Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cardamon

ODCHUDZANIE GRUPA WSPARCIA

Polecane posty

Gość cardamon

Mam 44 lata i 20kg nadwagi.Chcialabym utworzyc tutaj grupe wsparcia osob borykajacych sie z podobnym problem . Jak i co jesc zeby moc schudnac? Ukladanie tygodniowych jadlospisow. Wspieranie sie nie jedzeniu slodyczy, tlustych potraw ,fastfood, czekam na inne propozycje

dzisiaj zjadlam : platki owsiane z mlekiem i 1 lyzka miodu 1gruszka 1 jablko salatka (ogorek pomidor kap pekinska z dodatkiem smietany zupka chinska 2 kawy z mlekiem i 1 lyzeczka cukru wiem ze to nie za dobrze ta smietana i zupka chinska ale jutro mam nadzieje sie poprawic Juz jajek nagotowalam :)

Nie schudniesz nic z taka dietą Podstawa przy odchudzaniu to aktywnośc fizyczna Ja tez sie aktualnie odchudzam, BMI 24,5 więc w normie, ale parę kilo tłuszczu mam do zrzucenia, W ubiegłym tygodniu dzieta pełnowartościowa ok 2500kcal + 10 km marszu dziennie i 1,5h orbitreka i 1,1kg spadła waga, ale niestety sob-nd-pon nadrobiłem to (3 duuuuże paczki chipsów, 3 czekolady, 12 piw). Od jutra od nowa dieta 2500kcal i ćwiczenia i musze uważać na następny weekend.

rozmywacz aktywnosc fizyczna to wlacze tak ok za 2 tyg bo niestety mam zapalenie oskrzeli i biore antybiotyk w sumie dzieki temu ze jestem chora i nie mam apetytu podjelam znowu walke z kilogramami Musze nauczyc sie jedzenia kontrolowanego ii bycia egoistka bo bedzie sie to rownalo z tym ,ze moj partner nie bedzie mial cieplutkich obiadkow Plan na jutro platki owsiane z mlekiem i1 lyzeczka mlodu 4 jajka gotowane tynczyk korniszony filet z kurczaka , salatka 2-3 kawy ciekawe czy sie uda ????

Życze wytrwalosci, i pocieszę, że ja planuje zrzucic okolo 40 kg a mam dopiero 23 lata. Ale uda nam sie, kazdej z osobna!:) Powodzenia!:)

Kaska2112 rowniez zycze wytrwalosci i wierze ze sie uda No i du,..blada ze mnie!!!! ostatniej nocy zezarlam snickersa, ktory woloal do mnie z szafki.Poprosilam partnera o nie kupowanie slodyczy do domu i zrozumienie braku dawnych obiadkow.Haha przyjal do wiadomosci. Kurcze , wiem ze musze zaczac cwiczyc i tak naprawde mnie to przeraza..bo ja sie boje wysilku fizycznego ..z lenistwa. 3 lata temu tez tak bylo,ale jakos sie przemoglam i pozniej juz mi sie tp podobaly wyjcis na silownie, brzuszki robione co wieczor.A teraz to ze jestem chora w tej chwili i tak na prawde ledwo zipie usprawiedliwia mnie przed cwiczeniami za co tak naprawde chyba jestem wdzieczna (ze jestm chora) Ciesze sie , ze mam mlodego ducha w sobie mimo , ze to juz 44 lata (masakrycznie dziewczyny ten czas leci( No a na razie jestem przy kawie :) Mam ndzieje ze ktos sie podlaczy tutaj do mnie tak :) i ze nie bede pisac sama ze soba lol

od zawsze borykałam się z nadwagą, ale w ostatnie trzy lata przytyłam straszliwie, mój ukochany nigdy nie kazał mi się odchudzać, więc tego nie robiłam, aż wreszcie sama doszłam do wniosku, że...wyglądam jak wieloryb. We wrześniu wzięłam się za siebie, dziś ważę 24kg mniej. Jak się chce, to można

błękitna czerń Gratuluje serdecznie :) Maz na pewno zadolwolony a najwazniejsze ze Ty jestes zadowlona. jak kila lat temu schudlam ponad 20kg , jak zaczelam ubierac ciuchy w ktorych swietnie sie czulam i wygladalam pamietam jak moja samoocena, wartosc mojej osoby mialy wplyw na moj codzienny dzien. Musimy czuc sie dobrze we wlasnych cialach.Bo to najwazniejsze ze chce schudnac dla siebie przede wszystkim tak mysle

Gość dużo zaaaa
dużo za mało białka, potrzebujesz 1 g białka na kg masy ciała

Autorko zycze powodzenia. Ja wlasnie tez wracam do starej wagi :-)

cardamon wcale nie musisz wyjsc z domu żeby zacząć ćwiczyć włącz sobie na you tube - skalpel Ewy Chodakowskiej i ćwicz w pokoju przed kompem, gwarantuje Ci, że nawet się nie obejrzysz a 45 minut zleci, a pozostanie mega satysfakcja, a co do diety to polecam Mniej Żreć - i góra do 18.

Gość tut tu ru
Dziewczyny, ja pół roku temu schudłam 15 kilo. Wiem, że macie do zrzucenia więcej, ale takie 15kg to już coś, więc napiszę Wam co robiłam, może na coś się zdadzą moje rady. W ogóle to zaczęłam zmieniać pomału nawyki żywieniowe, trochę od niechcenia, bo stwierdziłam, że pewnie znów mi się nie uda. A tu niespodzianka - odzwyczaiłam się od tego, bez czego nie mogłam rzekomo żyć: od zapiekanek, pizzy, makaronów, pieczywa, itp, itd. No więc podstawą było właśnie to, że to nie była żadna dieta, tylko nastawiłam się na wykluczanie pewnych produktów z menu, a zastąpienie ich innymi. I tak dzisiaj nie jem prawie w ogóle pieczywa, pozwalam sobie na świeże bułeczki tylko w sobotę i niedzielę, po jednej na śniadanie, w tygodniu już o tym nie myślę. Śmietanę i wszelkie zagęszczacze zamieniłam na gęsty kefir. Wyrzuciłam z diety kolacje (tylko, że ja potrafiłam jeść15min przed snem 2 zapiekanki np:o) i zamiast tego zaczęłam wieczorem (zanim dopadł mnie głód, czasem na siłę nawet) jeść warzywa, albo łuskać słonecznik, pestki dyni czy jeść suszone morele, banany. I to, co przyspieszyło moją przemianę materii i co BARDZO GORĄCO POLECAM: piłam mnóstwo czerwonej, niesłodzonej herbaty (też odstawiłam cukier). 2/3 kubki dziennie, czułam się lekka jak piórko. I tutaj szkopuł: ja nie uprawiałam sportu, bo tryb życia mi na to nie pozwala za bardzo (bardzo dużo pracuję), w weekendy czasami robiłam jakieś brzuszki czy tańczyłam intensywną godzinę, ale szybko mi się znudziło, bo nie lubię ruchu niestety. Więc jeśli Wy dołożycie do tego jakieś ćwiczenia, na pewno Wam się uda :) Trzymam za Was kciuki, teraz muszę uciekać ale jeśli chcecie, napiszę Wam potem jeszcze kilka moich sposobów, dzięki którym schudłam i jem teraz inaczej niż dawniej, dzięki czemu nie mam najmniejszych problemów z utrzymaniem wagi :) Pozdrawiam :)

Gość leidis
Dzien dobry.. czy mogę się dołączyć? od jakiegos czasu szukam nowego tematu , bo w starych cięzko sie wkręcić. Rocznikowo mam 34 lata. 168 cm, 67 kg. Chciałabym spaść do 58-59 bo w takiej wadze najlepiej sie czuję. Stawiam na dietę i aktywność. Choć czasu mało, bo mam 2,5latka w domu, jednak treningi co drugi dzien - obowiązkowo. A jak sie uda to codziennie. No i oczywiscie dieta

Gość leidis
też piję czerwoną herbatę.. cukru nie uzywam w ogóle do niczego. I piję duzo wody - ale to zawsze piłam wiec to zadna zmiana. Ja chodze do klubu fitness, w domu przy dziecku i mezu niewiele udałoby mi sie pocwiczyc :)

Gość nunununu...
Z wysiłkiem fizycznym czy bez , schudniesz jak będziesz miała ujemny bilans energetyczny i to jest cała filozofia

zgadza sie, ale sport ma to do siebie, ze nie tylko pomaga schudnac,ale tez ujedrnic i wyrzezbic ciało, co przy odchudzaniu jest wazne..przynajmniej moim zdaniem

tut tu ru dzieki ze sie podzielilas swoim doswiadczeniem i jesli mozesz to pisz wiecej :) ja tez w tej chwili nie jem pieczywa ,ziemniakow a salatki wszelkie bede robic dodajac oliwe i sok z cytryny z roznymi przyprawami . Ahh ta piekna Ewka Chodakowska (tak ja moja corka zwie -Ewka i czesto powtarza , ze w koncu zacznie robic Ewke hihi) poogladalam ja sobie i maaasakra.Z samego patrzenia na nia bylam zmeczona :) Moze kiedys dojdzie do tego ,ze beda z nia cwiczyc , ale na razie to ja musz powoli rozruszac swoje tluste cialo (tak jak pisalam wczesniej mam zapalenie oskrzeli i na razie jest to dla mnie rozgrzeszeniem od cwiczen jakichkolwiek)Jak juz wyzdrowieje zaczne od spacerow szybkim marszem :) Fajnie , ze tu jestescie bo czuje ze w grupie sila i jak tylko bedziemy chcialy to schudniemy.Czytajac wasze wypowiedzi w mojej glowie uklada sie ze ja chce schudnac i jest to dla mnie bardzo wazne i zastanowie sie czy aby na pewno ???przed pierwszym kesem :)

Gość stokrotka:).......
Witam dziewczyny.Bardzo pozytywny topik.Bardzo dobrze Was kochane rozumiem.Dwa razy w zyciu chudłam po 25 kg.Cięzka męka,dieta i dużo,duzo sportu.Udawało się i owszem ale potem wracałam do przeklętych kilogramów i to z nawiązką.Obecnie tez jestem na etapie chudniecia bo mam największą wagę jaką miałam w zyciu.....niestety nie mogę zmobilizować się tak jak kiedyś wiec założyłam sobie balon zołądkowy...jest mi łatwiej ale oczywiście dietę przy tym tez się trzyma.Kurcze dlaczego moim nałogiem jest jedzenie....

stokrotka:)....... jesli mozesz powiedziec to jak dlugo masz ten balon zoladkowy i czy sa jakies efekty? Jaka diete masz zalecona ? Wiecie co dziewczyny?im wiecej czytam wasze wypowiedzi (nie jakies tam suche ksiegi o odchudzaniu) tym bardziej staje sie mocniejsza w swoim postanowieniu amianowicie MUSZE ZMIENIC NA ZAWSZE NAWYKI ZYWIENIOWE ,czyli musze poukladac w tej mojej glowie co jest dla mnie dobre i waniejsze 1.pelny brzuszek, deserki, lody i wyrzuty sumienia, brak atrakcyjnosci czy 2.jedzenie zdrowe z umiarem i swietna figura? wybieram 2 :)

Gość stokrotka:).......
CARDAMON....balon mam dopiero od 5 dni na wadze mam 4 kg mniej..ale to dopiero początki,mam go na pół roku i ponoc obiecane 25 kg mniej,ale oczywiście to jest róznie .Ale byłam już tak zdesperowana , ze sięgnęłam po tę metodę.Juz sobie na lodówkę przykleiłam zdjęcie jak wazyłam przy wzroście 176 cm. 65 kg....inne samopoczucie a przede wszystkim samoocena...cholera już się nie mogę doczekac

Mam nadzieje ze moj brak apetytu sie utrzyma jak juz wyzdrowieje rowniez.Bo, raczej nie katuje sie zjadam takie ilosci pokarmu, nie mam ssania.Co jest na plus :) Waga stoi w miejscu , ale mam nadzieje ze za tydzien cos sie ruszy. Czuje sie jakas taka lzejsza i mam wrazenie , ze moj organizm zaczyna troche zjadac moj tluszczyk :) Dzisiaj zjadllam : 2 jajka 1 kubek zupy warzywnej 1 garsc (jezeli wogole istnieje taka miara haha) frytek NIESTETY JUZ MAM WYRZUTY SUMIENIA 3 kawy z mlekiem i 1 lyz,cukru NIE NAWIDZE GORZKIEJ KAWY dziewczyny co jest lepsze 1 lyzeczka cukru do kawy ?czy slodzik jednak?? Ja zawsze kupie taki slodzik , ze kawa smakuje jak najtanszy napoj na slodziku :( Moze znacie jakis dobry rodzaj , ktory nie smakuje jak ....blee???

Dziewczyny mam nadzieję że mogę dołączyć do was?Razem łatwiej:-) Ten tydzień to u mnie powolne wdrażanie diety i odstawianue nuezdrowych produktów.Od przyszłego zaczynam również ćwiczyć.Powodzenia sobie i wam:-D

Gość czarnakotka75C
moge rowniez sie dołaczyc?:) tez mam problem troszke chce schudnac do lata:)

Cudowny dzien :) Walentynki! troche poszalalam ale i tak jestem cholernie z siebie dumna.Zjadlam bardzo niewielka porcje :jagniecina,kurczak.1 malutki pieczony ziemniak suroweczki mniam i musze sie przyznac do malego kawaleczka karpatki.No , ale walentynki sa raz w roku :) Dziewczyny , czy slyszalyscie cos o diecie 2 dniowej??? Uslyszalam o tym dzisiaj w radio.(mieszkam w Anglii)Prawdopodobnie jest bardzo dobra i nie jest szkodliwa.Wlasnie poszukuje szczegolow:)

Ciekawie wyglada ta 2 DNIOWA DIETA .Opracowana przez naukowcow Nie musi sie przygotowywac specjalnych dan , nie ma ważenia i mierzenia, i liczenia kalorii 2 DNIOWA DIETA jest oparta na mleku, owocach i warzywach .Bialko i wapn z mleka odzywiaja i sprawia ze bedziemy syte, a warzywa i owoce dostarczają błonnika . Na "dzień mleka" można spożywać tylko następujące: 1.200 l mleka półtłustego l co najmniej 2 litry innych niskokalorycznych napojów, takich jak herbata, kawa, herbaty ziołowe, wody gazowanej, aromatyzowane wody gazowanej bez cukru 1 porcja owoców 4 porcje warzyw lub surówki 1 tabletka multivitamina i multimineraly Jeśli nie lubisz mleka, można go zastapic jogurtem , serkiem wiejskim Duzo tutaj pisze o psychologii odchudzania jaka sie wlacza u ludzi podczas stosowania tej diety.... To tak w skrocie co udalo mi sie przetlumaczyc ,Bo jeszce 2 strony sa do przeczytania ...nawet mi sie to podoba ,Co sadzicie? A moze ktos zna juz dokladnie ta diete???ponawiam pytanie :)

Ciekawie wyglada ta 2 DNIOWA DIETA .Opracowana przez naukowcow Nie musi sie przygotowywac specjalnych dan , nie ma ważenia i mierzenia, i liczenia kalorii 2 DNIOWA DIETA jest oparta na mleku, owocach i warzywach .Bialko i wapn z mleka odzywiaja i sprawia ze bedziemy syte, a warzywa i owoce dostarczają błonnika . Na "dzień mleka" można spożywać tylko następujące: 1.200 l mleka półtłustego l co najmniej 2 litry innych niskokalorycznych napojów, takich jak herbata, kawa, herbaty ziołowe, wody gazowanej, aromatyzowane wody gazowanej bez cukru 1 porcja owoców 4 porcje warzyw lub surówki 1 tabletka multivitamina i multimineraly Jeśli nie lubisz mleka, można go zastapic jogurtem , serkiem wiejskim Duzo tutaj pisze o psychologii odchudzania jaka sie wlacza u ludzi podczas stosowania tej diety.... To tak w skrocie co udalo mi sie przetlumaczyc ,Bo jeszce 2 strony sa do przeczytania ...nawet mi sie to podoba ,Co sadzicie? A moze ktos zna juz dokladnie ta diete???ponawiam pytanie :)