Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deretinka

karmienie mieszane=-kto praktykuje?

Polecane posty

Gość deretinka

chcialabym karmic dziekco piersią ale zeby oganiczyc slęczenie nad piersią -dokarmiac mlekiem modyfikowanym, czy tak mozna>

Można, ja tak robiłam z córką, ale nie dlatego żeby "ograniczyć ślęczenie nad piersią", lecz dlatego że córka się nie najadała.

Gość olk
Jak tak robiłam z tego powodu że czasami nie miałam czasu aby mały wisiał mi na piersi bo musiałam ze szkoły odebrać starsze dziecko ,wtedy dawałam butelkę .

Gość To jest bardzo wygodna metoda
zwłaszcza kiedy jest się zmęczonym albo nie ma czasu by dziecko wisiało na piersi (nakarmić butelką może każdy) lecz jeżeli chce się zachować mleko w piersiach w odpowiedniej ilości to trzeba w przystawiać na początku co najmniej 8 razy, również nocą. Butlę można włączyć jak dziecko skończy 4 tygodnie, wtedy odruch ssania piersi jest już przyswojony (dziecko go nie zapomni jak włączymy butelkę) . Ważne żeby butelką miała smoczek dla dzieci karmionych metodą mieszaną a takie smoczki są inne kształtem od zwyczajnych a dziurka jest mała i dziecko musi tak samo ciężko się napracować by wypłynęło ją mleko (tak jak przy piersi) więc siła ssania pozostaje zachowana. Avent ma takie smoczki .

Gość To jest bardzo wygodna metoda
Dodam że jeszcze lepsze od modyfikowanego jest odciągnięte mleko podane butelką przy karmieniu butelką a modyfikowane to głównie dla dzieci nienajadających się mlekiem z piersi.

Gość deretinka
a jakie mleko dawałyscie?

Gość olk
Dawałam i daje nadal Hipp bio combiotik

Gość glupota ludzka nie zna granic
po co mieszac mleko z jakims szitem?dziecko sie nie naje jak masz malo mleka.a masz malo bo dokarmiasz mm ,dlatego mniej mleka w cyckach.i stad ta cała filozofia.a nie trzeba wyzszych szkol,zeby to wiedziec kochane