Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lillasvarta

pierwsze tabletki anty

Polecane posty

Gość lillasvarta

Witam, zaczęłam brać swoje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. Zawsze dostaję okres rano, maksymalnie do południa, ale tym razem jak na złość dostałam ok 22, zastanawiałam się co zrobić, czy to nie za wcześnie aby zażyć tabletkę od razu po pojawieniu się okresu, ale jednak zażyłam o 23.40 bo miałam już pewność, że to okres. Zatem czy jestem zabezpieczona już od 1 dnia? I druga sprawa, jeśli dostałam okres 6.02 wieczorem i tabletkę zażyłam o 23.40 i od tej pory biorę tabletki to czy fakt, że przesuwałam godzinę zażywania przez kilka dni na godzinę 16 wpływa jakoś na antykoncepcję? Zażywałam tak : środa 23.40 czwartek 21.00 piątek 19.00 i sobota 16.00. Z góry dziękuję za odpowiedz :)

Nie jestem lekarzem, ale z tego, co pamietam z tlumaczen mojego ginekologa, jesli zaczelas brac tabletki w pierwszym dniu miesiaczki, jestes zabezpieczona od pierwszego dnia. Zmiana godziny brania w te strone (tzn. wczesniej, a nie pozniej) nie ma wplywu na skutecznosc. Zreszta przeczytaj sobie w ulotce info o pominieciu tabletki i odstepach czasowych, po uplywie ktorych dzialanie mogloby sie oslabic. Z ciekawosci - jakie tabletki przyjmujesz? Pytam, bo z mojego doswiadczenia pamietam, ze na poczatku moga wywolac lekki zamet i np. okres bedzie Ci sie dluzej ciagnal niz zazwyczaj. Ja mialam ten problem na Novynette.

Gość lillasvarta
o kurcze, też mam novynette, może podzielisz się ze mną swoimi spostrzeżeniami ? ;)