Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I CO WY NA TO?

Przepowiednie św. Malachiasza - ŻYJEMY W CZASACH OSTATECZNYCH !

Polecane posty

Gość I CO WY NA TO?

Historia Św. Malachiasza Św. Malachiasz urodził się w Armagh [Irlandia] w 1094. Został kapłanem w 1119 roku. Cztery lata później został biskupem w Connor, a następnie w Down. Ewangelizował Irlandie i założył tam liczne klasztory. Zmarł w 1148 roku w Clairvaux. W czasie swojego życia zaprzyjaźnił się z Św Bernardem. Historia Przepowiedni Św Malachiasz miał wiele wizji dotyczących pontyfikatów papieży. Niestety wiele z nich się spełniło... Pisze niestety, ponieważ przepowiedział On, że po Janie Pawle II będzie tylko dwóch Papieży.Są dwie wersje dotyczące powstania i odnalezienia tychże przepowiedni. Pierwsza mówi o tym, że przepowiednie zostały spisane w 1595 roku przez zakonnika benedyktyńskiego Arnoldo de Wion z klasztoru Świętej Justyny w Padwie. Druga mówi o tym, że św. Malachiasz przekazał je Papieżowi Innocentemu II, który to kazał je schować w watykańskiej bibliotece. Potem zostały odnalezione dopiero w 1595 roku. W każdym razie, potem zostały one skonfrontowane przez specjalną komisję watykańską z przepowiedniami Sybilli i Nostradamusa. Wszystkie trzy źródła przepowiadały bardzo zbliżone do siebie rzeczy, mówił o upadku kościoła i końcu świata. Przepowiednie Według przepowiedni Św Malachiasza koniec świata ma nastąpić w 2025 roku, jego nadejście mają poprzedzać 4 opisane poniżej pontyfikaty Papieży. Ci czterej ostatni papieże nazwani zostali w księgach odpowiednio: De mediae lunae - mediator księżyca, De labore solis - trud słońca, De gloria olivae - chwała drzewa oliwnego, Pietro Romano - Piotr rzymski. Początek końca panowania kościoła katolickiego miał się rozpocząć od nagłej śmierci Papieża Księżyca, który miał rządzić bardzo krótko z powodu nagłej śmierci. Nazwa Papież księżyc pochodzi od tego, że Papież ten miał nie zdarzyć rozpocząć żadnych nowych spraw, a jedynie miał dokończyć działania poprzedniego Papieża. Ten opis pasuje idealnie do Papieża Jana Pawła I który zasiadał na stolicy Piotrowej przez 30 dni, i zdołał jedynie porozmawiać z dostojnikami Watykanu o zmianie oblicza kościoła. Mediacje zostały zaplanowane przez poprzedniego Papieża Pawła VI. Trud Słońca, pochodzi od tego, że ów Papież miał podróżować po całym świecie jak słońce po nieboskłonie. Ten opis idealnie pasuje do Jana Pawła II, który przez cały pontyfikat jeździł po całym świecie i próbował na powrót połączyć kościół Katolicki z kościołami Prawosławnymi, Luterańskimi itd. Następnym Papieżem ma być Papież "chwała drzewa oliwnego", za którego ma się bardzo silnie rozwinąć wiara w zjawiska paranormalne. Ma ona być tak silne, że stanie się ona jakby oddzielną wiarą tzw. New Age. Papież "chwała drzewa oliwnego" będzie zmuszony nawiązać kontakt z nową "religią". Przeniesie się tymczasowo do Mediolanu z skąd już nie powróci do Rzymu. Ostatnim Papieżem, ma być Piotr rzymski Papież Apokalipsy. Będzie on świadkiem ostatecznej walki Chrzęścijaństwa z Muzułmaństwem. Mają wywiązać się również konflikty maoistyczno-buddyjskie. Największym z konfliktów ma być wojna chińsko-indyjska. Następnie ma się pojawić Antychryst, czyli Szatański odpowiednik Jezusa Chrystusa. Ma on usunąć od władzy mędrców Indii i Tybetu, oraz ujarzmić tłumy czyniąc rzeczy podobne do cudów. Szatan obdarzy go całą mocą. Antychryst z 200 milionową armią oraz siłą Szatana ma ruszyć na Zachód. Rzym ma polec a wraz z nim ostatni Papież. Świat ma zostać oczyszczony w płomieniach. Co niektórzy uważają, że ostatnie 2 przepowiednie: De gloria olivae - chwała drzewa oliwnego, Pietro Romano - Piotr rzymski. Dotyczą jednego, ostatniego Papieża, którym ma być murzyn. Jeśli to prawda, to możemy spodziewać się wyboru papieża murzyna, jeśli nie, to czekamy na wyjaśnienie, co ma znaczyć "Chwała drzewa oliwnego". Wizja ta jest bardzo niepokojąca, szczególnie, że część przepowiedni się już spełniła. Biblia również mówi o tym, że ostatni Papież przyjmie imię Piotr. Ale mówi również o sądzie ostatecznym... Możemy tylko czekać

Gość ojjaaa
Straszne.... :(

Gość kombinezon w łaty
chrześcijaństwa z muzułmaństwem :D Znasz takie słowo jak ISLAM? Ani kupy ani dupy ten wywod sie nie trzyma:)

Gość Benedykt.XVI
Kto bloknął papę lewackie siury?

Gość Prawda zwycięży
No to bójcie się grzesznicy! Radzę wszystkim ochrzczonym otworzyć biblie i przeczytać dokładnie zwłaszcza Apokalipsę Św.Jana byście wiedzieli jak postępować. I pamiętajcie nie dajcie się zwabić fałśzywemu mesjaszowi który niby ponownie przyjdzie na Ziemię, na pewno tego mesjasza za swojego prawdziwego wezmą żydzi. Pamiętajcie że to bedzie "wilk w owczej skórze" (Antychryst). NIe dajcie się zwabić fałszywym znakom na niebie i ziemi!

Gość Benedykt.XVI
A cwanym, wygodnickim Polakom przyda się w końcu trochę wstrząsu, bo chyba za bardzo odjechali od świata...

Gość disco madzia
to nie bedzie telegazety? kurde, a niektórzy muszom kredyty splacać a ile mogliby zaoszczendzić jakby swiat siem skonczył szypciej,,,ojej....

Gość grgrtre
też z tego muzułmaństwa nie mogę :D:D

Gość CatWomenx12
Ale o so choszi? O ten"seks na watykanie"? Czy o tabletki na gardlo Cholinex? :)

Gość tak to prawda:(
Polacy za bardzo sie zachlysneli zachodem :(

Gość samotność należy do mnie
Chwała drzewa oliwnego-to ten papierz który jest obecnie czyli Racinger(nie wiem czy dobrze napisałam) przyjił on imie Benedykt a w herbie benedyktynów jest właśnie gałązka oliwna. po nim ma byc Piotr rzymianin czyli będzie włochem albo innej narodowości a przyjmie imie Piotr

Gość o tym, ze to czasy
ostateczne mowil juz Jezus, gdy byl na ziemi..

Gość Prgtjhtjh
@samotność należy do mnie KANDYDAT NA NOWEGO PAPIERZA: Peter Turkson z Ghany.Ma 64 lata, ma nowoczesne poglądy i rozumie sprawy Afryki, tam gdzie jest najwięcej katolików. Więc nalezy się spodziewać, ze zezwoli owieczkom na uzywanie kondomów i bedzie popierał in vitro. KATOLICY PRZED NAMI WIELKIE WYZWANIE! Musimy się stawić Watykanowi!

Gość CatWomenx12
A oka,już rozumiem.Autor przeczytał i się przejął.Ale czym tu się przejmować, mamy Biblię, mamy Apokalipskę św Jana,tam jest wszystko opisane.A w ewangeliach jest napisane jak mamy żyć, aby Bóg mógł nas zbawić.Jeśli żyje się dobrze,kocha się Boga,jest się Mu posłusznym,szanuje Jego Słowo uznaje i wypełnia,szanuje i kocha ludzi,przestrzega przykazan a swoją słabość i całą resztę powierza się Jezusowi i Mu się ufa (bo nikt nie da rady być bezgrzesznym,zawsze coś tam się przeskrobie,na całe szczęście Jego miłosierdzie jest większe i żałującym sercem Bóg nie gardzi) że On jest naszym Zbawicielem,jeśli się człowiek stara i żyje w sposób godny dziecka Bożego,jeśli oddaje się swoje życie Jezusowi i daje Jemu prowadzenie,to nie ma się czego bać.Można być spokojnym,robic co w naszej mocy a resztę oddać Bogu.Bać można się tylko własnych grzechów, że nie damy rady odpowiedzieć godnie na miłość Boga do nas.Raczej radośnie czekać na przyjście Pana.

bardzo możliwe że będzie ciemnoskóry ale Bedzie to Piotr piotr był pierwszy i piotr będzie ostatni

dokładnie

tez tak uwazam, nie ma sie czego bac przypomnijcie sobie slowa Jezusa: nie lekajcie ! to sobie zapamietalam i teraz nikt mnie tak szybko nie zastraszy :)

Gość CatWomenx12
Na osobiste poglądy Papieża nie mamy wpływu,ale ja wierzę że Duch św kieruje Kościołem,więc jestem spokojna o to że tak jak do tej pory bedzie dawał Papieżowi natchnienie i nieomylność gdy będzie mówił ex cathedra o sprawach wiary.I nie rozmyślam o tym kto będzie kolejnym Papieżem, narazie jest ten który jest i sądzę że dobrze sprawuje swoją posługę.

mialo byc: nie lekajcie sie !

Gość CatWomenx12
Też myślę że lękać możemy się tylko w takim przypadku jeśli żyjemy w grzechu.Wtedy rzeczywiście powinniśmy się lękać.I to w każdej minucie życia,bo nasz osobisty koniec świata czyli śmierć może nastąpić w każdej chwili.I co powiemy Bogu gdy nas zapyta o to wszystko co robiliśmy w swoim życiu?Dlatego zawsze trzeba być gotowym do takiej odpowiedzi,nie należy odkładać zmiany życia w jakąś nieokreśloną bliżej przyszłość pt teraz sobie pogrzeszę, pohulam a stare latka będę chodził do kościoła i pokutował za to. Oj nie.Można nie doczekać.Na metanoję trzeba się zdecydować od razu,podjąć męską decyzję że od teraz i już. :)

Gość CatWomenx12
A o zachłyśnięciu się zachodem masz rację przedmówco.Wszystkie złe rzeczy,niemoralne,aborcje na życzenie,rozwiązłe życie,itd, wszystko to jest dla wielu Polaków takie supersuper:( Bo z zachodu-łał.Jakby ten zachód był jakimś centrum dowodzenia wszechswiatem conajmniej:P I nie widzimy tego że na tym zachodzie bardzo zle się dzieje, że to są dobre wzory do naśladowania...:(

Gość CatWomenx12
że to nie są dobre wzory-miało być.*

zgadza sie wszystko co napisałaś ale grzech jest tak rozpowszechniony że wiele ludzi juz grzech nie uważa za grzech np.mieszkanie bez slubu wszechobecne szkoda gadać

Gość jjjjjjajajaja
jejku, jak nie 2012 rok, to teraz to. Czy my zawsze musimy doszukiwac sie katastrof? Chrzescijanie, muzulmanie, zydzi.. co za roznica kto jest kim. Szanujcie siebie na wzajem i zyjcie w pokoju, zamiast toczyc te religijne wojenki.....

Gość 1 0 0 % prawda
Podobno grzechem jest współżycie z partnerką bez ślubu, ale czytając Biblię, to oni tak samo bez ślubu do łóżek się pakowali. Więc nie rozumie tego, dlaczego miał by być grzech ? Mieli po kilka kobiet co im rodzili dzieci.

Gość 1 0 0 % prawda
Nie rozumie tej Biblii. Może kiedyś zrozumie. Staram się żyć tak, żeby nie krzywdzić drugiego człowieka. Staram się przestrzegać prawa Pana. Słabo to wychodzi, ale staram się.

Gość chrześcijankaaa
Ludzie! módlcie się to nie będzie żadnego końca świata! Prawdziwy katolik nie wierzy w żadne przepowiednie, wierzy tylko w Boga, który rządzi całym światem. Przestańcie grzeszyć i się módlcie, wtedy nic Wam się nie stanie.

Gość 1 0 0 % prawda
Co do końca świata, to jeszcze wiele wody upłynie zanim będzie koniec świata. Nikt się nie spostrzeże kiedy ten dzień nastąpi. Co do dzisiejszych oświadczyn Benedykta XVI to tak jak napisane jest w Biblii sprawdza się. Po Benedykcie przyjdzie najprawdopodobniej sługa złego i ten czas właśnie nie ubłaganie nadchodzi. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Benedykt XVI odchodzi, ponieważ nie daje rady z racji na swój wiek. Myślę że zastraszyli Benedykta XVI. Benedykt XVI powiedział tak, że nie daje rady ze względu na wiek, żeby ludzie nie panikowali. Nie mógł powiedzieć, że jest zastraszony i nie ma wyboru. Kto podobnie myśli ?

Gość CatWomenx12
Mieszkanie bez ślubu jest grzechem, to oczywiste dla osób wierzących (znających Boże Prawo).Ale rzeczywiście dużo osób odeszło od wiary, bardzo dużo.Niestety:( Bo ona jest trudna, wymagająca,ale innej drogi do zbawienia nie ma.Szeroka droga wygody wiedzie do zguby. Dlatego jeśli jest się w takiej sytuacji,warto spojrzeć prawdzie w oczy i zmienić to.A wtedy koniec świata nie będzie nam straszny Nie widzę żeby ktoś prowadził jakieś religijne wojenki.Widzę że dużo osób stara się robić takie wrażenie,poprzez pomawianie ludzi wierzących i wmawianie innym że ludzie wierzący,są agresywni i chcą wojny lub przypisują im różne nieprawdziwe rzeczy,jak np na tej stronie "Jan Paweł 2 za..ał mi szlugi".Bardzo wiele mediów też pokazuje kreuje raczej nieprawdziwy obraz religii katolickiej,a czytelnicy to kupują,te wszystkie kłamstwa.Poprzez "wojnę" rozumieją też obronę godności ludzi,obronę wartości i dobra.

1 0 0 % prawda ja myślę identycznie. Uważam ,ze został zaszczuty.