Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rak-czy każdy go ma?

Jak radzić sobie w chorobie nowotworowej?

Polecane posty

Jak radzić sobie ze świadomością śmierci najbliższej osoby? Jak funkcjonować wiedząc że dla tego kogos kolejny oddech może być ostatnim? Lekarze twierdzą,że kiedy ktoś zachoruje to chora jest cała rodzina. U nas jest do dosłownie. Mój brat umiera na raka,mama też zachorowała. Kto będzie kolejny? W COI spotykamy wiele małżeństw które chorują, o ile syn i matka są spokrewnieni i może mieć miejsce obciążenie genetyczne o tyle mąż i żona to dwie różne osoby,więc to już jest dziwne. Jakiś czas temu czytałam na wp artykuł że nowotworem można się zarazić,czyżby ta szalona teoria była prawdziwa?

Gość k;lwe;ler
Nie można zarazić się nowotworem...Jest to choroba którą można odziedziczyć przez geny.W mojej rodzinie mieli ją babcia,zmarła.Tato też zmarł na raka. Jak sobie radzić? Jeżeli choroba jest zaawansowana trzeba się przygotować na śmierć.Cała rodzina musi być blisko chorej osoby.

Gość rt70p
Może psycholog pomoże się z tym uporać?

Gość henk1
Znam lekarstwo przeciw rakowi ale nikt nie chce tego stosować jedynie my podjadamy zapobiegawczo.

Gość versace1
henk1- co to za lekarstwo? powiedz prosze.

Teoretycznie jest to choroba genetyczna ale tak do końca nie wiadomo skąd się ona bierze. Jakiś amerykański naukowiec przedstawił swoją teorię że nowotwory są chorobą zakaźną-można się nimi zarazić jak grypą. Niby to szalona teoria ale patrząc na to ile osób obecnie choruje przychodzi mi na myśl że coś jednak może w tym być.

Gość henk1
Podam bo nie jestem tyranem abym kogoś maltretował,ale jest jedno ALE poszukasz w internecie co o tym piszą i zastosujesz To nie szkodzi a może pomóc skoro lekarze rozkładaja ręce.Rak nie jest zarazliwy chyba że ktoś chce mieć raka to może sobie zaszczepić parę chorych komórek np wyciąc nożem i na swoją otwartą ranę nałożyć to wycięte.

Gość versace1
henk- ok. podaj nazwe.

Gość henk1
KURKUMA .Łyżeczkę od cherbaty codziennie dodawać do obiadu.Można rozłożyć na 2,3 razy tj,śniadanie,obiad ,kolacja.Gdzie kupić ? nie w aptekach bo im się nie opłaca.Dawno już by przestali istnieć gdyby sprzedawali specyfik na uzdrowienia lepiej zaleczać bo znowu przyjdzie. W sklepach ze zdrową żywnością i zielarskich. Czasami zapominam dosypywać sobie do jedzenia,ale póżniej znowu sypię i jestem zdrowy.Wiesz z czego bierze się rak lub co powoduje raka ? lekarze wiedzą ale nie mogą powiedzieć .Lekarze nie akceptują takich bzdur ale sami nie pomogą.

henk1 powiedz mi, czy np. zmarły na raka profesor Religa nie dosypywałby sobie do jedzenia kurkumy gdyby ona naprawdę miała tak zbawienne działanie na nowotwór?

Gość henk1
Proszę bez zbędnej dyskusji .Wielu lekarzy rozdziawiało buzie ze zdziwienia o tym co ten Pan mówił ale boją się podważyć to co studiowali. Osobiście rozmawiałem z tym panem ( Janusz Pić ) oto strona :www.wygrajznowotworem.pl jestem poważnym człowiekiem i nie zależy mi na sprzedaży kurkumy lecz zdrowiu. Proszę to uszanować bo oddałem informację zupełnie za darmo.

Gość henk1
Ten pan też miał nowotwora podam jeszcze raz www.wygrajznowotworem.pl

Gość versace1
dzieki henk.

Gość kjlp'pjp'j
witamina b17-poczytaj albo samoleczenie bsm

choroba którą można odziedziczyć to jest kolejny mit lekazy umieramy przez jedzenie a dokładnie chemie zawarta w jedzeniu np aspartam rakotwórczy grilowanie terz jest rakotwórcze jest cała masa substancji rakotworczóch papierosy i tak całarodzina sie truje

bóraczki czerwone lecza raka gerson ,ewa dambrowska lecza warzywami

Gość gość
Zalety leczenia terapią hipertermii onkologicznej ogólnoustrojowej: 1. Zwiększa skuteczność chemioterapii i radioterapii. 2. Redukuje negatywne skutki chemioterapii i radioterapii. 3. Systematycznie uszkadza białka i nici DNA nowotworu. 4. Aktywuje układ immunologiczny do walki z rakiem. 5. Oddziałuje na guz pierwotny oraz ogniska przerzutów nowotworowych. 6. Działa przeciwbólowo. 7. Jest nietoksyczna, nieinwazyjna, bezbolesna. 8. Podnosi jakość życia chorego. 9. Obniża ryzyko powstawania przerzutów. www.BialaOnkologia.pl