Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem opiekunka

starzy ludze to w wiekszosci zlosliwe wredne pierdziele

Polecane posty

Gość jestem opiekunka

jestem opiekunka od 6 lat i przez ten czas mialam 15 podopiecznych.jakie sa moje wnioski?starzy ludzie w 90 proc sa wredni, zlosliwi, agresywni, roszczeniowi i chamscy.skapi, klotliwi i narzekajacy na wszystko i wszystkich.mila pogodna i serdeczna starsza osoba to mit! od nikogo nie slyszalam takich chamskich odzywek, nikt mi nigdy nie narobil tyle przykrosci co podopieczni. akcje w autobusach to tylko potwierdzaja, ale problem jest o wiele wekszy....a wy znacie jakas mila starsza osobe?

Gość tak, znam
to mama mojej koleżanki, moi rodzice natomiast to jej przeciwieństwo, najgorsze, że jestem zmuszona mieszkać z nimi, koszmar!!!!!!!!!!

Gość jestem opiekunka
ja rozumem, ze sa schorowani, zle sie czuja, ale wobec tego skad maja sile na tyle chamstwa....chodze do pracy po wypadnieciu dysku obolala ale na takie zachowanie nigdy bym sobie nie pozwolila...

Gość a nawet
sorry, ja nie moglabym pracowac ze starymi zgredami

Gość Troche wspolczucia
i oglady. Nikt nie chce byc stary i uprzykszac komus zycia.. ale tak juz jest i ma to do siebie, ze bywa czesto ze strasze osoby takie sa.. Ja im wspolczuje, swoje przezyli.. Zreszta czy trzeba brac pod uwage co mowia?? SLuchac jednym uchem, drugim wypuszczac. Dobro powraca.

Gość nic zaskakującego
zmiany osobowości to w większości zmiany miażdżycowe w mózgu, niedotlenienie, początki alzhaimera i nasilające się zaburzenia psychiczne, frustracja itp

Gość Troche wspolczucia
Jeszcze jedno, skad wiecie jacy wy bedziecie jak bedziecie starzy???

Gość sdsdfdgfgh
tez bedziecie stare

Gość jestem opiekunka
zgadza sie, zdaje sobie sprawe, ze to z powodu zmian w mozgu i ignoruje. ale wkurza mne mit wspanialych cieplych staruszkow, bo tacy to rzadkosc.

Znam- to ciocia mojego chłopaka. Super kobieta! Niestety ciężko chora, ale taka kobitka- do rany przyłóż

Gość klhgfghuiori
Nie powinnaś pracować przy osobach starszych, schorowanych. ja też jestem opiekunką a nigdy bym tak nie powiedziała o swoich podopiecznych bo sama nie wiem jaka będę na starość. Dzisiaj młodzi ludzie wymagają opieki nie tylko starsi więc poproszę o trochę pokory w życiu i empati dla starszych.

Gość jestem opiekunka
ty do nich z sercem, cieplem, a oni ...ehh szkoda gadac.przykladowo scenka z dzis; pani: i co ja mam robic? ja:moze pani sobie chwilke poolezy, odpocznie po obiedzie a co to za obiad co mi tu pani pierdoli glupoty.... a na ob iad byl mielony z ziemniakami i buraczkami,...zjadla z dokladka...

Gość mahoniowy fiolet
moja babka ma 93 lata i od 20 lat takie intrygi wymysla, że głowa mała. Moim zdaniem ta kobieta żyje na złość temu światu i tylko wkurwienie na wszystkich i wszystko przy życiu ją trzyma. Gdyby tak dać jej leki na uspokojenie, wyciszyłaby się, złość by przeszła i... babka by zeszła.

Gość jestem opiekunka
w pracy zawsze jestem usmiechnieta i serdeczna, cerpliwa.ale po pracy mam prawo wyrazac wlasne zdanie by ne sfiksowac.i nie pouczaj mnie ze nie nadaje sie do tej pracy, bo mnie nie znasz.nie jestem hipokrztka chwalaca kazdego nawet jak na to ne zasluguje

Gość tak, znam
słusznie zauważyłaś, skąd mają siłę?mój ojciec potrafi jeszcze rekę podnieść!!!a jaki cham!!!oczywiście w czterech ścianach, bo przy kimś to 'kochany] tatuś i mąż, szkoda, że nie mam dokąd się wynieść, zawsze podziwiałam i podziwiam nadal osoby pracujące jako opiekunki osób starszych, ja chyba wolałabym dzieci, fajnie, że założyłaś ten temat, mogę sie pożalić.

Gość goń stare baby
Jesli osoba przez cale życie była pogodna,życzliwa,serdeczna,to na stare lata nasilaja sie te walory na korzyść a jeśli była jędzą to na stare lata uciekać od takiej gdzie pieprz rośnie gro opiekunek woli opiekować się mężczyznami,sa bardziej znośni niż stare baby opiekowałam się starszymi osobami,mialam kilka a na końcu chora babka z dziadkiem/zdrowym/-dwie kłócące się wredoty,zaczynali rano podczas śniadania albo po.... i miałam cały dzień zepsuty a oni po kłótni ,po godz.jakby nic-dwie papużki jeśli opiekowac sie to tylko jedną osobą,nigdy więcej jesli chodzi o mnie,ciężka praca psychiczna,fizyczna chociaz dobre pieniądze życzę wytrawłości, iść do sprawnej osoby, nie dżwigać!!szanować swoje zdrowie bo nikt wam go nie zwróci

Gość najlepsza opiekunka
Ja jadę już po raz 6. Nie wiem ale to są debile. Jak można nazwać kogoś człowiekiem kto mysli jak 3 letnie dziecko. Są wredni. Ostatnio wytrzymałam zresztą zawsze jadę na 2 miesiące i zmieniam bo na te mordy ich patrzeć nie mogę. Jeżdżę jak 99% dla pieniędzy. Jak słyszę że ojej babuia, dziadeczek to mnie nie dobrze się robi. To wszytsko to faszystowski pomiot, ktory na starość ma zapłatę. Ludzie tam nic innego jak alzheimer nie ma. A ci co leżą to w ogóle paranoja. Jeszcze spłacę kredyt za 2 lata i pier..ę ich wszystkich. Jeżdżę bo kasa. Ale żygać mi się chce jakna nich wszystkich patrzę. I na Boga z kim sam na sam pogadam, to w końcu przyznaje rację mi. Jeżdżą dla kasy nie dla idei. I gadają jakie to przypadki, debilne mają. Ale to jak za język pociągniesz ... bo tak. ludzie, ludzie ja śmieci jest utylizacja. Co że ja będę stara? Owszem i będę miała w d..ie tych co harowac będą koło mnie. Amen

Gość gość
Mamy w rodzinie 2 takie osoby, 83 letnia babcia widzi tylko czubek własnego nosa, chamskie zachowanie i obelgi to zapłata za opiekę, szkoda gadać. Jeszcze jest paralityk 58 lat, ale ryj ma sprawny, żeby naubliżać i okląć. Opieka to najgorsze zajęcie z możliwych. Gorsze jest już chyba tylko sprzątanie miejsc śmierci ☹

Gość gość
Opisuje tą sytuację drugi raz. Byłam zimą w górach i w schonisku siedziało starsze ok 60letnie małżenstwo i piło herbatę weszła młoda 17 letnia dziewczyna a że z dworu bardzo wiało to ta starsza pani naprawdę b.grzecznie poprosiła tą młodą dziewczynę żeby zamknęła drzwi i.... aż mnie zamurowało dziewczyna otworzyła na roscież drzwi staneła w nich po czym takie otwarte zostawiła, podłość najwyższej klasy.

Gość gość
Dodam jeszcz że to starsze małżenstwo rozebrało płaszcze siedziało a swetrach, a ta młoda beszczelna dzewczyna była w kurtce.

Gość gość
a wy będziecie jeszcze gorsi bo to zależy od zdrowia fizycznego którego wam nie zbywa

Gość gość
No i co z jego? My byliśmy też kiedyś świadkami, kiedy młode osoby zachowały się chamsko i właścicielka pensjonatu po prostu ich wywaliła. Takie łajzy szukały zaczepki, darły się, że jak widzą pomarszczone ryje i sztuczne zęby to im jeść nie smakuje, łaziły pijane, zero kultury. Po co taki ludzki odpad przyjeżdża do ośrodka narciarskiego? Żeby porządnym ludziom przeszkadzać, bo tylko pili i się darli, w przeciwieństwie do starszych, aktywnych na stoku, nie przy flaszce