Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alina[]

szukam bajki dla dzieci z niepelnosprawnymi bohaterami

Polecane posty

Gość alina[]

znacie moze jakies ?

Gość strawberry:):)
Listonosz Pat

Gość ale ze mnie filEciara
bajki do oglądania czy opowiedzenia ? do opowiedzenia to nie problem ułożyć :) podejrzewam że chcesz pokazac swoim dzieciom ctz "równość" podoba mi się !

Gość ale ze mnie filEciara
a z przymrużeniem oka .... to daj im poczytać kafe , ileż tu niepełnosprawnych intelektualnie BOHATERÓW :D

Gość alina{]
chccialbym cos do ogladania -moja corka chodzi do przedszkola integracyjnego i czesto pyta dlaczego Michał nie chodzi itp....oczywiscie staram sie mu to tlumaczyc ,ale mysle ze z bajek wiecej by zrozumial

Był kiedyś taki odcinek Barneya i przyjaciół właśnie o dziewczynce która nie miała ręki, myślę że ten odcinek by wiele pomógł. Pozdrawiam.

Gość alina[]
dziekuje

Gość prinessaofpersia
w listonoszu pacie tez jest bohater-kolezakna syna pata która jezdzi na wózku

Gość milka i lovvee
i o ile sie nie myle w Małym Billu

W "świecie Elmo" było duo dzieci niepełnosprawnych, poszukaj na torrentach, na pewno coś ściągniesz, w Cliffordzie (ten wielki, czerwony pies) ale w tej części jak on był szczeniakiem (Chyba "szczenięce lata Clifforda") też był ogrodnik, który jeździł na wózku i niewidoma sąsiadka no i pierwsze, co mi przyszło na myśl to Ołowiany Żołnierzyk bez nogi :)

Gość gość
hej ja do ostatniego wpisu o klifordzie szczenięcych latach to tam siąsiad jeżdził na wózku a dziewczyna była niewidomą ogrodniczke.Równiesz w ,,klifordzie" (jak on szusz był dorosmym duzym psem) koleranka emili elizabet jedziła na wózku,oraz był odcinek o psei ktury pomagał niepełnosprawniej starszej kobiecie (i sam miał jakies problemy z tego co pamietam, a po mimo tego kliford i resta sie z nim sie bawili).Równiesz w jednym z odcinków ,,Niedzwiedzia w dużym niebieskim domu" był odcinek z niewidoma wiewiórką.W przygodach ,,Małego billego" tesz wystempuje chłopiec na wósku,W jednym z odcinków ten chlopiec jest jednym z gównych bochaterów(w odcinku w kturym przychodzi do nowej szkoły i w tym w kturym odwiedza malego bila w domu).Oraz moge polecic równiesz bajke (coprawda dla dzieci od 6 a morze nawet 7 lat) o chłopcu pelswicku ktury 11 moze 12 letnim chlopcu ktury jezdzi na wósku hodzi do wyklej szkoly ma przyjaciół i zwykle normalne rzycie (bo tam niepełnosprawnośc jest pokazana jak cos normalnego wyczajnego).

Gość gość
W starej wersji Franklina byla postac gąski ktora chodziła o kulach.

Gość gość
W niedzwiedziu w duzym niebieskim domu byl odcinek o niewidomej myszy