Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloneczkobezpromienii

Pytanie do dziewczyn które urodziły . Co dostałyście po urodzeniu dziecka

Polecane posty

Gość mamakacpra2009rrrrrrrrrrrrrrrr
od moich rodziców wózek a od tesciowej cała praktycznie wyprawke ciuszki,pampersy do tego łóżeczko i drewniany przewijak .

Gość hhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaalllllo
Mama Nasturcja - nie pomyślałam o tym:P

Gość olk
ja pierwszy syn sie urodził to dali 2 tys ,jakieś ubranka dla ,za drugim razem dali 4 tys i tez ubranka .

Gość nie bardzo rozuiem, dlaczego
mialabym cos dostac. mam bardzo dobrych tesciow, ale czy to jakas okazja?iswieta, chrzciny? bez przesady.

Gość a moje dziecko
dostalo od tesciowej- odrazu do szpitala po urodzeniu worek przechodzanych zniszczonych ubranek ( nie wiem z jakiego zrodla?)- na powitanie nowego wnuka w rodzinie. Ja nic. A od rodzicow to ciagle cos dostaje...

Gość happybaby
od teściów paczkę pampersów i kocyk, od mamy bardzo dużo ubranek, od taty zestaw pościelowy, ręcznik, kocyk i ubranka

Gość NIE I JESZCZE RAZ NIE
Dużo miłości ❤️ a to najważniejsze.

Gość happybaby
też mam dobrych teściów, nie lubię dostawać drogich prezentów, a tym bardziej kasy. Sama potrafię na nie zapracować. Dla mnie ważne są inne wartości, np. jak mnie traktują. Rodziców też mam super i nie wziełabym kasy od nich

Gość Mój synek ma 22 miesiące,
a ja kompletnie nie pamiętam, co kto dawał... :O Pamiętam tylko, że sąsiadka mi przyniosła pampersy, to sobie spróbowałam czy podpasują małemu. A tak to byłam tak przejęta całą sytuacją, że dziecko i w ogóle, że nie mogę sobie w ogóle przypomnieć. Na pewno nic z wyprawki, bo wszystko sobie kupiliśmy sami przed porodem, zresztą ja już takie mam skrzywienie psychiczne, że wszystko muszę sama i za swoje, żeby było jak ja chcę. :P

Gość Liliana 1982
1000 zł od teściów

Gość goskazwroca
rodzice i teściowie przed porodem zabrali nas do askota i tam kazali wybrać całą wyprawkę dla dziecka- łącznie z wózkiem, ubraniami, łóżeczkiem, fotelikiem- dosłownie wszystko. potem na pół zapłacili rachunek. wyszło po jakieś 2,5 tys od jednych i 2,5 od drugich. dodam że nie są zamożnymi ludźmi i oboje z mężem się zapieraliśmy że nie chcemy, ale oni się uparli. ale nasi rodzice właśnie tacy są! my za to zabraliśmy ich na wspólne wakacje po narodzinach dziecka. są cudownymi dziadkami i nie chodzi tu o prezenty ale bardzo ale to bardzo pomagają przy dziecku- codziennie jedni albo drudzy zabierają małą na spacer, nie wtrącają się w wychowanie a jedynie służą radą- mam nadzieję że mi i mojemu mężowi będzie dane być równie fajnymi dziadkami :)

Gość goskazwroca
wiecie tu nie chodzi o te głupie prezenty! to nie jest w ogóle ważne! ale nasi rodzice są tacy uparci i ciągle słyszeliśmy, że to dla ich wnusi. stwierdziliśmy że nie będziemy im zabraniać bo kupią sami bez nas a coś tam mięliśmy upatrzone. pewnie bez ich pomocy byśmy sobie poradzili ale było dużo lżej nie ukrywam. z resztą nasza córa miała problemy id urodzenia i dużo kasy wydaliśmy na leczenie wiec tym bardziej byliśmy wdzięczni.

Gość może Was zaskoczę
przyjechali do domu oboje (dziadek i babcia) i babcia dała reklamówkę ze słowami "masz tu takie byle co". fakt, w środku były 3 banany, 4 jabłka i ptasie mleczko.

jeszcze nie urodziłam ale już dostalismy od rodzicow moich wozek,ciuszki,koldreke,rozek,posciel.od tesciow nic.I po porodzie tez nic nie dostaniemy.

Gość ani od teściów ani od rodziców
nie dostaliśmi nic, nie bylo to dla mnie wtedy dziwne. A teraz jak czytam ile dostalyscie Wy,. to zaczynam miec watpliwosci............

Gość mama dziewczynki
od moich rodziców wózek od teściów 500 zł

Gość moja teściowa jest najlepsza
Widze, ze nikt nie przebił mojej tesciowej :D Nowo narodzone dziecko dostało od niej... kilogram cukru :D A w prezencie ślubnym dostaliśmy od niej....uwaga!.... czerwonego lizaka w kształcie serca :D

Gość moja teściowa jest najlepsza
P.S. i nie chodzi mi o drogie prezenty tylko o sam fakt. Bo wystarczyło na ślub dać chociaż te 200zł (żeby się za żarcie zwróciło) a na narodziny dziecka głupiego bodziaka albo grzechotkę

Gość bbbbbbbb30
tesciowa zrobila sweterki na drutach, ona nie pracuje, utrzymuja sie tylko z emerytury tescia, zyja bardzo skromnie, takze absolutnie niczego nie oczekiwalismy od nich, od mojej mamy w sumie nie pamietam, nie przywiazywalam uwagi, ale ona non stop funduje malej bardzo drogie rzeczy,

Gość asgkkagx
Nasz syn dostał od teściów lokatę z 50tys.

Gość moj syn po urodzeniu
dostal od tesciowej gryzaczek...

Gość lubieJapka
ja dostałam 2 mega paki oryginalnych pampersów i byłam bardzo zadowolona.

Gość marcowa mama
ja mam nadzieję, że dostanę zapas Pampersów ;) to dziadostwo takie drogie :)

Gość gigaset30
Leżaczek bujaczek Fisher Price

Gość asdfghjk,mnbvcxz
od rodziców przed urodzeniem dziecka kasę na wyprawkę(ok 5tyś), nie chciałam wziąć, ale mama na konto mi wpłaciła. Od teściów po urodzeniu też 5 tyś i 2 tyś na chrzciny, nie liczyłam na nic, ale miło mnie zaskoczyli

Gość lubieJapka
jejku-znowu to samo.Autorka zapytała co od teściów a każda od razu pisze nie na temat co od swoich rodziców także bo musi się pochwalić.Masakra.

Gość mama_mloda bo 26latek
od rodzicow moich lozeczko zabawki, od tesciowej wozek i zestaw do kapieli(wanienka,stojak, gąbka do podlozenia itp)

Gość mama_mloda bo 26latek
jeszcze od tesciowej bujaczek fisher price na chrzest