Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piję i płaczę...

Mszczę się na mężu, że nie poukładało sie po mojej myśli

Polecane posty

Gość piję i płaczę...

Zbliżam się do 30-stki. Od roku nie mogę się odnaleźć sama ze sobą w nowym otoczeniu. Z pozoru niby wszystko jest w porządku, ale mi to nie daje ani szczęścia, ani satysfakcji... wszyscy zgodnie twierdzą, że wydziwiam, że "inni mają gorzej". Ale ja naprawdę straciłam grunt pod nogami, tak po prostu... i trudno mi sobie wyobrazić dalsze bycie przy mężu... takie bycie dla samego bycia - to nie dla mnie :(

Gość quqwettyyy
Pracujesz?

Gość trhrt
nic nie ro\zumiem z twojego postu, masz problem z komunikacja, maz pewnie tez cie nie moze zrozumiec 1. nie chcesz juz byc z mezem bo go nie kochasz czy zmusil cie do mieszkania w miescie ktoregfo nienawidzisz czy nie mozesz pracowac bo on ma taki kaprys za co do cholery ty sie mscisz na tym biednym mezu??

Gość piję i płaczę...
Na dzieci nie możemy się zdecydować, bo "za mało pieniędzy", bo jesteśmy "zbyt odpowiedzialni", aby fundować im taką niepewną przyszłość itd. A tak szczerze, z mojej perspektywy, to chyba przegapiliśmy ten moment, aby poszerzyć rodzinę... ja mam własną firmę i zarabiam średnio, ale chyba nie najgorzej - 2 tys., tylko za cholerę nie daje mi to satysfakcji... firmę prowadzę 2 lata, ale czuję, że czegoś mi brak...

Gość piję i płaczę...
Chcę być z mężem, ale on dostał pracę w innym mieście, przeprowadziłam się tam, ale za diabła nie mogę się odnaleźć... od roku szarpię się sama ze sobą... i wyładowuję frustrację na nim. Nie wiem dokąd to zmierza, nie wiem co mam robić. Odejść, bo nie umiem się odnaleźć w kolejnym nowym miejscu?

Odejść, bo nie umiem się odnaleźć w kolejnym nowym miejscu? x nie, odejsc i dac szanse mezowi na znalezienie lepszej osoby

Gość nckfk
A czego chcesz tak w ogole?

Gość madziuaniauw9ww
chcesz miec dziecko a on nie?

Gość jhgjgjhgj
a w jakim mieście teraz jestes?

Gość piję i płaczę...
i ja pierdolę - to ja :)

Gość piję i płaczę...
W Katowicach niestety... a mój dom powinien być w Szczecinie...

Gość to chyba nie jest
takie proste żabencja ;) bo może szczęścia trzeba szukać w samym sobie, a nie w tym, że ci je dawał mąż albo żona? pomyśl o tym autorko!

Gość Autorko i żabko
Nikt nie jest idealny, jak tego zostawi, to w innym też jej nie będzie coś pasowało. Często jak się raz ucieknie, a tym bardziej od MĘŻA, (coś wyjątkowego Was przecież połączyło, to nie jest jakiś pierwszy lepszy facet, ale MĄŻ) to później jest taki łańcuch rozstań... i w efekcie tęskni się to męża. v Autorko, podstawą jest rozmowa, czy mówiłaś mężowi o swoich odczuciach? Czy on Cie rozumie? Zrozumienie zbliża i nawet jeśli jedna strona chwilowo trochę się poświęca, to można się jakoś w tym odnaleźć, ale powinien Cię trochę wesprzeć w nowym miejscu. v Nie zawsze w związku jest wszystkiego po równo, raz może Ty jesteś "słabsza', innym razem, on może być "słabszy". Grunt to, żeby wspólnie dojść do pewnych wniosków, wspierać się i nie wymuszać na drugiej osobie ważnych decyzji. Może Twój mąż boi się, że w finansach sobie nie poradzicie i akurat tak daleko znalazł dobrą pracę, z troski o Ciebie, o Was. Może trzeba na to szerzej spojrzeć. v A z czego wynika ta pustka w Tobie, czego Ci brakuje? Domu? to chyba nie do końca o miejsce chodzi, tylko to może brak spełnienia kobiecego, ogniska domowego, życia rodzinnego. Może jednak chciałabyś mieć dziecko? Ile masz lat? Nie można tego w nieskończoność odkładać albo tylko przeliczać na pieniądze. Później będzie dużo kasy, ale dla kogo je wykorzystasz, jak będziecie sami...

Gość piję i płaczę...
moralizujesz, a nie czytasz... v mąż ma wulgarnie mówiąc "wyjebane" na moje uczucia... v on się niczego nie boi, poczuł pieniążki i okazało się, że rodzina to moje marzenie, a nie jego! v Nie wiem z czego wynika ta pustka, mam prawie 30 lat... może z braku dziecka? może z tego, że nie odnalazłam jeszcze siebie? niby mam talent i pracę lepszą niż przeciętna Polka, ale nie daje mi to ani szczęścia, ani satysfakcji...

Gość Asdfgjklbvcdrtui
Ja od 10 miesiecy mieszkam w miejscu zamieszkania faceta. Jest mi cholernie ciezko. Nie mam do kogo ust otworrzyc, nie mam jak nawet zawierac przyjazni, znajomosci. Jedyna osoba z ktora normalnie rozmawiam jest moj facet. Wbilam sie w jego swiat, do jego rodziny a sama jestem bez nikogo. To jest cholenie ciezkie i tez staram sie walczyc z dnia na dzien - szukam pracy(bez skutku), mysle o zapisaniu sie na jakis kurs. Ale nie potrafie sie tu za nic znalezc. Wiec rozumiem, co czujesz. Ale wierze, ze z czasem nam obu uda sie zbudowac w naszym nowym miejscu wlasny swiat, i wtedy wszystko bedzie inaczej wygladac.

kochasz ,ale nie chcesz tak żyć ,razem ale osobno ,bez wspólnego celu.On nie widzi twoich rozterek,wyjedź od niego-jesli możesz-do rodziny na północ ,na 2 tygodnie,zobaczysz co zrobi.Inaczej sie tam udusisz