Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ketty55

Kara dla trzynastolatka

Polecane posty

Gość Ketty55

Mojemy synowi Michałowi każałam wrócic od jego kolegi o 20 a przyszedł o 21:30 tak się o niego bałam. Nie odbierał telefonu. Macie pomysł na kara dla niego?

Gość czekolada_mleczna
zabrać internet na tydzień

dlaczego sie spóźnił ? dlaczego nie odbierał telefonu ?

Gość Ketty55
Mówi że zapomniał i nie szłyszał telefeno, ale już kilka razy tak zapomniał i już nie wiem co z nim zrobić.

Ja bym zabroniła na drugi raz iść do kolegi. Powiedziałabym, że nie mam zaufania bo mnie wiele razy zawiódł, a Ty się martwiłaś. Drugi raz znowu bym tak postąpiła. Na trzeci spróbowała zaufać ponownie, mówiąc, że jeśli się spóźni chociażby minutę, będzie zero wychodzenia z domu.

Gość Ketty55
Jak wyłączem mu neta to pójdzie do kumpli ,, pouczyć się" lub na deskę. A w komórcie ma iternet.

Gość ale ze mnie filEciara
witaj w klubie , odcinam net i zero wyjsć na dwór , tylko luka jak koledzy hasają pod blokiem

to skoro tak " zapomina " zabierz mu telefon - bo itak przecież z niego nie korzysta w celu do którego został mu dany .

net w komorce to nie to samo... bynajmniej dla mojego jak się gra online przez skypa do tej pory nie zdarzył mu sie taki numer:)

Gość ale ze mnie filEciara
gotuje teraz bo mój oczywiście dopiero raczył wrócić ze szkoły ( cały przemoczony) chętnie poklikam za godzinke -1,5 o 13 nastoletnich młodzieńcach

Gość czekolada_mleczna
stara śpiewka zasiedziałem się i nie słyszałem telefonu....

Komóreczke skonfiskowac na okreslony czas ,a dac mu jakis stary bez bajerow jesli macie, a jesli nie to jakos dziecko 13 letnie przezyje tydzien bez komorki A co do spoznienia sie to po szkole prosto do domu,a teraz zacząl sie wekend posiedzi sobie grzcznie w domciu,i w pon prosto do domu po szkole ,tak z 3 dni szlaban na wychodnego go otrzezwi

Gość gleedys
Dla mojej 15 latki najgorsza kara to teraz zabranie telefonu, zakaz neta przerabialismy...po 2 dniach miala juz to w nosie....Ale rzeczywiscie w dziesiejszych czasach zakaz neta to najgorsza kara :D

Gość incognito*
dokładnie,w dzisiejszych czasach brak dostępu do internetu dla nastolatka to dramat

Gość pinacolada8439
Wyjedź z mężem jutro na zakupy i powiedz, że będziecie za godzinę. A wróccie o 22.00 i nie odbierajcie telefonów. Gwarantuję, że się osra ze strachu, a jak wrócicie, to powiedzcie, że nie słyszeliście telefonów. Powinno dotrzeć. Inna karą jest szlaban - moja mama stosowała i pomogło. Skoro nie można mu ufać, że wróci o czasie albo zadzwoni, to nie wychodzi wcale. Ważne, zeby teraz zdecydowanie reagować, bo za parę lat obudzicie się z ręką w nociku - na starszego nastolatka szlaban już nie podziała.

Gość Ketty55
Jescze ma młodszą siostre ma 11 lat i ciągle kłóczą się od komputer.

No ale popatrz, mija juz doba od syna wyczynu, a ty jeszce zadnych dzialan w tym kierunku nie podjelas...to nie jest dobre postepowanie, bo ile dni jeszce zleci kiedy sie na myslisz???albo nawet ostatecznie machniesz reką na to bo to bylo jakis czas temu Odrazu z gory powinnas z synem porozamwiac i z marszuu wyciągnac konsekwencje a nie dni beda leciec ,a ty bedziesz glowkowac co tu wykombinowac :o

Gość incognito*
po jej kolejnym wpisie tak:D

Gość Ketty55
Po pierwsze rozmawiałam z synem i miał taką kare że od wstania nie wyjdzie na dwór,ale myśle nad taką co go nauczy czegoś. Po drugie to zadna prowokacje. Nigdy nie mieliście rodzieństwa i się z nim nie kłóciłyście?

No to jak już dostał jedną karę to chcesz mu jeszcze drugą wlepić żeby się lepiej poczuć? :o

Gość Ketty55
Nie. Poprustu chcę żeby sięnauczył

Nie chcę być odebrana jako złośliwa, ale czego ma się nauczyć? Że mama mu da tyle razy karę ile będzie chciała... nie wiem jak dla mnie 1 przewinienie = 1 kara a nie kilka. Sorka jeśli cię rozdrażniłam :) Nie było to moim celem.

Aha..zeby sie czegos nauczył,no tak..ale to kiedy konkretnie synowi oznajmiosz calosc kary? W siepniu czy jeszcze przez kolejny tydzien bedziesz sie namyslac ?A moze przy niedzielnym obiedzie cos ci na mysl wpadnie? Zdaje mi sie ,ze jestes lekko jakas przymulona, jak rozmawiasz w taki sposb z dziecmi ,ze cos zaczynasz a za kilka dni wyrywasz sie jak Filip z konopi i dokanczasz,albo i nawet nie ,to nie dziwie sie synowi,sze moze faktycznie nie zrozumiall ciebie z godziną powrotna do domu .Dosyc ułomnie to wszystko ustalasz