Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczego tak jest..,? ko

gdybyście miały wybrac opowiedzieć sie kraje arabskie czy izrael?

Polecane posty

bo ja tak nie wiem: izrael piekni mezvczyzni, bogactwo, potega, inteligencja, ale cos mi w nich do koncanie gra cos nie budzi mojego zaufania arabi ; mezczyzni brzydcy, bieda i zacofanie ,poza paroma szejkami, w ogole nie budza zaufania, ale dzieki temu bezpieczniej bo mozna sie po nich wszystkiego zlego spodzieac

Gość a teraz weź to
przetłumasz na polski, bo .uj wie o co ci chodzi

Gość Szumszu
wole jednak Izrael

Gość Elektronikełe ausf.II
arabskie, do izraela to chyba za kare jakąś musiałbym jechać

chodzi o to,jakbysmcie sie opowiedziec czy zniknie ze swiata izrael i zydzi czy arabskie kraje i arabowie z calego swiata... a tym samym wojny. wojny znikna jak znikna jedni albo drudzy, wybieracie ktorzy znikaja

Gość Elektronikełe ausf.II
izrael, bo zydzi to zlo tego swiata

Znam araba co był w pewnym ugrupowaniu (nie zdradzę ;x ) i strasznie przeklina na Izrael że to oni spiskują z Ameryką itp. Może coś w tym jest

Gość nfnrue
ja arabami gardzę a żydów się boję ale mnie krecą :P

Gość Podróżniczka

Up! up! up!

Kraje arabskie!

Chciała bym zwiedzić baardzoo kraje arabskie. W zasadzie cały Bliski Wschód. Prawie mi się to udało ale przez kumulację pecha utknełam na 2,5 miesiąca w Tel-Awiwie..

Podróżując po bliskim wschodzie trzeba jednak koniecznie zahaczyć o Jerozolimę, kumulacje wielokulturowości. Polecam iść w miejsca, do których nie zaprowadzi nas opłacony przewodnik z wycieczki i poczuć ducha wszystkich obecnych tam kultur, ba porozmawiać z lokalsami, bo Izrael czego nie wszyscy wiedzą to nie tylko sami żydzi ale też muzułmanie i katolicy a Jerozolima to styk tych kultur.

Sam Izrael to mały kraj w zasadzie 4 miasta, który jest od kilku lat bardzo skutecznie  promowany i jeśli ktoś chce po prostu poleżeć z 3 dni na plaży to są obecnie mocno dotowane a więc i tanie bilety jak kiedyś do Hiszpanii :D może się wybrać Do Eljatu lub takiego Tel Awiwu się trochę poopalać tanim kosztem. Polecam poza sezonem wakacyjnym. Ejlat przez atrakcyjne bilety to też dobry start i koniec w drodze do Jordanii na własną rękę.

Wszystko inne jak np. pustynie oazy, starożytne zabytki, bogactwo są lepsze, większe w krajach arabskich.
Kto zwiedził np. taki Egipt (a nie mowie tu o pobycie w hotelu w Szarm El Szejk all inclusive) samym Izraelem ( wyjątek to Jerozolima) może się po prostu trochę zawieść -szczególnie jeśli nie odwiedzi Jerozolimy.