Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M a l i n k a

Co Wasze dzieci lubią jeść?

Polecane posty

Gość M a l i n k a

dziewczyny, macie jakieś fajne przepisy na dania dla dzieci w wieku 8 miesięcy? wiem, że jest ich dużo w internecie, ale napiszcie co smakuje Waszym tak naj naj:-)

Gość p;tyjh
naleśnik + mus jabłkowy lub biały ser + cynamon ZMIKSOWAĆ Moja uwielbiała ale musi być odpowienio słodkie i zmiksowane na jednolitą masę. Naprawdę pychota :)

Gość M a l i n k a
myślisz, że mogę taką już podać w tym wieku?

Gość M a l i n k a
tak, chodziło mi o zupkę. Dziękuję, czy są jeszcze jakieś propozycje?

Moja w mniej więcej tym wieku lubiła dania z makaronem i pomidorami, więc i pomidorówka i makaron z sosem. Lubiła i nawet lubi brokuły gotowane. No i też zupę rybną (z łososiem albo pstrągiem) z ziemniakami.

Gość M a l i n k a
mój jeszcze nie ma ząbków, więc makaronu nie pogryzie. Miksowałaś zupkę?

Gość tikal
łosoś gotowany

Ale nawet jak nie ma ząbków to miażdży dziąsłami, więc taki drobny makaron typu gwiazdki może jeść. Zupy nie miksowałam, ale warzywa drobno kroiłam albo tarłam na tarce.

Gość tikal
syn w ósmym miesiącu nie miał jeszcze żadnego zęba ale juz nie miksowałam, pamietam bo dziwiłam się, że słoiczki dla 8 m-cy to papki

Gość M a l i n k a
Macie jeszcze jakieś propozycje? po pomidorowej wyskoczyły małemu plamy na buzi. Chyba jeszcze poczekam z pomidorem

Gość zonaKraka
Mój też zupy, pomidorówkę robiłam głównie z lanymi kluskami, jak jeszcze słabo gryzł to mu zgniatałam jarzyny. LUbił jarzynową, krem z pora, brokuła- dawałam z grzankami. No i ryby lubił, od początku właściwie, dawałam pieczone z ziemniakami albo miksowałam z zupą.

Gość M a l i n k a
a pomidorówkę robiłyście znormalnych pomidorów czy z przecieru np. w kartoniku?

Gość b.e.a.t.a
Risotto: troche pora poddusic na masle, dodac 1 miarke ryzu, 1 miarke warzyw (np. tarta marchew, groszek), 2.5 miarki wody i gotowac na wolnym ogniu az woda sie wchlonie.

Gość oczywiście pomidorowa
z lanymi kluskami, rosół, jarzynowa, buraczkowa. Mięso z indyka w sosie z ziemniakami i buraczkami lub marchewką karmelizowaną

Gość M a l i n k a
o, bardzo dziękuję za przepisy!

Właśnie dziś robiłam małej pomidorową z piersią kurczaka na koncentracie. Fajna jest brokułowa. Można robić budyń i kisiel.

Właśnie dziś robiłam małej pomidorową z piersią kurczaka na koncentracie. Fajna jest brokułowa. Można robić budyń i kisiel.

i normalnie daje jej ryż i makaron choć nie ma zębów. Makaron trochę rozdrabniam.

Gość M a l i n k a
a co ile Wasze dzieci jedzą to znaczy, czy mają stałe pory posiłków? karmię piersią i nie wiem jak to pogodzić z daniami stałymi, które niechętnie je

stałe posiłki o stałych porach. Np o 14 ma być zupka z mięsem a o 9 rano kaszka. I staraj się tego trzymać. Pierś też można ustalić że np dostaje po przebudzeniu potem kaszka o 9 o 12 znowu pierś o a 14 zupka. Inaczej nie będzie chciał normalnych posiłków.

Gość M a l i n k a
ok, dziękuję, martwię się bo jest na 3 centylu, wszędzie go pełno, non stop w ruchu, ale nic prócz piersi mu nie smakuje. Dodam, że jest alergigiem i nie może jeść wielu rzeczy