Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vghfjbmn77

kochane pomóżcie co jecie zamiast chleba?

Polecane posty

Gość vghfjbmn77

i ogolnie produktów z białej mąki?? jadłam wafle ryżowe ale gdzieś znalazłam informacje, że maja wysoki indeks glik. wobec tego co mam jeść - co by mi ten chleb zastąpiło ?

Gość Poduszka_na_igły
Zgadza się, wafle to zły pomysł. Zamiast białego pieczywa jedz ciemne, pełnoziarniste. Moożesz urozmaicać bo wybór jest naprawdę duży...

Gość za stawy
a pieczywo razowe też wykluczasz z diety? ma dużo błonnika :classic_cool:

Gość vghfjbmn77
no prawde mówiac od stycznia nie jem wogole pieczywa nic tylko te wafle a tu nagle sie dowiaduje ze maja wysoki ig. a co myslicie o pieczywie typu vasa? a razowemu pieczywu to nie ufam ;/ jakos nie wierze ze nie dodaja do niego białej mąki. kiedys jadłam pumpernikiel no ale nie za bardzo mi smakuje

Gość vghfjbmn77
ALE TAM JEST MAKA PRZENNA W TYM PRZEPISIE ;/ CO PRAWDA PEŁNOZIARNISTA ALE JEST..

Ale zjesz dwie kromki takiego chleba i się najesz a po zwykłej pszennej to tak średnio z sytością :) Nie będę Cię namawiała. Chleb ogólnie jest ciężko zastąpić czymś. Wszystkie te chlebki fitness to jedno wielkie gó...

Gość vghfjbmn77
HMM CHYBA MASZ RACJE:) moze tez sie skusze na ten chleb:)

Gość khkhna.......
ja nie jem pieczywa juz rok. wczesniej tez mało jadłam wolałam co innego. jak sie odchudzam nie jadam żadnych węglowodanów. jadam: serki, jogurty, jajka, warzywa na ciepło i na surowo, owoce w ograniczonych ilościach. przy mniej restrykcyjnej diecie możesz jeśc płatki owsiane, kasze gryczana lub jaglaną.

Gość khkhna.......
nie jadam żadnego ani chrupkiego ani ciemnego. jesli już cos zbożowego to wole płatki

Gość weronka :);0;)
mozez upiec sobie z otrab owsianych jak na dukanie albo z fasoli jak na south beach oba chlebki sa dietetyczne