Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ananaiikkkaa25

Zgupiałe nastolatki coraz to głupsze pokolenie ?

Polecane posty

Gość to tak boli
ja jestem z rocznika 88 i też jestem w szoku co się dzieje z tą dzisiejszą młodzieżą.. wszędzie sex, narkotyki, chlanie, rozbieranie, przeklenstwa.. im ktos bardziej robi z siebie kur...we/menela tym lepszy...

nie chodzi o rózicę pokoleń ale o różnicę w zachowaniu - przykład - jako kobieta przechodzę koło grupki mniej więcej znajomych mężczyzn - z daleka słyszę jak sobie rozkosznie przeklinają ale kiedy sie zbliżam grzecznie milkną , mówią dizń dobry :) a jak znikam za rogiem powracają do swojej kwiecistej rozmowy . Kiedy zbliżam sie do grupki młodzieży ktoś powie dzień dobry - oczywiście - ale czy przestanie choć na chwilę ubarwiając swoje wypowiedzi ? skądże . widzisz różnicę ?

Gość Widzę że same
Też tak myślę , nie podoba mi się jak jakiś gówniarz przeklina czy coś podobnego ale nie jest tak że tych "zepsutych" jest większość, jak widzę oceniacie tylko po facebooku. Oczywiście gimnazjum to jeden wielki burdel ale w szkole średniej już wszystko się to segreguje

nie chodzi o rózicę pokoleń ale o różnicę w zachowaniu - przykład - jako kobieta przechodzę koło grupki mniej więcej znajomych mężczyzn - z daleka słyszę jak sobie rozkosznie przeklinają ale kiedy sie zbliżam grzecznie milkną , mówią dizń dobry :) a jak znikam za rogiem powracają do swojej kwiecistej rozmowy . Kiedy zbliżam sie do grupki młodzieży ktoś powie dzień dobry - oczywiście - ale czy przestanie choć na chwilę ubarwiając swoje wypowiedzi ? skądże . widzisz różnicę ?

Gość Widzę że same
Też tak myślę , nie podoba mi się jak jakiś gówniarz przeklina czy coś podobnego ale nie jest tak że tych "zepsutych" jest większość, jak widzę oceniacie tylko po facebooku. Oczywiście gimnazjum to jeden wielki burdel ale w szkole średniej już wszystko się to segreguje

Gość fobistra
taaaa, rodzice moja sasiadka z mężem pracuje , staraja sie jak moga, mieszkanie , warunki a córka dwa lata nie zadała w liceum, dużo pali nie dlatego że cięzko tylko nie prowadziła zeszytu, nie chodziła wystarczyło chodzić, odrabiac prace domowe i chociaz zaliczać na niskich stopniach i by zdawała sami nauczyciele mówili, liceum to nie ma wygórowanych wymagań a ona nie chodzi, rano wychodzi do chłopaka 20 lat juz niedługo i w 2 klasie jest i na półrocze znowu jedynki i znowu nie zda już prawie nie nastolatka ale chodzi o to że rodzice nie mają wpływu , przecież jej nie przykuja do karolyfera, nie będa jej bić :Ojak ktos widzi wine rodziców to musi być idiotą co życia nie zna

No i oczywiście bez komentarzy typu "bo starsze pokolenie zawsze uważa się za lepsze" się nie obyło. Jak tutaj koleżanka wyżej zaznaczyła tu nie chodzi o różnicę w pokoleniu tylko różnicę w wychowaniu. Za moich czasów też się przeklinało paliło piło i bawiło do upadłego ale ludzie znali podstawowe zasady etyki rozumiecie o co mi chodzi ? Dziewczyny nie robiły sobie zdjęć z wypchanymi cyckami z palcem w ustach robiąc przy tym miny jak by miały zaraz obrobić pałkę jakiemuś kolesiowi bo zwyczajnie były na tyle inteligentne że wiedziały że takich rzeczy się nie robi bo to źle świadczy o nich samych o brakach w wychowaniu i tak dalej. A tutaj chodzi o to że dzisiejsze nastolatki tak robią bo nie są inteligentne a co za tym idzie nie zdają sobie sprawy że fotkę widzi milion ludzi w tym sąsiedzi rodzina i znajomi, mało tego nikt tego nie potępia tylko jeszcze bije brawo i nakręca cały ten durny show. Mam sąsiadów którzy mają 15 letnie córki, mam ich w znajomych na Facebooku, wrzucają zdjęcia z libacji z imprez albo z domowych prywatek, tyłki wypinają robią "lody" butelką po piwie a pod tym komentarze typu " Jesteście super, seksowne, ruchałabym was, walę konia, sexi dupeczki i tak dalej" Czy waszym zdaniem to jest normalne ? NIE to nie jest normalne, to jest chore.

Gość 22 lata i 2 bachory
ELEMENT OF ONE dokladnie tak, to jest chore i nic wiecej. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx "Dziewczyny nie robiły sobie zdjęć z wypchanymi cyckami z palcem w ustach robiąc przy tym miny jak by miały zaraz obrobić pałkę jakiemuś kolesiowi bo zwyczajnie były na tyle inteligentne że wiedziały że takich rzeczy się nie robi bo to źle świadczy o nich samych o brakach w wychowaniu i tak dalej." xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx nawet na taki pomysl by czlowiek nie wpadl bo liczyly sie inne wartosci a takie zachowanie uznane by bylo jako patologia z burdelu czy cholera wie skad. taka dziewczyna zostalaby od razu zlinczowana jako puszczalska i tyle. malo kto by odwazyl sie na nasladowanie jej. Raczej nikt.

mało tego , później owe panienki jako mniej więcej dorosłe kobiety śa bardzo zaskoczone , że maja taka a nie inną opinię . Tak jakby powiązanie jednego z drugim przekraczało ich możliwości . A przecież dbanie o dobre imię , dbanie o swój wizerunek - czy nie jest ważniejsze niż dbanie o swoja i tak nadmiernie pielęgnowaną powierzchowność ? wiem , że to na wyrost - ale kto zwiąże sie z taka dziewczyną ? jaki pożądny , moralny , pracowity chłopak zechce taka za żonę ? Tylko taki sam jak ona - młodzieniec dla ktorego dobra zabawa to upicie ise n a maksa przy pomocy wódki i wspomagaczy , uwalenie ise trawą - w najlepszym wypadku i unikający pracy i zobowiązań jak wampir słońca .o moralności w sferze seksu nawet sie nie zająknę . I co dalej ?

nie trzeba być nawet zbyt mądrym ,zeby wiedzieć ,zę taka para - kaleki pod względem moralnym , kulturowym ,bez cienia zahamowań - pożądając tylko tego co służy przyjemności spłodzą i wychowają następne pokolenie takich samych a nawet gorszych jak oni . Bo rodzice jeszcze moze coś pamiętali z wychowania choć zalew wolności szybko to wypłukał . Ale ich dzieci ?

Gość na dzien ? nie swiecisz sie
moim zdaniem przesadzacie 🖐️ kiedys nie mialy jak robic tych fotek bo zwyczajnie nie bylo takiego sprzetu za 10 lat dorosna i bedą to samo gadac o mlodszym pokoleniu co wy mam para znajomych nastolatek i zadna nie wystawia tylka na widok publiczny :O jeszcze 3 lata wiekszosc moich kolezanke w liceum to byly dziewice

Gość na dzien ? nie swiecisz sie
taak kiedys bylo super lanie nastolatkow na goly tylek, znecanie sie mezow nad zonami i zadnej pomocy znikad a gdy glebiej w historie wejsc to jeszcze lepiej: czasy niewolinictwa, gladiatorow, palenia "czarownic" na stosie, walki o honor na asmierc i zycie, wojny teraz to mamy raj w porównaniu ztym co bylo kiedys :)

Gość Maggie Mae
A ja mam 16 lat czyli sie wpasowywuje w wiek osób o których rozmawiacie i chciałam zauważyć z mojej perspektywy, że przypadki jakie opisujecie owszem, zdarzają się, ale to nie jest większość osób. Większośc jednak zdecydowanie trzyma normę. Większośc dziewczyn w moim wieku jest dziewicami, nie pije,nie pali,nie ćpa i się uczy. A są też takie które dziewicami nie są, ale np. są z jednym chłopakiem ponad rok to wtedy wydaje mi się, że też nie można przesadzać i czegoś takiego również krytykować. Także nie ma co dramatyzować :)

taaaa, kiedyś to wszyscy byli porządni a teraz to się każdy kurwi. :D haha Kiedyś mi ojciec opowiadał co się na imprezach działo :) Ja wam proponuje, żebyście się wreszcie dziećmi zajęli, to nie będzie patologii. Wszyscy moi patologiczni znajomi z różnych etapów edukacji mieli "wolną rękę" od rodziców. Nie mieli obowiązków, wszystko im było wolno i mieli co sobie tylko zażyczyli. Jak rodzice WYCHOWUJĄ dziecko to nie ma takich kwiatków. Napisała małolata 93 która nie ma zdjęć na fejsie (nie jestem brzydka)

Gość Augustyn12344
Niestety macie racje. Sam mam już prawie 18 lat i to co się dzieje to jakaś masakra. Oczywiście nie biorę w tym udziału tylko slyszę jak inni się chwalą np. że zrobiła koleżance palcówke tańcząc w klubie i wszyscy wielkie łał na to, i strasznie dużo tego nawet szkoda czasu pisać bo większość jest ohydna. Wniosek jest jeden to IMPONUJE i większość chcą się w ten sposób dowartościować.

Gość qwetrty35
Rozwalają mnie takie spierniczałe dziunie, które przedwcześnie stetryczały i wspominają z sentymentem "swoje czasy" i narzekają na upadek obyczajów, mimo że same 5 minut temu nosiły pieluchę[i łoiły wino za 5 zł na ławce w parku].. Co ci pozostanie za 20 lat jak juz teraz lamentujesz jak 80-letni zgred? W dodatku narzekasz na głupotę, a sama inteligencją nie błyszczysz i nie potrafisz sklecić w miarę składnego zdania. Ja mam 35 i nie widzę żadnego zepsucia- młodziez jest jaka była- owszem świat się bardzo zmienił, technologia poszła do przodu, ale gdyby nastolatek sprzed 20 lat tez mógł wrzucić w sieć foty z piątkowej imprezki i wypisywać brednie na kafe, to lepiej by się nie zaprezentował.

Widocznie ślepa jesteś i to bardzo. Zmieniło się bardzo dużo pod względem moralności ludzi i nie gadaj bzdur że kiedyś gdyby były aparaty fotograficzne i telefony z kamerą to co trzecia nastolatka wrzucała by swoje zdjęcia z palcem w dupie do netu bo tak by nie było. Żyłem w latach 90 i wiem jak było i wiem jakie były wartości a to że nie było komputerach to nie znaczy że gówno wiem i gówno widziałem.

Gość qwetrty35
Nawet moja babcia, lat 80, jest bardziej otwarta i mniej skłonna do odsądzania od czci i wiary:) Akurat pracuję z młodzieżą i to taką- nazwijmy to- "trudną" i sa to normalne dzieciaki. No ale utworzyło się tu kółeczko wzajemnej adoracji złożone ze stetryczałych frustratów z zanikami pamięci:) [a może byliście wyrzutkami zajetymi wyciskaniem pryszczy i waleniem gruchy pod "twój weekend" i nie wiecie nawet jak bawili sie "popularni" koledzy:) ]. Nie przeszkadzam już. Pomstujcie dalej, pierniki

Polecam Ci coś na poluzowanie pośladków bo za bardzo się spinasz :) Nie ma tutaj żadnego kółka własnej adoracji tylko większość osób ma po prostu odmienne zdanie od Twojego i to już sprawia że wysuwasz takie głupie wnioski przeciwko nam. Nikt tutaj nikogo nie faworyzuje, a to że sobie słownie przytakujemy to właśnie dlatego że mamy podobne zdania na temat nastolatek które zamiast mózgu mają w głowie styropian. Chyba widzisz że opinii takich w których też z nami się tutaj nie zgadzają też jest całkiem sporo a czy my ich nazywamy kółkiem własnej adoracji ? Nie bo od tego jest forum żeby wymienić własne zdanie i sobie porozmawiać. A co do tego że pracujesz z młodzieżą, moja ciocia też pracuje z młodzieżą i nie jedno mi już gadała na temat tego co potrafią zrobić i uwierz mi że kiedy ja chodziłem do podstawówki takich rzeczy się nie robiło.

Gość idę o zakład że
ja mam 12 letniego syna i potwierdzam wszystko co tutaj czarnulki napisały ! Od zawsze się starałam , dużo rozmawiałam ,ba ! teraz nawet przeszłam na 1/2 etatu by poświęcać mu więcej czasu , efekty znikome :( ps :The Element of One czy to twoja sołówka w stopce ? jeśli tak ,to winszuję ,majstersztyk.

Gość idę o zakład że
solówka :D

Gość jalinkada
Ja jestem rocznik 88.. a więc mam 25lat ,to chyba nie jest różnica pokoleń?! A to co robią 15,16,17 latki mnie przeraża. za moich czasów tego nie było :/

Gość pinacolada8439
Coś w tym jest. Ja mam 28 lat, szalałam za młodu, dużo imprezowałam, piłam itp, ale pewne zachowania zwyczajnie były piętnowane. W LO tylko kilka dziewczyn w klasie uprawiało seks, przy czym były w stałych związkach. Teraz chyba normą jest bzykanie się na imprezach już w gimnazjum. W moim liceum była jedna taka dziewczyna, o której wszyscy mówili, że puszcza się na imprezach i generalnie nikt z nią za bardzo nie chciał rozmawiać. Pamiętam, że na imprezach często dyskutowaliśmy np. o polityce, problemach społecznych, systemie. Każdy przeklinał, ale piętnowało się taką typową głupotę. A teraz widzę na fb wpisy mojej 15-letniej kuzynki, które wyglądają jak smsy - same emotikony, skróty, błędy ortograficzne na porządku dziennym. Przerażające, a najbardziej to, że jak my będziemy mieć 40-50 lat to to pokolenie będzie w wieku lat mniej więcej 30. czyli porodzą dzieci, będa pracować. Co oni przekażą swojemu potomstwu? Efekt będzie taki, że na starosc otaczac nas będzie społeczeństwo debili:o

Gość pinacolada8439
Cytat kuzynki z fb (mam nadzieję, że tego nie czyta): "wgl to u cb huja widać rzycie huj xd " Co to ma być?? dziewczyna jest licealistką ...:o

Gość pinacolada8439
Autokorekta poprawiła - ona "chuj" pisała przez samo "h"

Gość 22 lata i 2 bachory
ja bylam nastolatka pod koniec lat 80/90 i pamietam jak u nas na podworku spacerowala 17-letnia dziewczyna w miniowce. Od razu poltkowali o niej, ze jest puszczalska i pali papierosy i nikt nie chcial sie z nia zadawac. a argument ze kiedys nie bylo sprzetu jak aparaty fotograficzne czy komputery jest smieszny. To nie ma nic z tym wspolnego co sie dzieje teraz.

Gość morgardo dryff monst
Programowo rozwala się rodzinę, kwestionując autorytet rodziców. Popatrzcie co się dziej w Szwecji, która jest w awangardzie tego "postępu".