Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rombo34124

dlaczego ludzie krytykują samobójców? zwłaszcza w tym kraju ja sie im nie dziwię

Polecane posty

Gość senkaczowy
"samopoczucie innych osób ma być powodem do życia? " To w takim razie po co zajmujesz nam czas? Po co ten topic? Masz racje wszyscy zostanmy uzalajacymi sie nad soba egoistami i patrzmy tylko na siebie. Niech inni nas nie obchodza. Super podejscie! od czego sie zaczyna, od zainteresowania inna osoba, zeby choc na chwile przestan myslec o sobie.

Gość M i M
prawdziwy rambo z autora :D

I jeszcze twoje slowa nie dali mu sensu zycia, smieszny jestes. Kto ma ci dac sens? Oni,zart jakis. Zycie jest podzukiwaniem, dodwiadczaniem smakowaniem jego wszelkkch ptzejawow, sam musisz znalezc sens

Nie wierzysz w pieklo nie martw sie ono wierzy w ciebie

Gość senkaczowy
Święty Michale Archaniele! Wspomagaj nas w walce, a przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądź naszą obroną. Oby go Bóg pogromić raczył, pokornie o to prosimy, a Ty, Wodzu niebieskich zastępów, szatana i inne duchy złe, które na zgubę dusz ludzkich po tym świecie krążą, mocą Bożą strąć do piekła. Amen.

Gość Rombo34124
wiecie co jest najgorsze? ze jezeli tego nie zrobie bede prawdopodobnie takim samym ochydnym, smierdzacym staruchem włóczacym sie po ulicy jakich miliony w tym kraju, z mordą paskudną, ze aż niedobrze sie robi, starającym sie dociagnac to marne i bezsensowne zycie do konca, kupujacym jakies podłe zarcie w Biedronce

Gość M i M
rambo, nie sztuka jest popelnic samobojstwo sztuka jest przejsc przez zycie tak "aby nikt przez ciebie nie cierpial i nie plakal":)

na szczescie to zrobisz, przeciez jestes panem swego losu :-) myk myk idz sie zabij, jednego kretyna bedzie mniej na swiecie :-)

Gość Rombo34124
może gdyby mnie pokochała jakaś piękna dziewczyna to miałbym po co żyć niestety one okazały sie zakłamanymi sukami, które przyniosły same rozczarowania, wolały tych złych, myślały pipą a moze miałem pecha, nie wiem

Gość senkaczowy
Rambo byl waleczny, silny, nie poddawal sie tylko walczyl, wiec nie wiem skad ten nick autorze

a zeby troche pocwiczyc "tegi" umysl rambo to pytanie: - przychodzi do ciebie przyjaciel lub brat/ siostra i mowi, ze ma zamiar popelnic samobojstwo - co mu mowisz?

Gość senkaczowy
żadna cie nie pokocha, bo jestes egoista.

Gość Rombo34124
pytam sie jaki ma powód

Gość Rombo34124
senkaczowy - ale one wlasnie kochaja egoistow

pytam sie jaki ma powód x a on/ ona odpowiada: "po co się meczyć niepotrzebnie? człowiek z wiekiem traci wszystkie złudzenia" "może gdyby mnie pokochała jakaś piękna dziewczyna to miałbym po co żyć" x i co mowisz?

Gość Rombo34124
ja wierze w reinkarnację i moze to ta róznica, piekło odpada, nie przeraża mnie bo go nie ma najlepszy okres życia człowieka to 16-25 lat, a skoro mam już kilka lat więcej to po co to ciagnąć w tym okresie są najpiękniejsze lata, milości, przygody, a potem to już strata czasu skoro nie przeżyłem prawdziwej miłości - zresztą z WINY dziewczyn, które się na mnie nie poznały, to po co sie dalej w to bawić? w pewnym momencie życie przynosi więcej rozczarowań niż szans na realizację marzeń

Gość Rombo34124
mówię jej - zróbmy to razem, nie będziesz sama po drugiej stronie

Gość Rombo34124
skoro bym się zdecydował na dziecko to musiałbym być odpowiedzialny i nie powienienem wtedy zakonczyć życia i ta osoba również ale jest powód dla którego nie mam dziecka - po prostu NIE CHCĘ jego powoływac na ten świat, gdzie jest więcej cierpienia niż szczęcia to byłby własciwie sadyzm wobec niego

Gość Rombo34124
zresztą skoro nie przeżyłem prawdziwej miłości - odwzajemnionego uczucia od pięknej dziewczyny, to dziecko też nie moglo sie przytrafić

niuniek, ja nie mowie teraz o tobie, mam cie kompletnie w dupie, pytam o to co bys powiedzial innej osobie, ktora mialaby realny zamiar popelnic samobojstwo i przyszlaby (naiwnie) do ciebie z tym tematem x rozwijajac twoja siostra mowi, ze ma dosyc, i popelni samobojstwo razem ze swoim dzieckiem - co mowisz?

Gość Rombo34124
ten temat dotyczy tego dlaczego ludzie krytykują samobójców i czy są ku temu powody moim zdaniem nie ma osoby które odbiegają od zadanego tematu typu zawsze szczery są proszone o wypierdalanie stad i będą ignorowane

Gość Anna88320
też nie widzę sensu życia i kiedyś próbowałam to zrobić, zostały blizny na rękach

Gość Rombo34124
to wyżej to podszyw powiedzaiłbym jej, że musi podjąć tą decyzję sama

Jakis czas temu samobojstwo popelnila dziewczyna, ktorej nigdy wczesniej nie znalam. Juz od pierwszej nocy , gdy dowiedzialam sie o jej smierci to zaczela mi sie snic. Czego ona chciala ? Modlitwy ? Tak ,modlilam sie za nia, ale zastanawialam sie po co jej moja modlitwa, bo przeciez chyba juz wystarczajaco ludzi za nia odprawilo modly. Myslalam tak do czasu, az w koncu , gdy mi sie przysnila kolejny raz przekopalam caly internet w poszukiwaniu odpowiedzi. Doczytalam wtedy, ze samobojcy juz w chwili smierci zaluja, ze to robia , ze chcieliby za wszelka cene odwrocic czas, ale jest na to juz zbyt pozno. Teraz ich dusze blakaja sie i prosza o pomoc, o modlitwe tysiace istnien ludzkich.

to zalezy jesli ktoś ma bolesną chorobę i zostało mu kilka tygodni, to powinno się uszanowac jego wolę! ale jeśli ktos sie chce zabić bo ukochana go opuściła to zamiast szacunku powinno się go powstrzymac.