Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agoraaa,,, ...,,,

do szpitala z dzieckiem

Polecane posty

Wlasnie jade do szpitala z moja 17 mies corka. Od niedzieli ma biegunke dzisiaj nad ranem wymiotowala i robila kupe chyba z 10 razy od 5 rano. Bylam u lekarzabi wystawil mi skierowanie ale nie wpisal ile dni mam zostac tylko przyjecie do uzgodnienia. Czyli jezeli bedzie ok to do domu a.jak nie to zostajemy. Boje sie troche... mozecie napisac co.musze wziac do szpitala dla dziecka?

Gość bezzzzesnu
ubrania na zmiane, pampersy, cos do picia, reczniki, kosmetyki do m ycia, pizame, kapcie, jakies zabawki/ ksiazeczki, ulubiona przytulanke

Do szpitala: Książeczka zdrowia (+ karta szczepień chyba, że szczepienia są w książeczce) Grupa krwi (jeśli dziecko miało robioną) Swój dowód + pesel dziecka (chyba, ze pesel masz w książeczce) ubranka/piżamki dla dziecka pieluchy+ kosmetyki dla dziecka woda (dziecko przy biegunce musi dużo pić, ale to pewnie wiesz... myślę, że na wstępie dadzą małej kroplówkę/ki) Zabawki- jakieś ulubione Oraz rzeczy dla siebie- książka, gazeta (jak mała np. uśnie), jedzenie, picie

Gość aaaaasssskkkkkaaa1
dokładnie to co napisala kolzanka wyzej:jak jest mozliwosc wez laptopa bedziesz mogla dziecku bajki puszczac itp,i dla siebie jakis dres, kosmetyczke, recznik, kapcie

Gość aaaaasssskkkkkaaa1
zalezy jaki szpital, znajoma ma 1,5 roczna corke i jak byla w szp. to pytali czy chce ich mleko, czy swoje ona akurat swoje miala.

Dziekuje za pomoc. Narazie spakowalam najpotrzebniejsze rzeczy bo nie wiadomo czy zostaniemy, a maz mi pozniej dowiezie. A dlaczego mogliby ja zatrzymac? Kiedy bedzie odwodniona? Wydaje mi sie ze nie jest. Duzo pije placze lzami i sika

no najprawdopodobniej dadzą jej kroplówkę. Czy zostaniecie? Nie wiem... lekarzem w sumie nie jestem, ale jak powiedzą zostać, to zostańcie.

Jezeli bedzie trzeba zostac to na pewno zostaniemy. Nie bede ryzykowac zdrowiia corci. Tylko ciekawi mnie jak oni takiemu maluchowi kroplowkebdaza

mogą jej podac na wszelki wypadek kroplówkę nawadniającą, tak robią zazwyczaj, jesli już przyjedziesz

Gość delicioussly
jesli dziecko od niedzieli ma biegunke i nic nie przechodzi to na tysiac procent zostaniecie w szpitalu, szczegolnie ze dzis piatek i jak was przyjmą to dopiero w poniedzialek wlasciwie dowiesz sie co dalej

Gość delicioussly
a kroplówke podaja normalnie-wenflon w ręke i kroplówka ....i dziecko ma lezec/siedziec spokojnie dopóki kroplowka nie zejdzie

to możliwe, musisz pilnowac w razie czego małej

Na szczescie nie musialysmy zostawac. Ale spedzilam w szpitalu 5 godzin. Wyniki wszystkie super kroplowki nie dostala ale jak sie darla omg! Byla tak zmeczona ze spac nie mogla a pielegniarka wyszla i pyta co jej jest bo strasznie krzyczala to mowie ze zmeczona a ta do mnie z tekstem to niech ja pani uciszy bo my nie mozemy pracowac. Tak sie wkurzyla i mowie jej a co mam ja zakneblowac? I poszla sobie. Boze co za ludzie