Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ananaiikkkaa25

Zgupiałe nastolatki coraz to głupsze pokolenie ?

Polecane posty

xxx idę o zakład xxx ps :The Element of One czy to twoja sołówka w stopce ? jeśli tak ,to winszuję ,majstersztyk. xxxx A dzięki za miłe słowo, tak to moje, to jest dopiero intro do nowego kawałka nad którym pracuję :) xxxx crazy monkey xxx The Element of One Heh, widze że jesteś z mojego kontinuum czasowego, ja 29 lat, nooo jeszcze 28, ale rocznik 84. i cóż jest tak jak piszesz, za naszych czasów tez sie chlało, paliło trawe, miziało z dziewczynami itp, ale takiej degrengolady jaka panuje obecnie wśród nastolatków nie było. xxx No właśnie, piszą tutaj że my tacy święci i w ogóle a to nie prawda bo ja wcale święty nie byłem tak samo jak większość moich znajomych ale gdybyśmy mieli wtedy tak rozwinięty dobrze internet i aparaty to nikt z nas nie dawał by do neta "takich" swoich zdjęć bo szacunek i kultura była. Owszem zdarzały się takie elementy ludzkie którym brakowało dobrego wychowania i pewnie by w tamtych czasach taką fotkę ktoś wrzucił do neta ale za pewne byłby zjechany przez każdego na wszystkie fronty i odechciało by się tego do końca życia. Chodzi o to jak wielu ludzi tutaj już napisało że mamy dzisiaj młodzieżową degradację. Kiedyś 15 latka też mogła pokazywać cycki i dupę i pisać sobie komentarze w stylu seksualna niebezpieczna i inne takie zboczone srety ale zwyczajnie tego się nie robiły bo wiedziało się gdzie jest granica normy. Dzisiaj takiej granicy nie ma albo jest tylko że pokolenie głupsze i nie wie w którym miejscu powinno się powiedzieć stop.

Gość marian hejter
im tego nie wytłumaczysz, ze robia swoim dzieciom krzywde, nie da sie zyc nie zachowujac norrrm spolecznych, nawet indianie je mieli, to oczywiste, zwczyczajnie dziec robia to co chca, a rodzcie maja to gdzies, ktos spije w koncu ta gorycz

Gość marian hejter
ja sie do tej pory zastanawiam jak 14 latka moze uprawiac seks? :D tez chodzilem do szkoły i wiem ze jaki byl poziom emocjonalny, to mit ze dziewczyny dojrzewaja wczesniej, owszem ale fizycznie moze, psychicznie to wciaz mala dziewczynka, z petem w ustach uzywajaca wulgaryzmow

Gość Joker z batmana lol
zeby tylko 14 latka hahahaha a tu nawet 12 latki juz poczynaja sobie jna tym polu, naprawde zaczyna cos byc nie tak

allium Bo rodzice jeszcze moze coś pamiętali z wychowania choć zalew wolności szybko to wypłukał . Ale ich dzieci ? Ja tez widzac co dzieje sie z dzisiejszsmi podlotkami krece glowa. Ja tez bylam w tym wieku(wcale nie az tak dawno) i niektorych zachowan sobie nie wyobrazam. Oczywiscie jest wielu ambitnych i dobrze wychowanach mlodych ludzi..

Gość Joker z batmana lol
ale nie ma sie co smiac, nikt sie nie interesuje tymi mlodymi ludzmi, a jeszcze gorsi od tych mlodych gluptaskow sa 30 letni faceci ktorzy bez ogrodek byzkaja malolaty, czy to sa normalni ludzie?

Gość Joker z batmana lol
tu jest przyklad brany od doroslych,m tu jest problem

Gość malinowa magda zzzzzz
ja tez jestem w szoku co sie teraz dzieje, jeszcze zabawkami sie dizeci powinny bawic a nie interesowac sie juz seksem analnym, to jest chore do czego teraz dochodzi

Gość jasne jasne jasne
przejmujecie sie, ci mlodzi ludzie beda bardzo nieszczesliwi na wlasne zyczenie

a moze tez, troche winny jest i w nas? bo przeciez to my jestesmy matkami, ciotkami, chrzestnymi?

Gość 22 lata i 2 bachory
moze to smieszne ale ja pamietam jak w wieku 14 lat chcialam isc na moja 1 randke :D z 16-letnim sasiadem .D Matka zamkbela mnie w domu na klucz. nie uwazam, ze to jest dobry pomysl zamykac ale kiedys rodzice nie bali sie byc rodzicem i nie bali sie odpowiedzialnosci i potrafili zabronic. Mojego 1 chlopaka mialam w wieku 18 lat i z nim stracilam dziewictwo. Co uwazam jak dla mnie i tak bylo jeszcze za wczesnie ale sie ciesze, ze nie przezylam tego jako gowniara z gowniarzem :-O Teraz ja zyje za granica i jak widze matki ktore chodza z z 13 latkami do gina po tabletki anty to mi sie niedobrze robi :-O

Gość unicorn_
to pewnie trochę generalizowanie, ale jakieś ziarnko prawdy w tym jest. Według mnie wiele czynników ma na to wpływ - zresztą tak z reguły jest, że nie ma jednego powodu. Ale m.in. zamerykanizowanie społeczeństwo - np. w tym MTV ciągle pokazują te programy z ameryskańskimi nastolatkami - tak jakby to miał być wzór do naśladowania (pewnie mtv chodzi tylko o kasę i jaki to wpływ będzie miało na polskie nastolatki ma w nosie, ale zobaczcie jak oni się zachowują - może to jest śmieszne, ale to nie jest wzór do naśladowania). Także te piosenkarki amerykańskie - przecież dla takich nastolatek to też automatycznie staje się wzór do naśladowania, a wszystkie ubierają się wyzywająco, albo nago, śpiewają o seksie, używają wylgaryzmów itp. itd.

Gość unicorn_
aha, i dodam, że to zazwyczaj tak jest i tak samo ci wszyscy pseudoartyści i ci tworzący te różne filmy - nie obchodzi ich naprawdę jak bardzo negatywny wpływ będzie miało to co robią na odbiorców (szczególnie te nastolatki nie potrafią do tego podejść z dystansem) - ważne tylko aby jak najwięcej ludzi to obejrzało, najlepiej jeszcze żeby to jakiś skandal wywołalo to zwiększy to oglądalność... i tak samo teraz te polskie film-wypociny podróbki amerykańskiego kina... tylko po co iść do kina na nieudolną podróbkę, jak można obejrzeć oryginał(choć wiadomo zdarzają się wyjątki, ale piszę o ogólnej tendencji)... i to też przecież tylko dla kasy... zawsze chodzi tylko o kasę, ona ludzi pozbawia sumienia... dlatego cały kapitalizm jest wadliwym ustrojem

Gość Lillith szatan 666
podejrzewam ze jesteście ze wsi i z małych miejscowości i zetknięcie z duzym miastem i jego obyczajowością was zbulwersowało, i zwalacie to na fakt, że "młodsze pokolenai są coraz gorsze"

Głupio mi narzekac na "dzisiejsze " nastoolatki bo sama mam juz najstarsze dzieci w tym wieku, mimo ze nigdy sie nie neglizowaly, nie wymykaly w nocy prze oknoo na parapetówki,sexy fotek nie wysylaly, to jednak wedlug mnie to jest kwestia czasów, mody, trendyy Za moich lat panowal kult hippisowski i sama "potajemnie" w nim bralam udzial,lecz mialam glowe na karku, nie cpalam, aktualnie panuje kult pokaz cycki bedziesz cool,przykre no ale taka prawda

Chociaz powiem ,że moi rowiesnicy w latach mlodzienczych rowneiz uzywali sobie wolnosci i to dosyc nieraz ostro ,tez byla przemoc, ekperymentowali z uzywkami,no ale nie ma co ukrywac ,ze obecne małolaty zbyt wczesniej dojrzewają i 13 latka zamiast zachowywac sie jak 13 latka, stara sie upodobnic wizualnie jak i lubieznie do doroslej juz kobiety :/

Gość Jolanta z malborka
własnie, tez eksperymentowali, ale na pewno nie mieli po 13 lat, to jest ta roznica, to juz nawet nie 16 czy 17

Gość Jolanta z malborka
gdzie moja matka mogla sie tak zachowywac, przedtem wypraszano z potancowek dzieci, nie bylo ze boli, a teraz stare byki nie maja objekcji zeby bzykac dziec, bo to sa w koncu dzieci

Gość Lillith szatan 666
ja w 1995 pierwszy raz zapaliłam marihuane a miałam wtedy 14 lat, więc coś sie nie zgadza w tej waszej wyidealizowanej wizji lat 90.

Gość pani zofia
ja bym raczej wina obarczyła rodziców bo głupie to się nie rodzą przecież

Gość pani zofia
a faktycznym problemem obecnej młodzieży jest BRAK ZAINTERESOWAŃ co leży w gestii rodziców

to wszystko dlatego że dzisiejsza młodzież szczególnie nastoletnia. Nie ma żadnych obowiązków. Matka ugotuje upierze posprząta a córka czy syn siedzi przed Kopem TV czy lustrem i się maluje i stroi. Na dodatek większość rodziców nie ma czasu na wychowywanie swoich pociech. Pracują po 10 do 12 godzin czy gonią za karierą i kasą. I takie są potem skutki wychowania.

Gość Jolanta z malborka
mok kolega cpal benzyne motorynki, tylko ile tego bylo przedtme a ile jest teraz, roznice sa wyrazne

Gość jhkhjjkr67
Z tym brakiem zainteresowań to faktycznie macie rację. Większość nastolatek jak zapytam czym się interesują to mówią " niczym " albo " nie mam żadnych zainteresowań " Mam 21 lat i często umawiałem się z takimi 16tkami albo 17tkami i zawsze na pytanie o hobby padały słowa że nie mają takich albo jak już to że imprezy ze znajomymi albo dyskoteki :D

Do ""Lillith szatan 666 "" kochana, to nie jest idealizowanie wizji lat 90, skąd ze, przynajmniej w moim przypadku, nie uwazam,ze lata 90 byly takie super ,bo tez bylo wiele wiele nieprawidlowosci, no ale co do mentalnosci mlodziezowej to nie ma co ukrywac ,ze kiedys dzieciaki ,małolaty KRYŁY sie ze swoja eksetrewagancją, jak juz chlalo sie wino to potajemnie w krzakach na bajorach,z fajkami czy kwasem tez sie chowalo,bali sie konsekwencjo jakie by byly podczas przylapania, a teraz to nawet coraz mniej malolatow zamierza z tym sie kryc, nawet nie ma zamiaru sie z tym chować, nie boi sie konsekwencji,na legalu publicznie eksperymentuja ,i wiedzą ze mama pomarudzi, a zaraz jej przejdzie Tak jak swoje jakiejs rozneglizowane fotki trzymalo sie grubo zakopane ,pochowane po kątach, w książkach ,gdzies aby rodzicom to w łapy nie wpadlo, teraz to sie publicznie do sieci wzuca i mms sobie przesyla :/ Coraz wiecej jest bezwstydnosci i bezkarnosci Nie ma co ukrywac ze takiego małolata powinno sie systemem kija i marchewki trzymac w ryzach,a w wiekszoci nie ma ani jednego ani drugiego

Gość Lillith szatan 666
najwieksza fala narkomanii przypadła w polsce na lata 90, to powszechnie znany fakt, teraz liczba narkomanów jest znacznie niższa, według wszelkich danych.

Lillith szatan 666 - bo wtedy jeszcze nie bylo tylu osrodkow odywkowych monarow, to dopiero wchodzilo w system, obecnie jest wiele takich instytucji pomocnych dla osob z nalogami czy narkomania czy alkoholizm, i tutaj nasze terazniejsze czasy mają plus, ze osoba z problememma sie gdzie zwrocic czy udac Rowniez pomoc psychologiczna nie jest juz tematem tabu,ani powodem do wstydu, to tez jest plus

Gość Lillith szatan 666
zresztą to wasze narzekanie jest stare jak świat. Mój ojciec w latach 90 gadał podobnie do was, "tylko telewizje teraz nastolatki oglądają cały dzień", "pokolenie debili", "za dużo komiksów sie naczytałaś", "zero szacunku dla starszych", "w twoim wieku to ja o nauce myslałem a nie o randkach" itd. zajmijcie sie lepiej swoim życiem, zamiast sie oburzac jak stare baby, ze młodzi ludzie robią to co robia od zawsze - szaleją i sie buntują.

Ano wlasnie...szaleją i sie buntują, wszystko ok, tylko niech to bedzie w granicach zdrowego rozsądku aby pozniej nie plakac gdy sie jakas krzywda stanie ,wtedy jest skowyt i płacz

Pokolenia urodzone po 1989 czyli w tzw wolnej już Polsce to amoralna dzicz i hołota. A każdy pózniejszy rocznik to coraz gorszy. Leniwe to to, głupie roszczeniowe zero szacunku dla innych, masa narcyzów , egoistów, egocentryków bez odrobiny choćby empatii, życzliwości dla innych. Kto to wychował nie mam pojęcia.