomogi. Macie klase to zajmijcie sie wlasnym zyciem i wlasnymi pieniedzmi a nie pieniedzmi innych ludzi.

Gość d.wood
Fajna Polka, czyli w przypadku gdyby np. Polak okradal ci mieszkanie sasiad nie powinien reagowac, bo to w koncu nie jego sprawa?

Wlamywanie sie do cudzego mieszkania to cos zupelnie innego niz zagladanie do cudzego portfela i donoszenie na kogos.

Gość d.wood
jedno i drugie to okradanie kogos.

Gość hhgfggfyjgygyfgy
o prosze, tink! juz w akcji. :D d.wood, Tink!, belle de jour, spod jakich nickow tu jeszcze piszesz? skad wiem? bo w dziale redakcji d.wood zglaszala, zeby usunac tematy o Tink! w ogole styl pisania ten sam i ta chora zazdrosc o benefity i pomoc od panstwa ktorej ona nie dostaje. :D

Jesli nie rozumiesz i mylisz pojecia to odsylam do mojego pierwszego postu. Ty doniesiesz na rodaka, a za rogiem setki innych emigrantow wyludzaja zapomogi. Poza tym skad wiesz kto i ile ma pieniedzy i skad i dlaczego tak naprawde tym zyjesz, poswiecasz na to swoja energie i uwage zamiast skupic sie na sobie?

Gość d.wood
he? obsesje jakas macie :o

Gość neverrrrr
Flana Polka pytanie jest o złodziei benefitów a nie Polaków.Doniosłabym niezależnie od narodowości. I nie musiałabym zaglądać do portfela.Często ci złodzieje lubią sie chwalić jacy to oni są "zaradni" i biorą nielegalnie.A czasem to jest oczywiste. W końcu jak sie okaże że mogą pobierać to przecież nie zabiorą im tych benefitów. Różnica między okradaniem komuś domu a nielegalnym pobieraniem benefitów jest głównie taka że tu okrada sie jedna osobę (mniejsze zło?:D) a w drugim przypadku okrada się państwo.

Gość hhgfggfyjgygyfgy
Tink! ciebie mozna poznac od razu po stylu pisania i po braku umiejetnosci czytania ze zrozumieniem, bo do tepej mozgownicy trzeba wbic mlotkiem, nie da sie przetlumaczyc. poza tym beneficiki tak cie raza w oczka ze to czuc az na odleglosc. ciagle sie o to do wszystkich czepiasz. ah biedulka, sama nie dostaje to i inni nie powinni wedlug niej. :D a jak tam dziecko potworek i smierdzacy maz ciapak?

Gość hhgfggfyjgygyfgy
oho, juz usunela wypowiedz o gremlinie. tink! nie kompromituj sie.

Gość d.wood
:o